Mareku Posted May 5, 2010 Author Share Posted May 5, 2010 Kalomanje ktore sam zrobilem do foteli: Rowniez chcalbym pokazac postep prac z radarem: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Nie powiem jestem pod wrażeniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafik1213 Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Ile to ma cm długość i ile szerokość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 7cm średnicy z tego co widzę. Rafik, nie rób se jaj, używaj znaków typu (. , ? !). W końcu Cie wywalą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maletak Posted May 5, 2010 Share Posted May 5, 2010 Jak dla mnie wypas, oby tak dalej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Dziekuje kolegom za mile slowa. Troche teraz trzeba popracowac i czasu na modelarstwo malo ale probuje zrobic zegary do kabiny pilota: Jak widac trzeba troche poexperymentowac bo jak sie rysunki zmniejsza to zbyt cienkich linji nie widac (zaznaczone czerwona strzalka) Grubo rysowane widac (biala strzalka) Linje rysowania zbyt cienkie Ten rysonek nie wyglada zbyt dobrze w takiej skali ale zmniejszony do 1/18 jest swietny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszub Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 fajny maluszek życzę powodzenia w dalszej pracy nad projektem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Dzieki Kaszub Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 Seats with decales: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blitzaaa Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Podejrzewam, że fabryka grummana mogłaby się uczyć jakości prac. Ale do trzymania gotowego modelu to chyba hangar jest potrzebny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 Dzieki blitzaaa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zepot Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Piekna robota.A tak na marginesie kto nie kocha f-14!!!.Od tego samolotu zaczynałem( nie licząc łosia w 1:72:)).Była to f-14 z design w skali 1:72!!! Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Dziekuje za pochwale Zepot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted June 7, 2010 Author Share Posted June 7, 2010 Dostelem swietne golenie podwozia glownego do mojego Tomcata. Na prawde sa fantastyczne. Brakuje in tylko przewodow hydraulicznych ktore sa latwe do dodania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo1986 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 I jak tam prace z tomcatem?? Bo nie powiem, zapowiada się naprawdę ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Po wakacjach wracam do prac nad Tomcatem. Co prawda po malu i ociezale bo goraco ale zawsze troche. Zaczolem budowac nowy fotel wyzucany ale zdjec nie daje bo to to samo co poprzedni. Po za tym przymierzam sie juz powaznie do cockpitu: Pocienione i zmodyfikowane oslony tablic instrumentow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 I nastepne zdjecia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 Nastepujace prace sa nudne i nie bardzo atrakcyjne do pokazywania ale wymagaja mnustwa czasu i wkladu pracy. Trzeba je wykonac i juz: Wycinanie paneli by pukazac dzialko, na przyklad: Pocienianie scianek na brzegach paneli: Modyfikowanie mniejszych czesci jak ten panel za tylnim fotelem: Wycinanie grila w kadlubie: Moj drugi fotel jest juz w polowie gotow: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Nastepnie zrobilem drazek sterowniczy pilota: Moze nie buduje tego modelu zbyt szybko ale nie mam ozliwosci szybciej. Tak wiec na razie nie mam wiecej. Pozdrawiam i do nastepnego razu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maletak Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Nie liczy się szybkość, tylko jakość. Ten drążek jakoś mi nie pasuje, taki trochę zbyt ubabrany ale to kwestia gustu. Mam pytanie odnośnie tego drucika żółto-czarnego, co to właściwie jest i czemu służy? Nie powinno być troszkę grubsze? Kibicuję i podglądam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qalimar Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Mam pytanie odnośnie tego drucika żółto-czarnego, co to właściwie jest i czemu służy? Nie powinno być troszkę grubsze? Dźwignia hamulca zapewne. I chyba trochę grubsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted August 9, 2010 Author Share Posted August 9, 2010 Nie liczy się szybkość, tylko jakość. Ten drążek jakoś mi nie pasuje, taki trochę zbyt ubabrany ale to kwestia gustu. Mam pytanie odnośnie tego drucika żółto-czarnego, co to właściwie jest i czemu służy? Nie powinno być troszkę grubsze? Kibicuję i podglądam! Dzieki za notke. Ten drazek w rzeczy samej wyglada na tych zdjeciach jakby byl ubabrany, ale w zeczywistosci wyglada swietnie, obiecyje. To zjecia macro tak go wybrzydzaja. Ja chyba nie bardzo umiem fotografowac. Przepraszam Co do "drucika" to to nie jest drucik a blaszka i ona jest szersza. Na zdjeciach nie widac. To w rzeczywistosci jest hamulec i ne jest grubsze tylko, tak jak powiedzialem szersze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samurai7 Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Witam Jak postępy prac ? Pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted November 1, 2010 Author Share Posted November 1, 2010 Witam! Dzieki serdeczne za zainteresowanie ale na razie musze odlozyc prace nad modelem na czas raczej nie okreslony. Jak tylko cos nowego bede mial, dam znac. Pozdrawiam. Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareku Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 O.K Panowie i panie cos nowego mam wiec pokazuje.Sorry Ze tak dluga mialem przerwe ale czasem takie jest zycie i nic na to nie mozna poradzic. Czyli jak widac mam skonczony radar, wraz z antena: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts