Skocz do zawartości

[Galeria] by qc (figurki i makiety do gier bitewnych)

quidamcorvus

Rekomendowane odpowiedzi

Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii

Zaczynając malowanie Jaszczuroludzi z Lustrii planowałem utrzymać modele w stylu grimdark, w stronę którego ostatnio zmierzam.

Jak zwykle projekt w trakcie realizacji ewoluował i w efekcie otrzymałem jedną z bardziej kolorowych kompanii w mojej kolekcji.

Przy czym udało mi się mimo wszystko zachować podział pomiędzy stonowanymi kolorami jaszczurek i żywymi kolorowymi dodatkami, w które stwory są wystrojone, a także mocno zielonymi podstawkami.

Pierwszy raz malowałem także rozżarzoną stal - na grotach włóczni i rękawicy. Nie do końca wyszło tak jakbym chciał, ale myślę, że jak na pierwszy raz nie jest źle.

Roślinność na podstawkach oraz ogólnie widoczne na podstawkach detale to odpowiednio fototrawione blaszki i żywiczne odlewy od GW sprzedawane kiedyś w zestawach do waloryzacji podstawek. Kilka lat temu kupiłem kilka takich zestawów i w końcu doczekały się wykorzystania.

Modele do kompanii Jaszczuroludzi z Lustri do Warheim FS pochodzą z zestawów Start Collecting! Seraphon, Start Collecting! Skinks, Saurus Oldblood oraz Chameleon Skinks i Kroxigor od GW.

0ZUFSN.jpg

pvCtSh.jpg

6HnKLB.jpg

uMdS4A.jpg

NYNeew.jpg

izAntv.jpg

dvkWTk.jpg

9to35o.jpg

l9jRNz.jpg

WJ3KKR.jpg

bsJ2JM.jpg

H27vmi.jpg

w0n8fh.jpg

2MlI7a.jpg

5R7KgZ.jpg

ezVRcG.jpg

QVVotu.jpg

1vGlMn.jpg

HLr9Ns.jpg

3awjG8.jpg

MCp3rs.jpg

tm15zx.jpg

aQhqnB.jpg

cgZ0vG.jpg

W dniu 30.09.2020 o 18:59, quidamcorvus napisał:

HLr9Ns.jpg

ja ten cudak się porusza?  bo to niby wygląda jak jakiś rydwan ale bez kół i te "konie" wyglądają jak jakieś ryby albo smoki... tylko bez skrzydeł? a niby wygląda że latają. Jak "toto działa" ?  :hmmm:

patrzę, patrzę... nie ogarniam  :szczerbol:

2 godziny temu, M.A.V. napisał:

ja ten cudak się porusza?  bo to niby wygląda jak jakiś rydwan ale bez kół i te "konie" wyglądają jak jakieś ryby albo smoki... tylko bez skrzydeł? a niby wygląda że latają. Jak "toto działa" ?  :hmmm:

patrzę, patrzę... nie ogarniam  :szczerbol:

A kto tam zrozumie technologię Pradawnych. 

Myślę, że rozżarzone kryształy i korpus 'smoków' mogą mieć z tym coś wspólnego. Może jakaś antygrawitacja albo inna magia. ;)

• Haha 1

Galeria: Teufelsnerg. Gospodarstwo II.

Gospodarstwo składa się z dwóch budynków: Domu oraz Spichlerza.

Widoczny na zdjęciach płot, to Log Fence Set #1 od od Rubicon Models, z kolei stosy skrzyń to Ware Piles Boxed Set do Micro Art Studio. 

Beczki pochodzą od różnych producentów, a snopek słomy oraz pień z siekierą i taczka to najprawdopodobniej elementy od Tereny do Gier.

Z kolei grzyby pochodzą z zestawów Goblin Forest Toadstools od Kromlech oraz 108 Mushrooms Set od SpellCrow.

Drzewa iglaste wyprodukował Noch, większe drzewa owocowe zrobiłem sam, a mniejsze kupiłem na Allegro.

A padłe bydło to Dead Cattle Terrains od Ristuls EM.

Zapraszam także do lektury wpisu na blogu (TUTAJ), gdzie znajdziecie także odnośniki do recenzji i poradników.

vsnwYp.jpg

fbqnvb.jpg

d1oDfe.jpg

Rjs0nk.jpg

ajnr7Y.jpg

Dr5GIb.jpg

QEM0dA.jpg

pbh5tN.jpg

rBsHym.jpg

3 godziny temu, FAZZY_bez_humoru napisał:

na pierwszej fotce to to takie przed drzewkami lekko na prawo od środka zdjęcia?

Takie troche zleżałe, chociaż jak kości zbielałe, to krwi już chyba nie powinno być. No ale może nagle coś zaszło tak szybko i delikatnie, ze nawet jabłuszka na drzewie się ostały 😉 

W dniu 8.10.2020 o 20:57, Marcin M. napisał:

Takie troche zleżałe, chociaż jak kości zbielałe, to krwi już chyba nie powinno być. No ale może nagle coś zaszło tak szybko i delikatnie, ze nawet jabłuszka na drzewie się ostały 😉 

To resztki wnętrzności, nie krew. A co tam zaszło, to niestety nie ma nikogo, kogo można by spytać.

W dniu 8.10.2020 o 17:03, FAZZY_bez_humoru napisał:

mogę prosić o jakąś opisową lokalizację padłego bydła bo me małobystre oko wypatrzyć nie może?

na pierwszej fotce to to takie przed drzewkami lekko na prawo od środka zdjęcia?

Tak, i na trzeciej fotce przed furtką.

Galeria: Kult Pogromców z Karak Kadrin. Pogromca Trolli.

Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Krasnoluda do Kultu Pogromców z Karak Kadrin do Warheim FS, którego pomalowałem w ramach #65 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.

Mc0Lcl.jpg

sSztmy.jpg

OKZ3nL.jpg

Galeria: Teufelsberg. Stodoła I.

Witam w kolejnym poście poświęconym wsi Teufelsberg do Warheim FS. Do tej pory miałem przyjemność zaprezentować Wam gospodę oraz pierwsze i drugie gospodarstwo, a dzisiaj możecie obejrzeć stodołę.

Widoczny na zdjęciach płot, to Picket Fence Set #1 od Rubicon Models. Beczki pochodzą od różnych producentów, a zwierzęta to część zestawu Farmyard Animals od Warlord Games. Z kolei grzyby pochodzą z zestawów Goblin Forest Toadstools od Kromlech oraz 108 Mushrooms Set od SpellCrow. Natomiast kopa słomy oraz słonecznik to najprawdopodobniej zestaw od Tereny do Gier. Drzewa iglaste wyprodukował Noch, większe drzewa owocowe zrobiłem sam, a mniejsze kupiłem na Allegro.

tlNmdO.jpg

Aae1u9.jpg

r34o4C.jpg

62fnHB.jpg

2t7tjF.jpg

knP5we.jpg

ZuDfNJ.jpg

NrGFFR.jpg

• Like 2

Galeria: Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów.

Przy okazji #74 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego w październiku udało mi się pomalować modele Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów.

Malując kompanię założyłem sobie, że dominująca będzie rdza, śnieg i krew, które moim zdaniem dobrze pasują do Ogrów.

A Wam jak się ludojady podobają?

Ux7AOF.jpg

LLWIBy.jpg

SNbSOD.jpg

wYKXyq.jpg

JfthJd.jpg

uo5xvD.jpg

6AaYja.jpg

X4YS0X.jpg

py5YAF.jpg

XYGIXI.jpg

c86tI2.jpg

j6aDWx.jpg

GGUMAp.jpg

EpxCrk.jpg

zzD2MJ.jpg

oGl3hw.jpg

pgEBUI.jpg

9lnFfd.jpg

jwmkth.jpg

qc00W9.jpg

NlRpJV.jpg

mdG278.jpg

4QAxrY.jpg

kgqdsh.jpg

O8EgAi.jpg

W12ka5.jpg

W6iMjf.jpg

bz3hWP.jpg

Galeria: Teufelsnerg. Stodoła II.

Witam w kolejnym poście poświęconym wsi Teufelsberg do Warheim FS. Do tej pory zaprezentowałem Wam gospodę oraz gospodarstwa i pierwszą stodołę, a dziś mam dla Was drugą stodołę.

Widoczne na makiecie grzyby pochodzą z zestawów Goblin Forest Toadstools od Kromlech oraz 108 Mushrooms Set od SpellCrow.

Padłe bydło to Dead Cattle Terrains od Ristuls EM, a sępy to zestaw Vultures Basing Kit od HQ Resin.

Drzewa iglaste wyprodukował Noch, większe drzewa owocowe zrobiłem sam, a mniejsze kupiłem na Allegro.

Zapraszam do przeczytania posta na blogu gdzie znajdziecie więcej odnośników.

bxwaa8.jpg

Xt3owA.jpg

xbX0kZ.jpg

kNtJTK.jpg

2UUE1L.jpg

sm1Aku.jpg

IsVodS.jpg

Galeria: Kult Pogromców z Karak Kadrin. Bukanier.

Dziś mam dla Was zdjęcia pierwszego z trzech bukanierów. Konwersja była prosta i polegała na usunięciu dłoni i przyklejeniu pistoletu.

dTDU0t.jpg

pDwmdT.jpg

https://imagizer.imageshack.com/v2/xq90/922/d4RZyj.jpg

Figurkowy Karnawał Blogowy. Edycja #75: Nim wstanie dzień..., albo 'noc jest nasza'.

Zaproponowany przez koyotha temat na listopadowe wydanie FKB zmobilizował mnie do wyjścia poza strefę komfortu i pomalowania czegoś innego niż fantasy.

I tak dzięki figurce policjantki, a także żywicznym elementom od zdaje się Studio Level, które kiedyś wygrałem w konkursie i pozostałościom po resoraku powstała ta oto scena, przedstawiająca stróża prawa w jednym z mrocznych zaułków spowitego nocą miasta. Policjanta ma jeszcze kilka spraw do załatwienia ...nim wstanie dzień.

iCgrRy.jpg

xw4JGb.jpg

RGwNzy.jpg

tM3sv5.jpg

Galeria: Rydwan.

Niektórzy Skaveni ruszają w bój w rydwanach zaprzężonych w Wilkoszczury. Machiny te oferują Szczuroludziom dodatkową ochronę, będąc przy tym kunsztownym i jawnym wyrazem potęgi Skavena. Dla części Szczuroludzi samo bycie wiezionym jest źródłem radości, a gdy rydwan zdobią klanowe trofea, czaszki wrogów i relikwie pokonanych rywali, tym większa satysfakcja.

Do swych rydwanów zaprzęgają Wilkoszczury, które są przebiegłymi i zawziętymi bojowymi zwierzętami. Bluźnierczą krzyżówką Wilka i Szczura.

Jak być może szanowne państwo-draństwo pamięta, w 2018 roku rozpocząłem rekrutację modeli do Zwiadowczego stada Klanu Eshin.

Do złożenia kompanii wykorzystałem zestaw Screaming Bell od GW z którego złożyłem Więźniarkę oraz częściowo Rydwan i Zaklinacza. Model Deathmaster Snikch został dowódcą kompanii, a Czarnoszczurem został model Skaven assassin z gry The Silver Tower, a Łowcą niewolników został Packmaster Skweel Gnawtooth.

Stronnicy to Posłańcy nocy oraz Rynsztokowcy, a także Niewolnicy, których zdjęcia mogliście oglądać na blogu w poprzednich tygodniach.

qc0rpQ.jpg

3jcjbl.jpg

rBK76O.jpg

RmiXbc.jpg

WCyIkk.jpg

xZNi3Y.jpg