Jarekk Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 (edytowane) Przedstawiam plon moich rocznych zmagań z planami, zdjęciami, polistyrenem i żywicą: Czy długo trzeba będzie czekać na kolejny model tego czołgu? Edytowane 4 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Suuuppper zwłaszcza , że cały skreczowany , równie elegancko wykonane brudzenie podwozia . Jak wykonałeś to błoto/piach na podwoziu -możesz dokłądniej opisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Czy długo trzeba będzie czekać na kolejny model tego czołgu? Obawiam się że niestety tak, a szkoda. Szkoda że żadna z firm wśród swych "nowości" nie prezentuje naprawde nowych modeli. Ale to chyba nie miejsce na takie rozważania. Model naprawdę pierwsza klasa. Mam nadzieje że będą te zdjęcia w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Jeśli chodzi o błotko i kurz to jest to chemia MIG-a i pigmenty Vallejo. Pigmenty MiG-a są za rude. Pigment Fixer + pigment - dla błotka i mocno osadzonego kurzu. Thinner for washes + pigment - dla kurzu przeznaczonego do wytarcia pędzlem. Jeśli chodzi o kolejny model 10TP to ochotnikowi służę pomocą o dobrymi planami. Szablony ogniw również pozostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Gratuluje! Nie czesto sie oglada takie oryginaly. Czy mozesz mi powiedziec z czego wykonales klosze lamp? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Dwuskładnikowy klej przeźroczysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Po prostu genialny. Samo to, że robiłeś go ze "skreczu" do tego malowanie i brudzenie idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 ODPADŁEM.... REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Co tu dużo się rozwodzić... Model świetny. Gratulacje Jarku sprawdź pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Model zaiste świetny. A co do oryginalności 10tp, to nasi ówcześni włodarze mogli spokojnie zakupić projekt BT (a konkretnie amerykańskie prototypy Christie), efekt byłby o wiele lepszy (coś by faktycznie powstało do walki:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Jarekk-u ślij plany i zdjęcia modelu do Dragona Tamiyi i Italeri niech zaczną produkcje masowa a tobie niech skapnie procencik za trud Świeta robota pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 El Comendante - masz rację, tylko sowieci z zakupami wyrolowali nas, mieli większe środki a Christie sprzedał pomysł temu kto dawał więcej. 10TP powstał na podstawie notatek i materiałów reklamowych posiadanych przez naszych negocjatorów gdy czasu już brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Jarku, piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Przyłączam się do gratulacji Precyzyjna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 skladam glebokie poklony. model rewelacja pod kazdym wzgledem. ech, zebysmy wiecej takich mieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Dwuskładnikowy klej przeźroczysty. To był klej epoksydowy ? (jak się nazywał, jeśli wolno zapytać ?) Próbowałem tego patentu z klejem do tkanin, który teoretycznie po wyschnięciu miał być przeźroczysty, ale lipa mi wyszła taka, że głowa boli. No chyba, że trafiłem na zły model kleju. Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 UHU plus (5 min), 2-składnikowy klej epoksydowy, schnie przeźroczyście. Tyle można znaleźć na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 UHU plus - to jużwystarczyć powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 rewelacja, zarowno cala konstrukcja jak i malowanie oraz brudzenie. po prostu ideal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 12 Lipca 2010 Autor Share Napisano 12 Lipca 2010 Wyczytałem ostatnio, że błękitne tło jest kiczowate a na topie ostatnio jest czerń. Mój mały eksperyment z czarnym tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Czarny hmmm - dostojnie, ale jak model jest dobry to tło mu nie straszne, może być niewojskowy róż majtkowy, a Twoja Dziesiątka i tak wywoła wytrzeszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszek81 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Wielki SZACUN!!! Piekny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Najlepszy 10 TP jakiego widziałem, i chyba jeden z najlepszych modeli z 39. Brudzenie świetne no i samo wykonanie ze scratchu, tylko pogratulować Przewidujesz jeszcze coś od podstaw w klimatach Września? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 Obecnie zabieram się za lekką drezynę pancerną torowo-terenową TK. Na półce czeka na kontynuację rozpoczęty PF621 75 mm plot: viewtopic.php?t=13986&postdays=0&postorder=asc&start=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 PhotoShop-owa zabawa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi