robert p Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Marku, Nie wiem jak inni to odbierają, ale na zdjęciach otwory nitów, niektóre są większe, niektóre są mniejsze, i nie leżą w jednej linii. Te prostopadłe wzmocnienia zrobione chyba z kątowniczka, wydają się być w niektórych miejscach zwichrowane. Być może jest to wina światła i stąd to złudzenie. Przy tak dużym modelu, może być to aż nad to widoczne. Powiedz mi, czy ja dobrze widzę, czy może to wina zdjęć i oświetlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Witam Robert! Dzieki za fidbacka. Po czesci widzisz o.k, ale po czesci to wina zdjec i swiatla. Rowniez ten czarny prewash sie do tego przyczynia. W rzeczywistosci te nierownosci sa tak minimalne ze golym okiem nie widoczne. Zdjecia macro, ktorych ja zreszta nie umiem robic, wybrzydzaja wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Teraz jasne. Tak czułem, że ten mirage, to za sprawą zróżnicowanych powierzchni. Dobrze Ci idzie. Może kiedyś też takiego kolosa wystrugam jako coś flagowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Dzieki Robert! Z takim kolosem jest strasznie duzo pracy. Wlasciwie kazdy kawalek takiego modelu trzeba traktowac jako osobny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Wlasciwie kazdy kawalek takiego modelu trzeba traktowac jako osobny model Widzę. Pewnie sama komora podwozia to model w skali 72. Jak już nie będę widział skali 32, to wsiądę na 18. Cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Mysle ze troche zle to rozumiesz Robert. Marzylem zawsze o wystarczajaco duzym modelu Tomcata, bo kocham ten samolot i chce zrobic mozliwie dokladny jego model. Im wiecej detali do pokazania tym lepiej. W wiekszych skalach, 72, 48 czy 32 te detale sa bardziej ograniczone ilosciowo niz w skali 1/18. Kapis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Doskonale to rozumiem. Mnie chodziło tylko o to, że jak ja będę miał problem z dostrzeżeniem szczegółów nawet przez lupę w skali 48, potem 32....wzrok mi siada od komputerów i to w postępie geometrycznym. W żadnej mierze nie chodziło mi o Ciebie. A wiesz dlaczego to rozumiem? Dawno temu czyniłem przygotowania do zbudowania Yamato w 1:50.....wtedy zauroczyła mnie potęga tego okrętu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 O.K. Kapuje i ja teraz. Zreszta to mnie sie Yamato tez podoba bardzo. Model tego okretu w skali 1/50 to by dopiero bylo cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 O.K. Podlubalem troche daqlej: Ta czesc bedzie, mniej wiecej w tym miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 napiszę jeszcze raz (po krytykach) Twój warsztat mnie przeraża -- pewnie masz cały pokój do modelarstwa a ja jedynie 2 m2 a teraz pytanie jakie ledy stosujesz ? i jak to montować i zasilać :( --- chcę to po raz pierwszy zrobić a jestem zielony; jak przeliczać, co kupować itp (proszę na pw); mam teraz mig-21 i ah 64 (wszystko 48) do wykonania; poproszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2012 Dzieki Sabatms za komentaz. PM wyslalem. Co do mojego "pokoju" modelarskiego, to owszem mam, ale on jest wlasnie 2mX 2m i strasznie ciasny. Ale oczywiscie wlasny. Moj swietej pamieci dziadek mawial: "Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" i tak staram sie zyc i ja. A teraz wiadomosc dla wszystkich: LED-y jakich uzywam to t.z.w. SMD Ledy. Moze ta wiadomosc przyda sie tez komu innemu niz tobie, Sabatms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 thx for all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 My pleasure! Zawsze fajnie pomodz komus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Mareku! Miej litość! Ja dopiero jestem po szpitalu a Ty mi takie zdjęcia podsuwasz! Super... Szczena opada Z wypiekami na twarzy i na stojąco obserwuję, i uczę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 No Fiedotow! Take it easy! Nie exaituj sie tak bo musisz szybko wyzdrowiec. Ja tylko probuje jak najwiecej detali dac bo to taka skala ze bedzie widac. Jestem definitywnie tego zdania ze kazdy z was modelarzy tutaj zrobil by na moim miejscu tak samo. Dzieki za pochwaly, Fiedotow i zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Maly progres: Fiedotow nie podniecaj sie, bo to moze ci zaszkodzic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 sorki że tu ale czy ktoś ma ah-64 w detalach lub jakiś link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 A o jakie detale Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Sabatms! Dlaczegoby nie zaczac osobnego tematu? Pewnie zainteresowanych moze byc wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 macie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 O.K Wracajac do tematu przedniej niszy podwozia. Progres: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Juz prawie wszystko przygotowane do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 opad szczeny ponownie zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Jedynie fakt, że jest to zrobione w 1/18, sprawia, że Twoja praca mnie nie dołuje. Znakomita robota , chociaż przy tej wielkości, jak dla mnie, brudzenie powinno być bardziej subtelne, a plamy nie aż tak wyeksponowane. Ale to tylko moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareku Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Dzieki Panowie. Robert i Moses. Jedynie fakt, że jest to zrobione w 1/18, sprawia, że Twoja praca mnie nie dołuje. Znakomita robota , chociaż przy tej wielkości, jak dla mnie, brudzenie powinno być bardziej subtelne, a plamy nie aż tak wyeksponowane. Ale to tylko moje odczucie. Robert, niedoczytales sie. To czarne to nie wethering, tylko presheding przed malowaniem zeby bialy kolor, jak sie go pomaluje byl zroznicowany. Pisalem o tym przedtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi