kuba2507 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Zapowiada sie silnik od podstaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Zaczyna się wielkie widowisko Oby ta budowa była doprowadzona do końca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 No i kolejne arcydzieło się szykuje,przez kolegę nabyłem IVECO TURBOSTAR , zachciało mi się relacji ze starymi truckami oglądać . Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Silnik robi wrażenie, nie ma co Taka ilość scratcha naprawdę robi wrażenie, na pewno będę się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Nie ma to jak "scratch building"! Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Dorobiłem pare śrubek na misce olejowej i odpowiadające im wypukłości na bloku silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Pięknie to wygląda tak 3maj a wyjdzie super volviaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Witam! Moja nowa wizja ramy: Gotowa już jest tez jedna poprzeczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Sebastian, wydaje mi się, czy podłużnice i poprzeczka są z jednego kawałka polistyrenu?? Gięcie nad świeczką zapachową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Sebastian, wydaje mi się, czy podłużnice i poprzeczka są z jednego kawałka polistyrenu?? Gięcie nad świeczką zapachową?? Tak, jeden kawalek plastiku, ani grama kleju i szpachtli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 No będziesz Pan zdrowy..?! Awangarda w modelarstwie Jestem pełen podziwu Sprawne rączki masz hehe Przez najbliższy rok czasu podejrzę co tam wymyślisz jeszcze przy Volvie i Scani i pewnie będę próbował zastosować podobne rozwiązania u siebie o ile nie będziesz miał nic przeciwko Jeszcze pozostaje kwestia jakości ( ale o to bym się nie martwił, bo do tej którą prezentujesz dużo mi brakuje ). Także... tylko czekać co przy następnej aktualizacji nam pokażesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Alvaro92 napisał: Sebastian, wydaje mi się, czy podłużnice i poprzeczka są z jednego kawałka polistyrenu?? Gięcie nad świeczką zapachową?? Tak, jeden kawalek plastiku, ani grama kleju i szpachtli Very Happy Że co ? Jesteś hardkorem Naprawdę wielki respekt za umiejętności O podłużnicach i poprzece chyba nie trzeba pisać że są znakomite ? Powodzonka, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Września 2010 Autor Share Napisano 28 Września 2010 Dziękuję Panowie za miłe komentarze Przez najbliższy rok czasu podejrzę co tam wymyślisz jeszcze przy Volvie i Scani i pewnie będę próbował zastosować podobne rozwiązania u siebie o ile nie będziesz miał nic przeciwko Oczywiście, że będę miał a poważnie to przy Scanii nie planuje nic lepić, skupię się na Volvo. Grzebałem przy Scanii, dlatego że nie mogłem rozwiązać problemu przy ceownikach do ramy Volvo, ale to już mam za sobą, więc skupie się tylko na Volvo. Wczoraj skończyłem produkcje jednego mocowania resoru tylniego do ramy, wydaję mi się, że nawet jest podobny do oryginału, tylko nie potrafię zrobić tego napisu Volvo ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 tylko nie potrafię zrobić tego napisu Volvo No i teraz to mnie zagiąłeś Nie potrafię doradzić jak wykonać taki napis, prędzej Alvaro mógł by coś więcej rzec na ten temat- ma trochu doświadczenia (), ale co do tego czy mocowanie jest podobne do oryginału, to odpowiem- tak, jest i to bardzo podobne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 A o który napis Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Alvaro92 napisał: Przez najbliższy rok czasu podejrzę co tam wymyślisz jeszcze przy Volvie i Scani i pewnie będę próbował zastosować podobne rozwiązania u siebie o ile nie będziesz miał nic przeciwko Oczywiście, że będę miał Ehh... nie idzie się z Tobą dogadać Mocowanie resoru wygląda zaaaacnie Jakby żywcem zdjęte z ciężarówki ( tylko ciut w innym kolorze ) prędzej Alvaro mógł by coś więcej rzec na ten temat- ma trochu doświadczenia Nie przesadzaaajmy Hmm... a napis VOLVO, który jest bodajże na skrzyni biegów nie byłby dobry?? Czy ciut za duży?? Ewentualnie zostaje opcja, żeby delikatnie wyryć w polistyrenie ( np cyrklem albo tam czymkolwiek ostrym ) napis VOLVO i zalać żywicą Wydaje mi się, że to byłoby najlepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Napis jest wypukły, więc najlepiej wyciąć na ploterze taki napis, nakleić na część i pomalować cienką warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Łapa resora jest fenomenalna, mam zbyt ubogi słownik żeby opisać jak ona ci wyszała, jest zarombista A ja mam inny pomysł jeśli chodzi o napis Volvo, a mianowicie nakleić blaszkę fototrawioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Jest dobrze, aż za dobrze. Miło się to ogląda, życzyć dobrnięcia do końca projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Dziękuję Panowie za pomysły i podpowiedzi. Ten napis powinien mieć ok. 2.5mm długości i jakoś nie chce mi się podejmować tego wyzwania, więc sobie daruje. Zabiorę się za odlewanie tego mocowania resoru a potem za poprzeczki, co pozwoli mi zabrać się za budowę kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Miodzio łapa Może odlewaj wszystkie elementy z żywicy i będziesz sprzedawał własne zestawy do klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Miodzio łapa Może odlewaj wszystkie elementy z żywicy i będziesz sprzedawał własne zestawy do klejenia Jak skończe model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Ok to ja się piszę na taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 I ja:D Modele firmy voseba wysoka jakość szczegółów. HEHE A co do modelu to bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 A wiecie ile może kosztować taki zestaw? Najpierw pomyślcie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi