Jacek Kryszak Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Na razie 1/48... http://www.modelforum.cz/web/view.php?nazevclanku=sety-firmy-cmk-pro-148-f-16-od-hasegawy&cisloclanku=2007020004 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 "YES, YES, YES!!!", jak to nasz byly premier kiedys powiedzial... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Gdzie to można kupić..?! Pozdrawiam, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Kryszak Posted February 16, 2007 Author Share Posted February 16, 2007 Jesli weszło już na rynek to pewnie najłatwiej w Eduard Polska tel: 071 342 92 90 warto go zapisać w komórce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Zamówiłem... Dzięki! Pozdrawiam, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Kryszak Posted February 16, 2007 Author Share Posted February 16, 2007 Zamówiłem... Dzięki! Pozdrawiam, Maciej To wpadnę obejrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberto Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Eeee... ja chce taki sam zestaw w 72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Czy do zrobienia naszego dwumiejscowego F-16D Block 52+ jako model wyjsciowy bedzie sie nadawal F-16B Plus Hasegawy ? Nie mialem go w rekach wiec moze ktos bardziej zorientowany potrafi to ocenic ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Czy do zrobienia naszego dwumiejscowego F-16D Block 52+ jako model wyjsciowy bedzie sie nadawal F-16B Plus Hasegawy ? Nie mialem go w rekach wiec moze ktos bardziej zorientowany potrafi to ocenic ? Też bym się podłączył do pytania tylko chodzi mi o modele z których udało by się wykrzesać (przy pomocy tego zesatwu CMK) nasze "jaszczembie" w wersji jedno i dwumiejscowej skala oczywiście 1:48 ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Też bym się podłączył do pytania tylko chodzi mi o modele z których udało by się wykrzesać (przy pomocy tego zesatwu CMK) nasze "jaszczembie" w wersji jedno i dwumiejscowej skala oczywiście 1:48 ! Obecnie nie ma takiego fabrycznego zestawu....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Jak sugeruje producent, konwersje CMK sa dedykowane modelom Hasegawy. Nie jestem tego na 100% pewny ale najlepsza baza dla wersji jednomiejscowej naszego efa jest model Hasy F-16C z silnikiem Pratt&Whitney, natomiast do dwumiejscowego najlepszy bylby model Hasy F-16D ( nr kat. V06 i wlasciwie juz niedostepny w sklepach, widzialem tylko na eBayu za ok 50 papierow w USA ) tez z takim samym napedem. Mnie interesuje czy model Hasy F-16B+ ma taki sami silnik ( a wlasciwie wlot powietrza i dysze ) ktore odpowiadalyby polskiemu efowi a tym samym mozna na nim zastosowac konwersje CMK ........ ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 hmmm.... Jest to do zrobienia.....ale pozostaje jeszcze do przerobienia ogon bo wersja B miała trochę inny niż D i takie tam drobiazgi. Nowe modele "16" mają duży i mały wlot powietrza i dyszę silnika GD oraz PW i jeszcze takie tam pierdoły..... najlepiej jest chyba kupić z Hase F-16CG jeśli idzie o naszego "Jaszczembia" single-seat albo F-16DG jeśli robimy twin-seater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 A i jeszcze koła podwozia głównego z pokrywami musiałbyś przerobić reflektor do lądowania na przedniej pokrywie podwozia..... hehe i takie tam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Wszystkie elemetny do poprawek, o ktorych wspomniales sa w konwersji CMK 4190 natomiast wersje, ktore sugerujesz czyli CG i DG odpadaja poniewaz maja duzy wlot powietrza i dysze od silnikow General Electric. Polskie F-16 sa napedzane silnikami PW i stad maja male wloty powietrza i odpowiednie dysze. Te i tak najlepiej zastapic Airesem, ktora wg fachowcow odpowiada wlasnie silnikowi Pratt&Whitney. No ale wciaz nie wiem jakim silnikiem sa napedzane F-16B Plus.... a ten wlasnie model chce uzyc jaka podstawe. Problem w zasadzie dotyczy tylko wielkosci wlotu powietrza (dysza bedzie Airesa ), jezeli wlot jest od P&W to nie bedzie problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Dobra, juz wiem; Pratt&Whitney. http://www.f-16.net/f-16_versions_article3.html Wiec nie powinno byc problemow, choc widzac wypraski nowej 16 Tamiy zastanawiam sie czy nie poczekac az oni wypuszcza odpowiednia wersje do przerobki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 Wersje CG i DG jako modele nie odpadają (fakt zapomniałem, że to samoloty Block 40 a nie 42 ) Na wypraskach masz wszystko co potrzeba mały wlot oraz dyszę do silnika PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 Dżizas !!! Ja chcę takie 1:72 !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 Dżizas !!! Ja chcę takie 1:72 !!!! Jest jeden taki.....REVELL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 F-16 z Revella juz u mnie wylądował, ale ten zestaw kalkomanii i konforemne to barrrrrdzo by mi sie widziały. Mam nadzieję, że o tej skali producenci nie zapomną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 F-16 z Revella juz u mnie wylądował, ale ten zestaw kalkomanii i konforemne to barrrrrdzo by mi sie widziały. Mam nadzieję, że o tej skali producenci nie zapomną Co racja to racja o nas chyba zapomnieli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathiss Posted April 7, 2007 Share Posted April 7, 2007 SP-Decal wypuścił kalki do "jaszczembia" http://www.jadarhobby.waw.pl/spdecal-7218-kalka-p-9626.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted April 7, 2007 Share Posted April 7, 2007 SP-Decal wypuścił kalki do "jaszczembia"http://www.jadarhobby.waw.pl/spdecal-7218-kalka-p-9626.html Tia jakieś 6 lat temu opcja 120 F-16 A/B dla polski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted April 7, 2007 Share Posted April 7, 2007 W monografii Kagero sa kalkomanie do "Jastsembi" dla 72-ki, 48-ki i 32-ki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 SP-Decal wypuścił kalki do "jaszczembia"http://www.jadarhobby.waw.pl/spdecal-7218-kalka-p-9626.html Tia jakieś 6 lat temu opcja 120 F-16 A/B dla polski Hehe to keszcze z czasow kiedy 1 PLM mial na nich latac z tego co po kalkach widze . Jakas niszowa firma zrobila F-16C w 1/72 wraz z polskimi (aktualnymi) kalkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kermit Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 Jakas niszowa firma zrobila F-16C w 1/72 wraz z polskimi (aktualnymi) kalkami Ale jaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts