reggy Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Wziąłem go skończyłem, bo tak stał i na mnie patrzył! Linki wykonane z kawałków kobiety. Warsztat: viewtopic.php?t=19420 I jedna fotka z budowy dla zobrazowania skali: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebaar Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Piękna robota . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Piękne "Hooddzisko" wyszło. Bardzo podoba mi się postarzenie, tak w sam raz.Blachy zrobione czysto i elegancko.Naprawdę robota na światowym poziomie . Czy nie obawiasz się, aby o te kawałki pięknej kobiecej formy? Że np wyciągną się albo skurczą pod wpływem wilgotności? Napisz jakich farb urzyłeś. Nie kastrat, a naprawdę z jajami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 I jedna fotka z budowy dla zobrazowania skali: ..nie ma to jak kasa a reszta to tylko tło ... - gratuluje fajnego modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Świetna zegarmistrzowska robota! Piękny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 reggy dużo tej kobiety musiałeś wypruc?? ;) Bardzo ładny Hood. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek B. Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Piękny model gratuluję i co za poświęcenie dla modelarza . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 reggy dużo tej kobiety musiałeś wypruc?? ;) Wystarczy zaprosić długowłosą brunetkę na cały dzień, a potem zlustrować dywan i meble. Skąd one biorę te włosy ;) Że np wyciągną się albo skurczą pod wpływem wilgotności? W sumie nie mam pojęcia jak to się zachowa. Pół roku temu użyłem takich naciągów na USS Quick i póki co, napięte jest postronki są nadal. Włosy to w sumie trwała część ludzkiego ciała ;) Dzięki za komentarze! Dwa kolejne okręty w 1:700 już mają poklejone kadłuby, niedługo wrzucę relację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Dwa kolejne okręty w 1:700 już mają poklejone kadłuby, niedługo wrzucę relację. Jakie? Piękny model wyszedł, gratulacje Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Pomimo, że jestem totalnym szczurem lądowym (a raczej lądowo-powietrznym), to Twój Hood bardzo mi się podoba. O wiele ciekawszy i efektowniejszy niż Twój ostatnio zaprezentowany pancerny ambulansik. Te okręty bo jednak bardzo kunsztowna robota, która wymaga cierpliwości. Ja sam tak się czaję koło swojej USS Arizony i ciągle nie mogę się za nią zabrać. Może kiedyś to nastąpi... To może teraz do tego Hooda zrobiłbyś Bismarcka i Prinz Eugena do kompletu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Zawsze podziwiałęm ludzi, którzy sklejają okręty. Ten jest swietny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomsoul Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Bardzo piękny model. Gratuluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macisso Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Nie może się nie podobać. BRAWO! Pozdrawiam Macisso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Observer Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Przyłączam się do och-ów i ach-ów...świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wallace Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Świetne brudzenie i w ogóle rewelacja. Na chwilę zapomniałem, że to taki mikrus ... Tylko coś mi ten pokład nie leży - taki ciemny miał być ? ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łsobota Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Krótko i zwięźle: świetny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Również gratuluję, wspaniały model, kawał porządnej roboty. Mam tylko jedna uwagę, łatwą do wykonania: kotwice moim zdaniem za bardzo wystają z kluz. Masz dwa wyjścia albo je odkleisz i trochę skrócisz trzony, tak aby po wklejeniu łapy z pazurami zakrywały kluzę, albo przykleisz je tak aby robiły wrażenie, że wiszą z kluz na łańcuchach, tak jak na zdjęciu poniżej: (źródło facta nautica) albo tak: (źródło: www.naval-history.net) Tak szczególnie Włosi lubili pływać, dziób wydaje się bardziej majestatyczny. Jak poprawisz kotwice, to będziesz miał model wręcz idealny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duszek Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Fajny HMS Hood. Ogólnie piękna robota. Gratuluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts