Kenworth Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Kenworth - chodzi o Volvo. Ok. Dzięki za wyjaśnienie. W Krakowie na razie Volvo widziałem tylko w jednym ze sklepów modelarskich i (jeśli nie zostało już kupione) kosztuje 140 zł 60 gr. Oglądałem nawet zawartość pudełka. Sklep na ul. Sławkowskiej. W pozostałych sklepach jeszcze nie było dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 http://www.wonderlandmodels.com/products/italeri-124-dumper-trailer/ .. Panowie w końcu o co chodzi z tą wanną?? Niby miało jej nie być a jest w sprzedaży....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Na tej stronce już ją widziałem dobre pół roku temu w sprzedaży Gdyby była rzeczywiście, to podejrzewam, że na jakimś zagranicznym forum (np. wettringer) ktoś by ją sklejał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Dopóki nie zobaczę pudełka tego modelu to nie uwierzę. Jak na razie to nadal fotka tego co Italeri dało w swoim folderze już dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Podobnie jak kilka lat temu było Iveco Stralis w katalogu i co, i nie ma. Ale wywrotkę mogliby wypuścić w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Parę fotek nowości Revella: Trabant 601 KLIK Volkswagen T1 KLIK Trabant jest po prostu cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Trzeba przyznać robi pozytywne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Zapowiada się bardzo ciekawie, ale już widać że revell skopał kilka rzeczy - no ale cóż - nie ma modeli idealnych ( i w sumie to dobrze, bo czym było by wtedy modelarstwo... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 No trabant ciekawy ;) Duży plus za silnik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 To już jakaś patologia... Następny nowy model, DAF XF 105 Space Cab #3855: KLIK Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Łoł Rozkręcili się chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Zamiast rżnąć to samo a zmieniac tylko kalki to mogli by jakiegos TGX'a zrobic lub nowa magnumke nie wspominajac o Stralisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Ale, TGX będzie bez silnika znając życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 O ile wyjdzie... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Właśnie, ale to było by tak samo jak z Dafem on też nie ma silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Ludzie uspokójcie się... nie wypuszczają modelu - źle, wypuszczą - dla Was też źle Ciągle robicie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 A mało lepicie :P . Non stop marudzicie i czekacie na wannę, i tak będzie masa błędów, więc jak ktoś by tak naprawdę chciał to znajdzie szkice i ją zbuduje od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Ja tam nie marudze, ze zle ale np. z Renault to juz naprawde nic nie robia. Gowniana Scanie trzepia bez ograniczen, byle jakie przepaki itp a o renault zapomnieli. Myslałem ze w ten 2009rok zrobia cos nowego a oni tylko przepaki. Po co komu to nowe volvo murani czy jak tam. Jak juz tak chca robic to niech sprzedaja tylko kalki bo jak nic nie zmieniaja to po co komu znow to samo? Mi to obojetnie czy TGX bedzie miec silnik czy nie ale zeby chociaz byl. Nie wiem jak to bylo pare lat temu ale mysle, ze bylo lepiej, ze gonili nowe ciezarowki ktore byly produkowane a nie rzneli to samo a tylko zmieniali kalki. Revell tez nic ciekawego nie pokazuje. Do tego wszystkiego smieszne jest to, ze zrobia taki sam model tylko doloza kalki i cena prawie polowe a nawet raz tyle drozszy od poprzednika... jak dla mnie to narazie zenada. Sadze, ze gdyby makaroniarze bardziej byli by na topie to napewno sprzedaz wzrosłaby znacząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Marcin zgadzam się z tobą w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 A mało lepicie :P . Non stop marudzicie i czekacie na wannę, i tak będzie masa błędów, więc jak ktoś by tak naprawdę chciał to znajdzie szkice i ją zbuduje od podstaw. 100% racji. zacznijcie sklejac od podstaw i przestaniecie marudzic. a jak nie chce sie wam, albo nie potraficie to cieszcie sie z tego co macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 No ta 105 XF to przesada lekka, fakt mogliby same kalki sprzedawać to może by mieli z tego jakiś zysk, a że o Magnumie zapomnieli to też skandal jest, kilkanaście modeli Scani w różnych kalkach jest, a Magnume żeby reedycje zrobić to ciężko, ale dobra już nic nie mówie bo zara mi się dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Jak reedycja Magnum to tylko Tiger Express... Ale ja ubolewam nad faktem ze MAN ma bardzo małą ofertę Reedycja F2000 była by potrzebna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 oj F2000 też by się przydał, Italeri poprostu postawiło na SCANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Ekspertem od składania modeli ciężarówek nie jestem, ale ten DAF XF 105 to nie są inne kalki, tylko inny dach, Space Cab zamiast Super Space Cab. No ale ja chciałem o czymś innym. A nie pomyśleliście, że to nie tylko dobra wola Italeri czy Revela ma znaczenie czy dany model pojawi się na rynku? Może np. Renault nie chce dać licencji na produkcję danego modelu, może tak samo robi MAN. Podobna sytuacja jest w modelach samochodów rajdowych, ostatnio w skali 1/24 nic się nie dzieje, Tamiya czy Hasegawa nic nowego nie wydają. Pozostaje liczyć tylko na żywiczne modele niewielkich producentów. Nawiasem mówiąc ostatnio były drobne perturbacje z farbami Zero, i z tego co się orientuję producenci samochodów nakazali/wymusili zmiany nazw farb i sposobu zamawiania, ale to już inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenworth Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Daf już przyjechał do Drimu. I tylko tyle otrzymali z nowości w dostawie lipcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi