Dumo Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) Wiele ludzi narzeka na ten model a mi tam się podoba. Jak na razie składa się bez problemu. Edytowane 3 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Na ostatnim zdjęciu - zwróć uwagę - koła jezdne ułożyły Ci się na kształt sinusoidy - to wyżej, to niżej, to znowu wyżej. Chyba, że nie są jeszcze przyklejone. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Mam zamiar też go rozpocząć. Zimmerit robisz na kadłubie? Nie jestem pewien czy miały, czy nie i czy tylko na kadłubie, czy na wieży też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Koła są na razie wsadzone za sucho. Zimmeritu nie robię, nie za bardzo mi się podoba "czwórka" z tym tałatajstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Idziesz jak burza. Dlaczego kilka kół jest inne?? Możesz dodać zdjęcie od tyłu czołgu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Ciekawie się zapowiada Malowanie już wybrane? Będę się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Dodatkowe fotki: Malowanko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Mam nadzieję, że tylko malowanie dość typowe będziesz kopiował. Numery raczej się nie nadają. Dlaczego nie tytułujesz wątku zgodnie z nazwą pojazdu? To jest Panzerbeobachtungwagen IV Ausf. J. Nazwa Panzer IV jest dosyć myląca. Warto podkreślić specyficzny rodzaj pojazdu, bo jest to okaz dość rzadko wykonywany i w pewnym sensie rarytas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Spoko nazwa zmieniona nie zatytułowałem tak na początku bo nie miałem o tym pojęcia. Szukałem szuuuuukałem i nic o tym pojeździe nie znalazłem. Malowanko ambush a kalki podstawowe zestawowe. Jeżeli macie jakiej ciekawe informację lub uwagi na ten temat piiiiiiiszcie koniecznie i wrzucajcie fotki Widziałem ciekawą fotke na której czwreczka J albo H jest cala w gąskach od t-34 i tak się zastanawiać czy w tej tego nie wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Dlaczego kilka kół jest inne?? Możesz dodać zdjęcie od tyłu czołgu?? chyba zapomniales odpowiedziec koledze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Opowiedziałem na GG, nie pilnuj mnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Jeżeli model choć trochę ma przypominać oryginał, możesz się wzorować na modelu Toma Cockle: http://missing-lynx.com/gallery/german/tcpa4.htm Facet jest uznanym autorytetem w dziedzinie "IV". Jego model przedstawia Pz.Beob.IV Ausf J sfotografowany w Ardenach, prawdopodobnie należał do Kampfgruppe Peiper. Malowanie ambush to bzdura dla tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Taki z niego autorytet jak ze mnie autor Może jeszcze w kolorze pojazd sfotografowali ? . Ale powzorowac się zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Spoko dzięki za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie z ilu ogniw powinna sie składać gąsienica ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Dumo yol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Jako laik w dziedzinie Pz.IV i czołgów niemieckich w ogóle, mam pytanie. Czym się różni zwykła Czwórka od czołgu z frazą Beobachtung-coś tam, w nazwie? To jest jakaś wersja specjalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Mam jeszcze jedno pytanie z ilu ogniw powinna sie składać gąsienica ???? 99 wiem, że miały ausf. E. Nie wiem czy to zostało tak do końcowej wersji. Jako laik w dziedzinie Pz.IV i czołgów niemieckich w ogóle, mam pytanie. Czym się różni zwykła Czwórka od czołgu z frazą Beobachtung-coś tam, w nazwie? To jest jakaś wersja specjalna? Głównie był to czołg (panzer IV) obserwacyjny z dodatkowymi urządzeniami radiowymi oraz obserwacyjnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Dumo yol Smile No jo Dumo napisał: Mam jeszcze jedno pytanie z ilu ogniw powinna sie składać gąsienica ???? 99 wiem, że miały ausf. E. Nie wiem czy to zostało tak do końcowej wersji. Ok dziękować Ostatnim czasem bardzo spodobała mi się ta fotka: Wiem, że to wersja H aale postanowiłem obładować gąskami swoją czwóreczke. Prawie w ogóle nie ma zdjęć ani informacji o Pz.Beob.Wg IV dlatego można z nim pokombinować i z budową, i z malowaniem. Bez tła: Z tłem: A to sopelek lodu na mojej klatce podczas wiosny Pozdrooo Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Ten model to masakra, wszystkie zaczepy do dodatkowego pancerza połamałem... wykorzystałem te od starego panzer IV akademy. Poradźcie mi czy dodawać siatki czy jednak nie bo kurcze mam nad tym rozkminke ?? Sory że fotki bez tła na szybko cyknąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Poradźcie mi czy dodawać siatki czy jednak nie bo kurcze mam nad tym rozkminke ?? Bocznym osłonom mówimy stanowcze i zdecydowane NIE! Ciekawie wyglądają te gąski "rzucone" na wieże. Modeluj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 A myślałem że to skrytożerczym parówkożercą mówimy NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 A myślałem że to skrytożerczym parówkożercą mówimy NIE! Parówkowym skrytożercą, ale też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 parówkożercą skrytożercą -om, panowie, -OM. "skrytożercom" chyba wygląda lepiej. A co do modelu, to moim zdaniem dawaj osłony. Zawsze lubiłem siatki. Moim zdaniem IV świetnie w nich wygląda. A naweirciłeś belkę do mocowania osłon? w orginale była to rurka pusta w środku, a z tego co pamiętam, Dragon daje pełny w środku drąg pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Ooo dobrze wiedzieć, nawierce, dzięki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Końcówa, jak dobrze pójdzie jutro malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi