przemekgksw3 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Na początek coś takiego wrzucę. Jest to metalowy model, firma Welly a skala 1:34 i właśnie z tego powodu zainteresowałem się tym modelem- na początku planowałem zrobić małą scenkę z policyjnym Polonezem z tej samej serii, ale okazało się że poldek jest sporo mniejszy chociaż producent deklaruje że są w tej samej skali. Zrobię więc samego maluszka, do tego jakaś dioramka figurki, ale o szczegółach jeszcze pomyślę. Sam model jest całkiem ładnie wykonany, niewiedzę jakichś szczególnych różnic w odwzorowaniu oryginału, zarówno karoseria jak i wnętrze wyglądają całkiem nieźle Oczywiście jak nazwa tematu mówi będzie dodatkowo stuningowany, robienie zderzaków już rozpocząłem, dojdą jeszcze progi, bad look, spoiler rura typu wiadro no i oczywiście nie zabraknie płyty CD zawieszonej na lusterku Nad malowaniem też się jeszcze zastanowię, ale przyjdzie na to jeszcze czas. Ok teraz zdjęcia: tak wygląda oryginał a tutaj mały in-box, z karoserii zdarłem już lakier, niedługo dostanie podkład. Dokładki do zderzaków, oczywiście wszystko jeszcze do poprawki Oczywiście cały projekt będzie miał zabawowy, trochę niepoważny charakter (spokojnie poważny warsztat też będzie ) A i sam model będzie trochę parodią tego co spotykamy na naszych drogach, myślę że całość wam się spodoba pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 O kurczę... "Wiejski tuning"! To teraz żeś dał czadu Tego to ja się nie spodziewałem. Jeśli myślisz nad kolorem to ja bym proponował jakiś jaskrawy żółty, pomarańczowy lub seledyn z Kawasaki Ninja tym bardziej że jak powiedziałeś nie jest to "na poważnie" PS: Nie zapomnij o ogromnym spoilerze nad tylną szybą Powodzenia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 chociaż producent deklaruje że są w tej samej skali Producent deklaruje jedynie: "model w skali" W jakiej to już nie wiadomo. Ale dobrze, że nie zestawiasz go z polonezem. O ile maluch wygląda całkiem dobrze, to polonez i kant są porażkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Zrobię więc samego maluszka, do tego jakaś dioramka, figurki Czyżby figurki w strojach sportowych ? Na ten temat popatrzę z przyjemnością bo takich Fiatów to jeszcze sporo po Hucie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Producent deklaruje jedynie: "model w skali" Smile W katalogu piszą że jest w 1:34, no ale na pudełku nic juz o tym nie ma Porównywałem go z figurkami w 32 i myślę że będzie pasować. Czyżby figurki w strojach sportowych ? Sportowa fura, więc załoga też musi być sportowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Kolejny, po Trabancie, kultowy bolid polskich szos Gratuluję pomysłu i czekam na kolejne aktualizacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 W ramach tjuningu to ja jeszcze proponuje spinery, siatex i wlot do bagażnika. Fajnie by było jeszcze dodać alusy ale z tym może być problem techniczny. A jak byś jeszcze pomalował małysza i płomienie to odjazd byłby całkowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Dlaczego Maluch mieści 2 osoby na szerokość ? Bo jakby mieścił jedną, to by się naklejka Pioneer na tylnej szybie nie zmieściła. Powinna również zagościć w Twoim Kaszlu . Opcjonalnie Alpine lub Blaupunkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Jest git - tylko wyfrezuj tą wewnętrzną - zbedną ramkę szyb w drzwiach, zakłuca proporcje okien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Fajnie by było jeszcze dodać alusy ale z tym może być problem techniczny. Alusków raczej nie będzie, felga jest połączona z oponą i ciężko by było przerobić, chyba że koła wziąłbym od jakiegoś innego modeliku. Co do malowania to będzie chyba dwukolorowe, góra w jednym a dół w innym do tego paseczek pomiędzy nimi, chociaż możliwe że coś się jeszcze zmieni:D Bo jakby mieścił jedną, to by się naklejka Pioneer na tylnej szybie nie zmieściła. Powinna również zagościć w Twoim Kaszlu . Opcjonalnie Alpine lub Blaupunkt Cool Naklejka musi obowiązkowo być prawie każdy stuningowany Maluszek ją miał, muszę tylko gdzieś jakąś dorwać. Jest git - tylko wyfrezuj tą wewnętrzną - zbedną ramkę szyb w drzwiach, zakłuca proporcje okien... Pewnie chodzi Ci o pierwsze zdjęcie, po ściągnięciu lakieru wyglada lepiej myślę że jak pomaluje na czarno będzie