Slawek_26869 Napisano 12 Sierpnia 2021 Share Napisano 12 Sierpnia 2021 Oooo i tu jestem skłonny stwierdzić: "Tak, to jest las" ; nie to co te parę drzewek w "lesie II" Jak zwykle u Kolegi robota prima sort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2021 14 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Oooo i tu jestem skłonny stwierdzić: "Tak, to jest las" ; nie to co te parę drzewek w "lesie II" Jak zwykle u Kolegi robota prima sort Dziękuję bardzo. Te wcześniejsze, pojedyncze to były prastare drzew, które pełnią nieco inną rolę w grze niż zwykły las, który pokazałem jako ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Figurkowy Karnawał Blogowy. Edycja #84: Bohater. Część 1 z 2. Galeria: Barykady. Jeśli wszystko się uda, to głównych bohaterów malowanych w ramach sierpniowej edycji FKB zaprezentuję za tydzień. Natomiast dziś mam dla Was barykady z odświeżonymi podstawkami, które poprawiłem w tym miesiącu. A co mają wspólnego z bohaterami? Cóż, tych dwóch dzielnych, naszpikowanych strzałami jegomościów, z pewnością myślało, że są bohaterami... A TAK podstawki wyglądały wcześniej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Przepatrywacz. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Galeria: Teufelsberg. Pole. Dziś mam dla Was zdjęcia otaczających Teufelsberg pól, które w ostatni czasie zostały przejęte przez pajęczaki. Choć prezentowane jako ostatnie, to pola były pierwszymi makietami, które zrobiłem w ramach projektu Teufelsberg. Do budowy oprócz ogrodzeń od Rubicon Models użyłem także bitsów z pajęczakami, prawdopodobnie od Ristuls EM, niestety nie pamiętam już dokładnie. Do tego dodałem gałęzie imitujące konary i różne posypki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Galeria: Budynek specjalny. Budynki powstały według szablonu przygotowanego według moich wytycznych przez Bahiora z bloga The Dark Oak. Plik z szablonem znajdziecie TUTAJ. Relacja z budowy najprawdopodobniej pojawi się na blogu w październiku, na chwilę obecną mogę Was odesłać na Facebook, gdzie wrzucałem zdjęcia z postępów prac. Jednocześnie budynki były poligonem, na którym testowałem różne rozwiązania, które zamierzam wdrożyć podczas budowy stołu z ruinami miasta do Warheim FS. Na zdjęciach możecie także obejrzeć pomalowanych Ostlandczyków, złożonych głównie z modeli od Dunkeldorf Miniatures oraz Lead Adventures, których jeszcze nie publikowałem na blogu. Modele z prawej strony, to także bohaterowie, no może poza Ogrem, który bohaterem może dopiero zostać. Wiszące na ścianie listy gończe możecie pobrać STĄD. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Kawał roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Marcin M. napisał: Kawał roboty. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 "Kawał roboty.", to mało powiedziane - To kawał pięknej roboty Podejrzewam, że mnie to by szlag trafił gdzieś w 1/3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 15 godzin temu, Slawek_26869 napisał: "Kawał roboty.", to mało powiedziane - To kawał pięknej roboty Podejrzewam, że mnie to by szlag trafił gdzieś w 1/3 Fakt, trochę samozaparcia jest potrzebne. Dziękuję za komentarz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 1 Września 2021 Autor Share Napisano 1 Września 2021 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii. Stronnik - Skink II. Skink to kolejny ze stronników, który służy w kompanii Jaszczuroludzi z Lustrii w Warheim FS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 ten budyneczek świetnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 1 Września 2021 Autor Share Napisano 1 Września 2021 4 godziny temu, M.A.V. napisał: ten budyneczek świetnie wyszedł Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 6 Września 2021 Autor Share Napisano 6 Września 2021 Galeria: Motłoch. Jako, że ostatnio uaktualniłem zasady dotyczące Motłochu, to nie zostało mi nic innego jako zrobić i pomalować podstawki z motłochem. Sięgnąłem więc do stosu wstydu i wygrzebałem pokryte grubą warstwą kurzu modele, które znalazły się na 3" podstawkach wyciętych ze spienionego PCV. Malowanie to był prawdziwy speedpainting z użyciem shadów, contrastów, technicali od GW oraz olejnych efektów od MiGa i AK interactive. Efekty końcowe możecie obejrzeć na poniższych zdjęciach, a zasady Motłochu znajdziecie TUTAJ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 8 Września 2021 Autor Share Napisano 8 Września 2021 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Niewolnik IV. Niewolnicy to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 15 Września 2021 Autor Share Napisano 15 Września 2021 Galeria: Elfowie Wysokiego Rodu z Ulthuanu. Bohaterowie - Szlachcic. Ostatni z bohaterów kompanii Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Września 2021 Autor Share Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Przepatrywacz. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS. Edytowane 23 Września 2021 przez quidamcorvus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 29 Września 2021 Autor Share Napisano 29 Września 2021 Galeria: Jaszczuroludzie z Lustrii. Stronnik - Skink III. Skink to kolejny ze stronników, który służy w kompanii Jaszczuroludzi z Lustrii w Warheim FS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 Kolejny zajefajny ogoniasty osobnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 29 Września 2021 Autor Share Napisano 29 Września 2021 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Kolejny zajefajny ogoniasty osobnik Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Niewolnik V. Niewolnicy to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 13 Października 2021 Autor Share Napisano 13 Października 2021 Galeria: Elfowie Wysokiego Rodu z Ulthuanu. Stronnicy - Łucznik I. Trzon kompanii Ulthuanu stanowią doskonale wyszkoleni i wyposażeni żołnierze rekrutujący się z podwładnych Króla Feniksa. Każdy Elf, rzemieślnik, kupiec, czy artysta staje się w czasie wojny śmiercionośnym wojownikiem. Łucznicy to pierwsza grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Października 2021 Autor Share Napisano 20 Października 2021 Galeria: Niziołki z Krainy Zgromadzenia. Psy bojowe[/b][/url]. Dziś mam dla Was zdjęcia kolejnego Niziołka służącego w szeregach kompanii Niziołki z Krainy Zgromadzenia do Warheim FS.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 3 Listopada 2021 Autor Share Napisano 3 Listopada 2021 Galeria: Grasanci Chaosu. Stronnicy - Grasant Chaosu I - Chorąży. Ludzie północy są urodzonymi wojownikami, walczącymi na co dzień z przeciwnościami losu w świecie, gdzie przeżycie każdego dnia jest swego rodzaju zwycięstwem. W plemionach przetrwać mogą jedynie silni, słabych odtrąca się i zabija. Każdy mężczyzna winien być twardym, wprawnym wojownikiem, niezależnym i dzikim. Nie ma czasu na pracę pługiem czy sierpem, a jedynymi znanymi im narzędziami są topór, miecz i tarcza. To, czego nie dostarcza im własna ziemia, biorą siłą z ziem słabszych Ludzi. Grasanci Chaosu to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Listopada 2021 Autor Share Napisano 10 Listopada 2021 Galeria: Elfowie Wysokiego Rodu z Ulthuanu. Stronnicy - Łucznik II. Łucznicy to pierwsza grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi