Skocz do zawartości

Kenworth T900

marp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 138
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Poprawione.

Ja bym pomalował i te w drzwiach, ale skoro jest i tak i tak to rób wedle uznania

Jakiej farbki użyłeś, bo jakoś nie doczytałem się tego??

Z wielkim zdziwieniem, ale muszę przyznać Marpowi rację. Co prawda jeśli mamy już operować na "oryginałach", to przynajmniej pokazałbyś W900 z odpowiednich lat, a nie kolejne wcielenia, lecz to i tak nie ma większego znaczenia, gdyż okazuje się, że prawie wszystkie Kenworthy mają srebrny wyłącznie obrys zewnętrzny, a tylko wyjątki posiadają także pomalowany obrys na drzwiach, co wynika z własnego sposobu wykończenia. Dobrze, że drzwi innych producentów nie mają w ogóle tego przetłoczenia (małe wyjątki) na drzwiach, bo fo pa byłoby ogromnie. Niemniej jednak tak późno zauważony szczegół wielotetniego miłośnika ciężkiej amerykańskiej myśli technicznej powoduje, że chyba spalę się ze wstydu i na kilka miesięcy zamieszkam w lesie

Wojtek nie martw się! Wszystko przed Tobą

Ustaliliśmy, że może być wersja jedna druga, więc decyzja należy do Marpa.

Ps. Cieszę się, że na tym forum jest ktoś na tyle kompetentny, że można z nim gadać o wszystkich kwestiach dotyczących amerykańskich trucków.

marp jak zrobiłeś obrys do okoła drzwi??. Pisakiem olejnym z cienka końcówką ??czy inny patent?

Czytaj posty

Folia bare metal. Oklejanie to gehenna ale powiem szczerze, że w rzeczywistości dość porządnie to wygląda.

• 2 weeks later...

No źle nie wyszło ale jak patrzę na twoje modele malowane pędzlem to dopiero jest sztuka. Psikaczem każdy może malować w sumie to żadna sztuka i łatwo się nauczyć. No ale pędzel... to trzeba być mistrzem świata. Dla mnie to niezrozumiałe jak to potrafisz zrobić. Jestem pełen podziwu. Możesz o tym pisać książki.

• 3 weeks later...

Czołem, rzadko tu zaglądam ale obejrzałem Twoją relację, i szczerze mówiąc nabieram ochoty na sklejenie trucka. Bardzo mi się podoba dobór kolorów. Przepraszam jeśli coś przegapiłem (łyknąłem cała relację na jeden raz) ale mozesz napisać czym robiłeś przetarcia na siedzeniach, nr brązowej farbki? Czy masz już pomysł na naczepę?

Dzięki za opinie.

Zawsze to robię tak, że kolor podstawowy (w tym wypadku tamiya xf-10) rozjaśniam białym do przetarcia i dodaję czarny do zagłębień.

Póki co naczepy nie będzie. Będzie za to następny truck.

• 2 weeks later...

Dla mnie bomba

Czy przykrywki na kominach są Twojej produkcji, czy może są oferowane już przez producenta?

Bardzo podoba mi się lakier, ale rama jest ciut za bardzo matowa. Poza tym jest bardzo fajnie.

Pozdrawiam,

Przemek