dobrze wygladać, ale dla pewności lepiej trochę spiłuje. Dzięki wszystkim za pozytywny odbiór, cieszę się że się wam podoba, chociaż muszę nieskromnie przyznać że byłem pewny że Maluch zaciekawi sporą grupę osób, nie tylko budujących cywile mam nadzieje że jakoś uda mi się z waszą pomocą zbudować całkiem fajny modelik pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Co do malowania to będzie chyba dwukolorowe, góra w jednym a dół w innym do tego paseczek pomiędzy nimi, chociaż możliwe że coś się jeszcze zmieni:D Nie no małysz musi być obowiązkowo. Inaczej to się nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Ostro kibicuje ,bo takiej swojszczyzny na forum jeszcze chyba nie było Co do Maluszka,to przydało by się ściągnąć kołpaki i pomalować stalówki na biało- co to za tuning malucha bez białych fel ? Ale z tym jednak może być problem , bo gdzie tu dostać takie fele ... Dobrym motywem mogła by być tak że wymiana kloszy tylnych lamp i przednich kierunkowskazów na "przydymione". A we wnętrzu proponuje obowiązkowo dodać na tylnej półce półkę z głośnikami. Można by też pokusić się o czerwone chlapacze oraz co oczywiste przyciemnić tylne szyby, a i może dwa pasy biegnące przez środek karoserii ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Kurczę fajny projekt Będę kibicował i się przyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 BodzioTakiego malucha jak wstawiłeś, to jeszcze nie widziałem nawet szyberdach i pojedynczą wycieraczkę ma, myślę że za kasę którą ktoś w niego wsadził można by spokojnie średniej klasy samochód kupić, ale nie był by już taki oryginalny Fajny pomysł z tymi chlapakami na pewno skorzystam, szybki też bym przyciemnił, ale nie za bardzo wiem jak. Czy normalna folia do przyciemniania by się nadała? Tylne lampy są w modelu w ciemno czerwonym kolorze, wyglądają jak tuningowe, więc chyba zostawię, z przednimi trzeba by pomyśleć Głośniki też będą, z czego by się disco-polo puszczało, planuje zrobić je ze słuchawek i wmontować w tylną półkę, jak by się pobawić można by grające zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Czy normalna folia do przyciemniania by się nadała? Wydaje mi się że tak Z niecierpliwością czekam na kolejne foty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Witam, Tu masz o folii przyciemnianej, Smal Trak już takie coś wykorzystał możesz oglądnąć: viewtopic.php?t=16788&postdays=0&postorder=asc&start=30 Myślę, że się przyda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Tu masz o folii przyciemnianej, Smal Trak już takie coś wykorzystał możesz oglądnąć: Nawet wydziałem kiedyś taka folie na allegro chyba kupię jak jeszcze jest. Albo może po prostu zamaluje te szybki na czarno, będzie bardziej realistycznie, i tak zawsze całkowicie czarne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Czy to chodzi o to?: http://www.allegro.pl/item1029117166_folia_do_przyciemniania_szyb_w_modelach_tuning.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 No dzięki Jakoś nie mogłem tego znaleźć, będę musiał kupić to jeszcze w Suprze wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Nie ma sprawy ;), jak coś to sklejam w cywilach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Brawa za sam pomysł tuningowania rodzimej produkcji Chyba jeden z orginalniejszych pomysłów w tym dziale Czekam na kolejne foty z wielką ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Ostatnio szperając po internecie znalazłem takie coś: http://moto.onet.pl/1611863,1,,artykul.html?node=2 Może takie barwy? Pomyślałem od razu o tym projekcie jak to zobaczyłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Ambitny projekcik! Taki sam czerwony kaszel stoi u mnie na telewizorze razem z kantem i polonezem Według mnie najlepszy z tej trójki jest polonez.... Będę częściej zaglądał do tego tematu Uchylone tylne szybki będą? Pozdrawiam Miłosnik Kantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Tylko nie zapomnij o polepszających osiągi wynalazkach, takich jak w tym : http://wiejskituning.pinger.pl/m/1226894/k-shell-red-baron-wiejski-tuning-speszyl-alard Bez skrzydła "tjunink" nieważny przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 I jak tam idą prace bo już nie mogę się doczekać upa. Fajny projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi