Jacek Kryszak Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Na razie 1/48... http://www.modelforum.cz/web/view.php?nazevclanku=sety-firmy-cmk-pro-148-f-16-od-hasegawy&cisloclanku=2007020004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 "YES, YES, YES!!!", jak to nasz byly premier kiedys powiedzial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Gdzie to można kupić..?! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Jesli weszło już na rynek to pewnie najłatwiej w Eduard Polska tel: 071 342 92 90 warto go zapisać w komórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Zamówiłem... Dzięki! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 16 Lutego 2007 Autor Share Napisano 16 Lutego 2007 Zamówiłem... Dzięki! Pozdrawiam, Maciej To wpadnę obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Eeee... ja chce taki sam zestaw w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Czy do zrobienia naszego dwumiejscowego F-16D Block 52+ jako model wyjsciowy bedzie sie nadawal F-16B Plus Hasegawy ? Nie mialem go w rekach wiec moze ktos bardziej zorientowany potrafi to ocenic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Czy do zrobienia naszego dwumiejscowego F-16D Block 52+ jako model wyjsciowy bedzie sie nadawal F-16B Plus Hasegawy ? Nie mialem go w rekach wiec moze ktos bardziej zorientowany potrafi to ocenic ? Też bym się podłączył do pytania tylko chodzi mi o modele z których udało by się wykrzesać (przy pomocy tego zesatwu CMK) nasze "jaszczembie" w wersji jedno i dwumiejscowej skala oczywiście 1:48 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Też bym się podłączył do pytania tylko chodzi mi o modele z których udało by się wykrzesać (przy pomocy tego zesatwu CMK) nasze "jaszczembie" w wersji jedno i dwumiejscowej skala oczywiście 1:48 ! Obecnie nie ma takiego fabrycznego zestawu....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Jak sugeruje producent, konwersje CMK sa dedykowane modelom Hasegawy. Nie jestem tego na 100% pewny ale najlepsza baza dla wersji jednomiejscowej naszego efa jest model Hasy F-16C z silnikiem Pratt&Whitney, natomiast do dwumiejscowego najlepszy bylby model Hasy F-16D ( nr kat. V06 i wlasciwie juz niedostepny w sklepach, widzialem tylko na eBayu za ok 50 papierow w USA ) tez z takim samym napedem. Mnie interesuje czy model Hasy F-16B+ ma taki sami silnik ( a wlasciwie wlot powietrza i dysze ) ktore odpowiadalyby polskiemu efowi a tym samym mozna na nim zastosowac konwersje CMK ........ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 hmmm.... Jest to do zrobienia.....ale pozostaje jeszcze do przerobienia ogon bo wersja B miała trochę inny niż D i takie tam drobiazgi. Nowe modele "16" mają duży i mały wlot powietrza i dyszę silnika GD oraz PW i jeszcze takie tam pierdoły..... najlepiej jest chyba kupić z Hase F-16CG jeśli idzie o naszego "Jaszczembia" single-seat albo F-16DG jeśli robimy twin-seater. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 A i jeszcze koła podwozia głównego z pokrywami musiałbyś przerobić reflektor do lądowania na przedniej pokrywie podwozia..... hehe i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Wszystkie elemetny do poprawek, o ktorych wspomniales sa w konwersji CMK 4190 natomiast wersje, ktore sugerujesz czyli CG i DG odpadaja poniewaz maja duzy wlot powietrza i dysze od silnikow General Electric. Polskie F-16 sa napedzane silnikami PW i stad maja male wloty powietrza i odpowiednie dysze. Te i tak najlepiej zastapic Airesem, ktora wg fachowcow odpowiada wlasnie silnikowi Pratt&Whitney. No ale wciaz nie wiem jakim silnikiem sa napedzane F-16B Plus.... a ten wlasnie model chce uzyc jaka podstawe. Problem w zasadzie dotyczy tylko wielkosci wlotu powietrza (dysza bedzie Airesa ), jezeli wlot jest od P&W to nie bedzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2007 Share Napisano 4 Kwietnia 2007 Dobra, juz wiem; Pratt&Whitney. http://www.f-16.net/f-16_versions_article3.html Wiec nie powinno byc problemow, choc widzac wypraski nowej 16 Tamiy zastanawiam sie czy nie poczekac az oni wypuszcza odpowiednia wersje do przerobki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Wersje CG i DG jako modele nie odpadają (fakt zapomniałem, że to samoloty Block 40 a nie 42 ) Na wypraskach masz wszystko co potrzeba mały wlot oraz dyszę do silnika PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Dżizas !!! Ja chcę takie 1:72 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Dżizas !!! Ja chcę takie 1:72 !!!! Jest jeden taki.....REVELL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 F-16 z Revella juz u mnie wylądował, ale ten zestaw kalkomanii i konforemne to barrrrrdzo by mi sie widziały. Mam nadzieję, że o tej skali producenci nie zapomną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 F-16 z Revella juz u mnie wylądował, ale ten zestaw kalkomanii i konforemne to barrrrrdzo by mi sie widziały. Mam nadzieję, że o tej skali producenci nie zapomną Co racja to racja o nas chyba zapomnieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 SP-Decal wypuścił kalki do "jaszczembia" http://www.jadarhobby.waw.pl/spdecal-7218-kalka-p-9626.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 SP-Decal wypuścił kalki do "jaszczembia"http://www.jadarhobby.waw.pl/spdecal-7218-kalka-p-9626.html Tia jakieś 6 lat temu opcja 120 F-16 A/B dla polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 W monografii Kagero sa kalkomanie do "Jastsembi" dla 72-ki, 48-ki i 32-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 SP-Decal wypuścił kalki do "jaszczembia"http://www.jadarhobby.waw.pl/spdecal-7218-kalka-p-9626.html Tia jakieś 6 lat temu opcja 120 F-16 A/B dla polski Hehe to keszcze z czasow kiedy 1 PLM mial na nich latac z tego co po kalkach widze . Jakas niszowa firma zrobila F-16C w 1/72 wraz z polskimi (aktualnymi) kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Jakas niszowa firma zrobila F-16C w 1/72 wraz z polskimi (aktualnymi) kalkami Ale jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi