quidamcorvus Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii Zaczynając malowanie Jaszczuroludzi z Lustrii planowałem utrzymać modele w stylu grimdark, w stronę którego ostatnio zmierzam. Jak zwykle projekt w trakcie realizacji ewoluował i w efekcie otrzymałem jedną z bardziej kolorowych kompanii w mojej kolekcji. Przy czym udało mi się mimo wszystko zachować podział pomiędzy stonowanymi kolorami jaszczurek i żywymi kolorowymi dodatkami, w które stwory są wystrojone, a także mocno zielonymi podstawkami. Pierwszy raz malowałem także rozżarzoną stal - na grotach włóczni i rękawicy. Nie do końca wyszło tak jakbym chciał, ale myślę, że jak na pierwszy raz nie jest źle. Roślinność na podstawkach oraz ogólnie widoczne na podstawkach detale to odpowiednio fototrawione blaszki i żywiczne odlewy od GW sprzedawane kiedyś w zestawach do waloryzacji podstawek. Kilka lat temu kupiłem kilka takich zestawów i w końcu doczekały się wykorzystania. Modele do kompanii Jaszczuroludzi z Lustri do Warheim FS pochodzą z zestawów Start Collecting! Seraphon, Start Collecting! Skinks, Saurus Oldblood oraz Chameleon Skinks i Kroxigor od GW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 Galeria: Rynsztokowcy. Kolejny Rynsztokowiec do mojej kompanii Eshin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fejferek Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Szczurki z ostatniego zdjęcia są super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 W dniu 30.09.2020 o 18:59, quidamcorvus napisał: ja ten cudak się porusza? bo to niby wygląda jak jakiś rydwan ale bez kół i te "konie" wyglądają jak jakieś ryby albo smoki... tylko bez skrzydeł? a niby wygląda że latają. Jak "toto działa" ? patrzę, patrzę... nie ogarniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: ja ten cudak się porusza? bo to niby wygląda jak jakiś rydwan ale bez kół i te "konie" wyglądają jak jakieś ryby albo smoki... tylko bez skrzydeł? a niby wygląda że latają. Jak "toto działa" ? patrzę, patrzę... nie ogarniam A kto tam zrozumie technologię Pradawnych. Myślę, że rozżarzone kryształy i korpus 'smoków' mogą mieć z tym coś wspólnego. Może jakaś antygrawitacja albo inna magia. ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 8 Października 2020 Autor Share Napisano 8 Października 2020 Galeria: Teufelsnerg. Gospodarstwo II. Gospodarstwo składa się z dwóch budynków: Domu oraz Spichlerza. Widoczny na zdjęciach płot, to Log Fence Set #1 od od Rubicon Models, z kolei stosy skrzyń to Ware Piles Boxed Set do Micro Art Studio. Beczki pochodzą od różnych producentów, a snopek słomy oraz pień z siekierą i taczka to najprawdopodobniej elementy od Tereny do Gier. Z kolei grzyby pochodzą z zestawów Goblin Forest Toadstools od Kromlech oraz 108 Mushrooms Set od SpellCrow. Drzewa iglaste wyprodukował Noch, większe drzewa owocowe zrobiłem sam, a mniejsze kupiłem na Allegro. A padłe bydło to Dead Cattle Terrains od Ristuls EM. Zapraszam także do lektury wpisu na blogu (TUTAJ), gdzie znajdziecie także odnośniki do recenzji i poradników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 (edytowane) mogę prosić o jakąś opisową lokalizację padłego bydła bo me małobystre oko wypatrzyć nie może? na pierwszej fotce to to takie przed drzewkami lekko na prawo od środka zdjęcia? Edytowane 8 Października 2020 przez FAZZY_bez_humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 3 godziny temu, FAZZY_bez_humoru napisał: na pierwszej fotce to to takie przed drzewkami lekko na prawo od środka zdjęcia? Takie troche zleżałe, chociaż jak kości zbielałe, to krwi już chyba nie powinno być. No ale może nagle coś zaszło tak szybko i delikatnie, ze nawet jabłuszka na drzewie się ostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 20:57, Marcin M. napisał: Takie troche zleżałe, chociaż jak kości zbielałe, to krwi już chyba nie powinno być. No ale może nagle coś zaszło tak szybko i delikatnie, ze nawet jabłuszka na drzewie się ostały To resztki wnętrzności, nie krew. A co tam zaszło, to niestety nie ma nikogo, kogo można by spytać. W dniu 8.10.2020 o 17:03, FAZZY_bez_humoru napisał: mogę prosić o jakąś opisową lokalizację padłego bydła bo me małobystre oko wypatrzyć nie może? na pierwszej fotce to to takie przed drzewkami lekko na prawo od środka zdjęcia? Tak, i na trzeciej fotce przed furtką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 14 Października 2020 Autor Share Napisano 14 Października 2020 Galeria: Ogar Chaosu (5). Ogar Chaosu to skonwertowany model Nurglinga od Games Workshop oraz Dread Wolves od Great Escape Games. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 21 Października 2020 Autor Share Napisano 21 Października 2020 Galeria: Kult Pogromców z Karak Kadrin. Pogromca Trolli. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Krasnoluda do Kultu Pogromców z Karak Kadrin do Warheim FS, którego pomalowałem w ramach #65 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 Galeria: Teufelsberg. Stodoła I. Witam w kolejnym poście poświęconym wsi Teufelsberg do Warheim FS. Do tej pory miałem przyjemność zaprezentować Wam gospodę oraz pierwsze i drugie gospodarstwo, a dzisiaj możecie obejrzeć stodołę. Widoczny na zdjęciach płot, to Picket Fence Set #1 od Rubicon Models. Beczki pochodzą od różnych producentów, a zwierzęta to część zestawu Farmyard Animals od Warlord Games. Z kolei grzyby pochodzą z zestawów Goblin Forest Toadstools od Kromlech oraz 108 Mushrooms Set od SpellCrow. Natomiast kopa słomy oraz słonecznik to najprawdopodobniej zestaw od Tereny do Gier. Drzewa iglaste wyprodukował Noch, większe drzewa owocowe zrobiłem sam, a mniejsze kupiłem na Allegro. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Pasterz - sygnalista. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów. Przy okazji #74 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego w październiku udało mi się pomalować modele Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów. Malując kompanię założyłem sobie, że dominująca będzie rdza, śnieg i krew, które moim zdaniem dobrze pasują do Ogrów. A Wam jak się ludojady podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Galeria: Rynsztokowcy. Rynsztokowców złożyłem z modeli Skavenów do gry Blood Bowl od Games Workshop. Prosta konwersja polegała na wyposażeniu szczuroludzi w oręż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Galeria: Teufelsnerg. Stodoła II. Witam w kolejnym poście poświęconym wsi Teufelsberg do Warheim FS. Do tej pory zaprezentowałem Wam gospodę oraz gospodarstwa i pierwszą stodołę, a dziś mam dla Was drugą stodołę. Widoczne na makiecie grzyby pochodzą z zestawów Goblin Forest Toadstools od Kromlech oraz 108 Mushrooms Set od SpellCrow. Padłe bydło to Dead Cattle Terrains od Ristuls EM, a sępy to zestaw Vultures Basing Kit od HQ Resin. Drzewa iglaste wyprodukował Noch, większe drzewa owocowe zrobiłem sam, a mniejsze kupiłem na Allegro. Zapraszam do przeczytania posta na blogu gdzie znajdziecie więcej odnośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Galeria: Pomiot Chaosu, Ogr Chaosu, Troll Chaosu. W tytułowej roli wykorzystałem model Circus Spawn od Rotten Factory, który możecie kupić TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 18 Listopada 2020 Autor Share Napisano 18 Listopada 2020 Galeria: Kult Pogromców z Karak Kadrin. Bukanier. Dziś mam dla Was zdjęcia pierwszego z trzech bukanierów. Konwersja była prosta i polegała na usunięciu dłoni i przyklejeniu pistoletu. https://imagizer.imageshack.com/v2/xq90/922/d4RZyj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Pasterz. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 Figurkowy Karnawał Blogowy. Edycja #75: Nim wstanie dzień..., albo 'noc jest nasza'. Zaproponowany przez koyotha temat na listopadowe wydanie FKB zmobilizował mnie do wyjścia poza strefę komfortu i pomalowania czegoś innego niż fantasy. I tak dzięki figurce policjantki, a także żywicznym elementom od zdaje się Studio Level, które kiedyś wygrałem w konkursie i pozostałościom po resoraku powstała ta oto scena, przedstawiająca stróża prawa w jednym z mrocznych zaułków spowitego nocą miasta. Policjanta ma jeszcze kilka spraw do załatwienia ...nim wstanie dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2020 Galeria: Rydwan. Niektórzy Skaveni ruszają w bój w rydwanach zaprzężonych w Wilkoszczury. Machiny te oferują Szczuroludziom dodatkową ochronę, będąc przy tym kunsztownym i jawnym wyrazem potęgi Skavena. Dla części Szczuroludzi samo bycie wiezionym jest źródłem radości, a gdy rydwan zdobią klanowe trofea, czaszki wrogów i relikwie pokonanych rywali, tym większa satysfakcja. Do swych rydwanów zaprzęgają Wilkoszczury, które są przebiegłymi i zawziętymi bojowymi zwierzętami. Bluźnierczą krzyżówką Wilka i Szczura. Jak być może szanowne państwo-draństwo pamięta, w 2018 roku rozpocząłem rekrutację modeli do Zwiadowczego stada Klanu Eshin. Do złożenia kompanii wykorzystałem zestaw Screaming Bell od GW z którego złożyłem Więźniarkę oraz częściowo Rydwan i Zaklinacza. Model Deathmaster Snikch został dowódcą kompanii, a Czarnoszczurem został model Skaven assassin z gry The Silver Tower, a Łowcą niewolników został Packmaster Skweel Gnawtooth. Stronnicy to Posłańcy nocy oraz Rynsztokowcy, a także Niewolnicy, których zdjęcia mogliście oglądać na blogu w poprzednich tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2020 Galeria: Teufelsberg. Dom II. Dziś mam dla Was zdjęcia drugiego z domów stojących we wsi Teufelsberg, a więcej informacji znajdziecie na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 Galeria: Karawan. W tytułowej roli wykorzystałem model Circus Cart od Rotten Factory. Do karawanu zaprzęgłem model Haunted Bear od Great Escape Games. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2020 Galeria: Kult Pogromców z Karak Kadrin. Bukanier. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Krasnoluda do Kultu Pogromców z Karak Kadrin do Warheim FS, którego pomalowałem w ramach #65 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 Galeria: Teufelsberg. Spichlerz I. Dziś mam dla Was pierwszy z dwóch spichlerzy. Widoczne na zdjęciach stosy skrzyń to Ware Piles Boxed Set do Micro Art Studios. A więcej możecie przeczytać TUTAJ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi