DoBo Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 http://www.ipmsdeutschland.de/Ausstellungen/Nuernberg2010/Bilder/Eichendorff/album/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Nad naczepą HEAVY DUTY trzeba będzie pomyśleć .Poza nią nic specjalnego,przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 A mówiłem że cywilnych sklejał nie będę.... Ale tego MUSZĘ! Jeździłem takim, i jeszcze kiedyś będę jeździł, a na razie sobie skleję! I nie ważne ile będzie kosztował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 No ciekawe reedycje i nowości . Poczekać aż będą w sklepach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Na naczepę już ślinka leci , a kolejny wrecker---- czemu nie , byłby już trzeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Co do naczepy, to dziwi mnie fakt, że na pudełku jest skala 1:25, a na plakietce przy modelu skala 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 DTM'ki i T3 zapowiadają się miodnie, oby cena była normalna... A ten Trabant, którego widać w dolnym prawym rogu głównej fotki niedawno poszedł na allegro za ponad 120zł...edycja limitowana z okazji 20-stej rocznicy upadku muru berlińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Pudełko SLS'a jest a już widział ktoś złożonego? I jak Italeri wiadomo coś oficjalnie na tan bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 A ten Trabant, którego widać w dolnym prawym rogu głównej fotki niedawno poszedł na allegro za ponad 120zł...edycja limitowana z okazji 20-stej rocznicy upadku muru berlińskiego Ktoś sobie sporo zażyczył A na hobbyście w nowościach jest Trabant, za niecałe 9 dych. To nie ten który jest na fotce głównej? http://www.hobbysta.pl/trabant-601-limuzyna-p-13934.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 To nie ten który jest na fotce głównej? Nie ten... ten z Allegro to wersja limitowana - wyprodukowali 1989 sztuk... http://www.allegro.pl/item918384232_trabant_601_s_revell_1_24_limitowana_edycja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 A po czym wnioskujesz? Aba mają 138 elementów, więc trudno mówić, żeby były to jakieś specjalnie odmienne modele. Czy nie różnią się one tylko tym, ze jeden ma kolorowe kalki, które można w domowym zaciszu wydrukować? Albo po prostu kalka nie jest przedstawiona na zdjęciu na hobbyście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 A po czym wnioskujesz? A po tym wnioskuję, że na pudełku "zwykłego" jest fotka "zwykłego" zaś na pudełku "special edition" - w charakterystycznym malowaniu... ma kolorowe kalki, które można w domowym zaciszu wydrukować Zanim wydrukujesz - najpierw zaprojektuj... a potem wydrukuj - zobaczymy, jaki będzie efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Rabbit666 Nooo stary jak tak zaprojektujesz kalki jak fabryka, czyt spasowanie, detale i kolory to szacunek!! Ps Wuem za bronienie Fujimi Ci płacą ?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Wuem za bronienie Fujimi Ci płacą? Nie - ale nie lubię czytać uogólniających opinii wystawianych na podstawie 2-3 przykładów. Mam kilkanaście pudełek z modelami Fujimi i są wśród nich zawierające mało lub wręcz nawet bardzo mało części ale są i takie, które mają ich bardzo dużo - chociażby właśnie te wymienione przeze mnie w poprzednim poście. Jeśli miałbym jakieś krytyczne uwagi to np. do spasowania części, śladów po wypychaczasz lub nadlewek - od prawie roku sklejam Mazdę RX8 i non-stop klnę - spasowanie fatalne, szczegółowość symboliczna. Ale to dotyczy starszych modeli - nowsze już są robione z dużą starannością, szczegółowością i sporą ilością części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Masz racje, jest spora cześć staroci które posiadają płytę podłogową z jednego elementu bez zawieszeń czy ubogie wnętrza, ale to daje nam tylko pole do popisu , dobrze z detalowanymi modelami z Fujimi jest np Nissan 200SX czy Honda CRX, kiepsko np Mercedes Benz 190 oraz kilka klasyków z pod znaku japońskich ścigantów. Miałem może jakiś najnowszy model w rękach? Ewentualnie mógłbyś zrobić in box bądź opisać jakość wyprasek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 mógłbyś zrobić in box bądź opisać jakość wyprasek . Podam na przykładzie modelu Nissan GT-R 35 (fotki pochodzą z forum "AF", gdzie hirofkd zrobił porównanie modeli firm Tamiya, Aoshima i Fujimi): - tylko Fujimi dało wentylowane tarcze, oddzielne zaciski hamulcowe i wentylację w nadkolach - podwozie -widać jaka firma dała najwięcej detali - dodatki - kalki, maski, metaltransfery Ja mam wersję z silnikiem - szczegółowość detali odzwierciedla fotka instrukcji składania Na podstawie tego modelu oraz Porsche Cayman uważam, że Fujimi zaczyna robić coraz lepsze modele - niektóre jakością i ilością detali zaczynają przewyższać konkurencję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 No i obawiam się wuen , że zamknałes niedowiarkom usta wytaczając takie działa jako argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 No tak biorą się porządnie za rynek, podwozie w każdym przypadku to totalna lipa, ale cóż ile czasu je oglądamy podczas wystawy ? Z tego co widzę silnik w Fujimi jest całkowicie oddzielnym elementem ? Cieszę się że Fujimi zaczęło dodawać maski do szyb, ale to podobno stało się za sprawą jakiegoś inżyniera które odszedł z Tamci do Fujimi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Z tego co widzę silnik w Fujimi jest całkowicie oddzielnym elementem Tak właśnie jest - 2 dodatkowe ramki z 32 elementami silnika i oprzyrządowania. Dodatkowy plus - pokrywa silnika ma "ożebrowanie" - nie wiem czy w innych modelach też jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Z tego co zauważyłem to AMT jeszcze maskę od spodu odwzorowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Według mnie największym plusem fujimi jest różnorodna tematyka. Ta firma ma bardzo dużo modeli aut różnych marek. Przy jej obecnym rozwoju może stać się liderem w tej dziedzinie modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Zapewne,Tamiya idzie na łatwiznę, który ostatni z nowszych modeli ma silnik? Dobrze wykonany silnik... Stare dobre czasy gdy Mini, Skyline, czy 300ZX miały konkretnie silniki... Fujimi jak napisał k. Meksyk ma wiele modeli japońskich i sporą część europejskich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Jeżeli chodzi o różnorodność asortymentu fujimi to jest to raczej subiektywne odczucie, według mnie Revell pod tym względem jest dużo lepszy, no ale jeśli chodzi o jakość to nowe Fujimi rzeczywiście wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Sory za głupie pytanie ale jak odróżnić nowe fujimi od starego nie zaglądając do pudełka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi