Slawek_26869 Napisano 12 Sierpnia 2021 Napisano 12 Sierpnia 2021 Oooo i tu jestem skłonny stwierdzić: "Tak, to jest las" ; nie to co te parę drzewek w "lesie II" Jak zwykle u Kolegi robota prima sort 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Napisano 13 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Oooo i tu jestem skłonny stwierdzić: "Tak, to jest las" ; nie to co te parę drzewek w "lesie II" Jak zwykle u Kolegi robota prima sort Dziękuję bardzo. Te wcześniejsze, pojedyncze to były prastare drzew, które pełnią nieco inną rolę w grze niż zwykły las, który pokazałem jako ostatni. Cytuj
quidamcorvus Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Napisano 23 Sierpnia 2021 Figurkowy Karnawał Blogowy. Edycja #84: Bohater. Część 1 z 2. Galeria: Barykady. Jeśli wszystko się uda, to głównych bohaterów malowanych w ramach sierpniowej edycji FKB zaprezentuję za tydzień. Natomiast dziś mam dla Was barykady z odświeżonymi podstawkami, które poprawiłem w tym miesiącu. A co mają wspólnego z bohaterami? Cóż, tych dwóch dzielnych, naszpikowanych strzałami jegomościów, z pewnością myślało, że są bohaterami... A TAK podstawki wyglądały wcześniej. 3 Cytuj
quidamcorvus Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Napisano 25 Sierpnia 2021 Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Przepatrywacz. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS. 3 Cytuj
quidamcorvus Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Napisano 26 Sierpnia 2021 Galeria: Teufelsberg. Pole. Dziś mam dla Was zdjęcia otaczających Teufelsberg pól, które w ostatni czasie zostały przejęte przez pajęczaki. Choć prezentowane jako ostatnie, to pola były pierwszymi makietami, które zrobiłem w ramach projektu Teufelsberg. Do budowy oprócz ogrodzeń od Rubicon Models użyłem także bitsów z pajęczakami, prawdopodobnie od Ristuls EM, niestety nie pamiętam już dokładnie. Do tego dodałem gałęzie imitujące konary i różne posypki. 2 Cytuj
quidamcorvus Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Napisano 30 Sierpnia 2021 Galeria: Budynek specjalny. Budynki powstały według szablonu przygotowanego według moich wytycznych przez Bahiora z bloga The Dark Oak. Plik z szablonem znajdziecie TUTAJ. Relacja z budowy najprawdopodobniej pojawi się na blogu w październiku, na chwilę obecną mogę Was odesłać na Facebook, gdzie wrzucałem zdjęcia z postępów prac. Jednocześnie budynki były poligonem, na którym testowałem różne rozwiązania, które zamierzam wdrożyć podczas budowy stołu z ruinami miasta do Warheim FS. Na zdjęciach możecie także obejrzeć pomalowanych Ostlandczyków, złożonych głównie z modeli od Dunkeldorf Miniatures oraz Lead Adventures, których jeszcze nie publikowałem na blogu. Modele z prawej strony, to także bohaterowie, no może poza Ogrem, który bohaterem może dopiero zostać. Wiszące na ścianie listy gończe możecie pobrać STĄD. 2 Cytuj
quidamcorvus Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Napisano 30 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Marcin M. napisał: Kawał roboty. Dziękuję. Cytuj
Slawek_26869 Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 "Kawał roboty.", to mało powiedziane - To kawał pięknej roboty Podejrzewam, że mnie to by szlag trafił gdzieś w 1/3 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Napisano 31 Sierpnia 2021 15 godzin temu, Slawek_26869 napisał: "Kawał roboty.", to mało powiedziane - To kawał pięknej roboty Podejrzewam, że mnie to by szlag trafił gdzieś w 1/3 Fakt, trochę samozaparcia jest potrzebne. Dziękuję za komentarz. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 1 Września 2021 Autor Napisano 1 Września 2021 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii. Stronnik - Skink II. Skink to kolejny ze stronników, który służy w kompanii Jaszczuroludzi z Lustrii w Warheim FS. 2 Cytuj
quidamcorvus Napisano 1 Września 2021 Autor Napisano 1 Września 2021 4 godziny temu, M.A.V. napisał: ten budyneczek świetnie wyszedł Dziękuję bardzo. Cytuj
quidamcorvus Napisano 6 Września 2021 Autor Napisano 6 Września 2021 Galeria: Motłoch. Jako, że ostatnio uaktualniłem zasady dotyczące Motłochu, to nie zostało mi nic innego jako zrobić i pomalować podstawki z motłochem. Sięgnąłem więc do stosu wstydu i wygrzebałem pokryte grubą warstwą kurzu modele, które znalazły się na 3" podstawkach wyciętych ze spienionego PCV. Malowanie to był prawdziwy speedpainting z użyciem shadów, contrastów, technicali od GW oraz olejnych efektów od MiGa i AK interactive. Efekty końcowe możecie obejrzeć na poniższych zdjęciach, a zasady Motłochu znajdziecie TUTAJ. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 8 Września 2021 Autor Napisano 8 Września 2021 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Niewolnik IV. Niewolnicy to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 15 Września 2021 Autor Napisano 15 Września 2021 Galeria: Elfowie Wysokiego Rodu z Ulthuanu. Bohaterowie - Szlachcic. Ostatni z bohaterów kompanii Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 23 Września 2021 Autor Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Przepatrywacz. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS. Edytowane 23 Września 2021 przez quidamcorvus 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 29 Września 2021 Autor Napisano 29 Września 2021 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii. Stronnik - Skink III. Skink to kolejny ze stronników, który służy w kompanii Jaszczuroludzi z Lustrii w Warheim FS. 1 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 29 Września 2021 Napisano 29 Września 2021 Kolejny zajefajny ogoniasty osobnik 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 29 Września 2021 Autor Napisano 29 Września 2021 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Kolejny zajefajny ogoniasty osobnik Dziękuję. Cytuj
quidamcorvus Napisano 7 Października 2021 Autor Napisano 7 Października 2021 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Niewolnik V. Niewolnicy to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 13 Października 2021 Autor Napisano 13 Października 2021 Galeria: Elfowie Wysokiego Rodu z Ulthuanu. Stronnicy - Łucznik I. Trzon kompanii Ulthuanu stanowią doskonale wyszkoleni i wyposażeni żołnierze rekrutujący się z podwładnych Króla Feniksa. Każdy Elf, rzemieślnik, kupiec, czy artysta staje się w czasie wojny śmiercionośnym wojownikiem. Łucznicy to pierwsza grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 20 Października 2021 Autor Napisano 20 Października 2021 Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Psy bojowe[/b][/url]. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS.. 1 Cytuj
quidamcorvus Napisano 3 Listopada 2021 Autor Napisano 3 Listopada 2021 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Grasant Chaosu I - Chorąży. Ludzie północy są urodzonymi wojownikami, walczącymi na co dzień z przeciwnościami losu w świecie, gdzie przeżycie każdego dnia jest swego rodzaju zwycięstwem. W plemionach przetrwać mogą jedynie silni, słabych odtrąca się i zabija. Każdy mężczyzna winien być twardym, wprawnym wojownikiem, niezależnym i dzikim. Nie ma czasu na pracę pługiem czy sierpem, a jedynymi znanymi im narzędziami są topór, miecz i tarcza. To, czego nie dostarcza im własna ziemia, biorą siłą z ziem słabszych Ludzi. Grasanci Chaosu to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. Cytuj
quidamcorvus Napisano 10 Listopada 2021 Autor Napisano 10 Listopada 2021 Galeria: Elfowie Wysokiego Rodu z Ulthuanu. Stronnicy - Łucznik II. Łucznicy to pierwsza grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi