MrBat Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Drugi kolor i kamuflaż skończony. W międzyczasie męczę też figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 no, nadal jest dobrze widze ;) zabki gasek Ci sie ułamały z dołu po jednej stronie :P kapcie montujesz DSowe zestawowe? Jesli tak to mozesz je od razu skrócic o 2 czy 3 ogniwa bo sa za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Kamuflaż wyszedł świetny, bardzo mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 I na trzecim zdjęciu widać jeszcze kolor surfacera w niektórych miejscach, domaluj na bazowy i git. A i tak mi się coś za czerwony ten jeden z kolorów wydaje Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Jesli tak to mozesz je od razu skrócic o 2 czy 3 ogniwa bo sa za długie. Ech ten Dragon. Nie przymierzałem jeszcze gąsienic, ale będę się miał na baczności Kamuflaż wyszedł świetny, bardzo mi się podoba Dzięki! A i tak mi się coś za czerwony ten jeden z kolorów wydaje Fotki są robione przy sztucznym świetle, więc kolory są nieco wypaczone. Ciemne pasy malowałem Vallejo Mohogany Sand - moim zdaniem jest to bardzo ładny RB. Udało mi się pomalować detale. Zajęło mi to chyba ze srylion godzin. I tu kolejne pytanie - ujdą te żółte końcówki lin? Ładnie wyglądają, ale żadnych kwitów na nie nie mam. Gąsienice gotowe do metalizowania. Ciekawostka - czarna Pactra ma taką przyczepność do DSów, że z drugiej strony mogę farbę zdmuchiwać płatami przy pomocy aerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Prace zbliżają się powoli do końca. Od ostatniego razu tygrys dostał kalki, wash, delikatny suchy pędzel i biedronkę (którą jak zwykle ledwie widać). Model będzie reprezentował sobą czystą formę. Dojdą jeszcze tylko drobne obicia i kapka pasteli. Jak do tej pory jest to pierwszy od dawna model, który mi się po prostu podoba i cholernie boję się go zapapciać mocniejszym weatheringiem. Przy okazji - zakochałem się a kalkach Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Fiu fiu, ładnie wychodzi!. Na zbliżeniu widać tą "gąbeczkę" z surfacera - gołym okiem też jest dostrzegalna czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Na zbliżeniu widać tą "gąbeczkę" z surfacera - gołym okiem też jest dostrzegalna czy raczej nie? Widać, o ile masz lupę i wiesz gdzie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o najbardziej wyraźnego i najmniej pobrudzonego przez oleją farbę , zdarcia farby i wacik jesteś mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Mi najbardziej się podoba układ jezdny. Czy będziesz brudził gąski na wieży? Jak możesz, to wstaw fotkę spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 ladnie ladnie, coraz lepiej. lampka z tylu przy lewym blotniku na niebiesko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Yhy, zrób coś z gąskami na wieży. Przy okazji, kolory są fajnie żywe, używasz vallejo? I trochę te żółte świecidełka przy linach holowniczych walą po oczach. Układ jezdny wyszedł słitaśnie, jak boisz się go błocić to przykurz gąski i gitara Masz moje błogosławieństwo i ciśnij dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 najbardziej wyraźnego i najmniej pobrudzonego przez oleją farbę , zdarcia farby i wacik Jeśli komuś podoba się taki efekt, to polecam pin-washa, czy jak to się tam teraz nazywa. No i sporo pomogła mi czarna olejna od MIGa, która jest o niebo lepsza od najtaniaków, których używałem do tej pory, pt. Renesansy. Jedyny minus to cena, ale ostatecznie przecież jedna tubka starcza na bardzo długo. Bardzo. Jak możesz, to wstaw fotkę spodu. Spodu wanny? Toć to temat tabu Chyba, że masz na myśli układ jezdny, to fotki wrzucę jak już zmontuję gąsienice. ampka z tylu przy lewym blotniku na niebiesko ;) Na pewno? W instrukcji podają czerwień, choć Twoje zdanie wydaje mi się bardziej wiarygodne. W każdym razie jakbyśmy się kiedyś spotkali na jakimś konkursie to masz u mnie piwo kolory są fajnie żywe, używasz vallejo? Tak. Choć cały czas przypominam, że słaby ze mnie fotograf i wszystkie zdjęcia robione z użyciem lamp i świetlówek. W rzeczywistości jest mniej cukierkowy, co mam nadzieję Wam ukazać na zdjęciach w galerii, które postaram się wykonać jak najbardziej realistyczne. I trochę te żółte świecidełka przy linach holowniczych walą po oczach. Lubię kontrasty Zapasowe ogniwka na wieży oczywiście podkolorowałem. Jednak fotki ich będą dopiero jak je zmatowię. A w między czasie pokolorowałem wydechy. Przetarłem też narzędzia. Jako, że warsztat to nie tylko fotki, pozwolę sobie w tym miejscu serdecznie polecić markery gunze (choć na japońskich filmikach na jutube tamiyowskie dają taki sam efekt). Srebrny kolor moim zdaniem jest idealny do przecierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Chodziło mi o bród na spodzie wanny. Jest sens tam brudzić? Przecież tego prawie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 ampka z tylu przy lewym blotniku na niebiesko ;) Na pewno? W instrukcji podają czerwień, choć Twoje zdanie wydaje mi się bardziej wiarygodne. W każdym razie jakbyśmy się kiedyś spotkali na jakimś konkursie to masz u mnie piwo Jeszcze napisałem do Davida Byrdena zeby sie upewnić, jak mi odpisze to wkleje ale wydaje mi sie ze kolor tej lampki powinien byc taki ciemnoniebieski. Pomaluj jeszcze kostke drewniana po bokach bo jest zółta ;) Ja tez chetnie postawie piwo za ladny model tigera ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Narzędzia po przecierce wyglądają zdecydowanie lepiej. A to światełko z tyłu to lampa konwojowa - na niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Wszystko super, tylko czemu liny holownicze w żółtych oprawach ? raczej w kolorze czołgu powinny być, nawet mogą być z kamuflażem (często ich do malowania nie zdejmowali). Wehrmaht Olive powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 David odpisał, niebieska tutaj troche o lampkach konwojowych: http://www.network54.com/Forum/637977/message/1282236613/Wich+rear+light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Dzięki za komentarze! Pokolorowałem wszystko o czym była wyżej mowa. Dorobiłem trochę zacieków i obić, które mimo skrajnego minimalizmu i tak mi się nie podobają. Zapasowe ogniwka. Tylna lampa. Ten odcień wynikł z faktu, że nie mam w zapasach żadnej innej niebieskiej farby. Założyłem gąsienice. Przez to, że chciałem połączenia mieć od góry, całość montowałem od przysłowiowej dupy strony. Stąd efekty nie powalają. Przód w promieniach zachodzącego słońca. Zostało mi jeszcze kilka szlifów, w tym pigmenty na układ jezdny, żeby ukryć to i owo itp. Następne foty już w galerii zapewne, więc idę czytać o przesłonach, migawkach i innych takich tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Fajnie wygląda całościowo. Jedna rzecz to kolory troszke jakby bajkowe, ale nie mnie się maja one podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Model skończony. Galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi