szesnastak Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Jako, że pierwszy model ciężarówki Też, był to mój pierwszy model. A co do uszczelek, to na prawdę ładnie. Nie ma co narzekać, bo zawsze można coś poprawiać i poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 20 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Banshee777 no różnie z tym jest: Może jeszcze jeden przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Poprawione. Ja bym pomalował i te w drzwiach, ale skoro jest i tak i tak to rób wedle uznania Jakiej farbki użyłeś, bo jakoś nie doczytałem się tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 20 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzięki za poprawienie i przepraszam za zamieszanie. Folia bare metal. Oklejanie to gehenna ale powiem szczerze, że w rzeczywistości dość porządnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Jeszcze wewnętrzny obrys, tak jak napisał Banshee i będzie mistrzostwo świata Model wygląda kapitalnie, przymiarka prezentuje się znakomicie, a ten kokpit to naprawdę nie do uwierzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 21 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2007 Sorry, wewnętrznego obrysu nie będzie bo nie nie widzę go na zdjęciach oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Z wielkim zdziwieniem, ale muszę przyznać Marpowi rację. Co prawda jeśli mamy już operować na "oryginałach", to przynajmniej pokazałbyś W900 z odpowiednich lat, a nie kolejne wcielenia, lecz to i tak nie ma większego znaczenia, gdyż okazuje się, że prawie wszystkie Kenworthy mają srebrny wyłącznie obrys zewnętrzny, a tylko wyjątki posiadają także pomalowany obrys na drzwiach, co wynika z własnego sposobu wykończenia. Dobrze, że drzwi innych producentów nie mają w ogóle tego przetłoczenia (małe wyjątki) na drzwiach, bo fo pa byłoby ogromnie. Niemniej jednak tak późno zauważony szczegół wielotetniego miłośnika ciężkiej amerykańskiej myśli technicznej powoduje, że chyba spalę się ze wstydu i na kilka miesięcy zamieszkam w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Wojtek nie martw się! Wszystko przed Tobą Ustaliliśmy, że może być wersja jedna druga, więc decyzja należy do Marpa. Ps. Cieszę się, że na tym forum jest ktoś na tyle kompetentny, że można z nim gadać o wszystkich kwestiach dotyczących amerykańskich trucków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 marp jak zrobiłeś obrys do okoła drzwi??. Pisakiem olejnym z cienka końcówką ??czy inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Tak jak wyżej pisałem: folia bare metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 marp jak zrobiłeś obrys do okoła drzwi??. Pisakiem olejnym z cienka końcówką ??czy inny patent? Czytaj posty Folia bare metal. Oklejanie to gehenna ale powiem szczerze, że w rzeczywistości dość porządnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 sorki nie zauwazylem;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 1 Maja 2007 Autor Share Napisano 1 Maja 2007 No nareszcie trochę wolnego czasu choć postęp niewielki, pomalowane maska i sleeper: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Lakier ładnie błyszczy. Czym polerujesz? Ja bym takieog koloru nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 1 Maja 2007 Autor Share Napisano 1 Maja 2007 Ja dałem. Kolor zbliżony do założonego w instrukcji. Mat tamiya, połysk gunze. Pasty polerskie różnej gradacji: farecla g3, tamiya oraz wosk tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 No kolego wywaliłeś mnie z butów tymi fotkami Lakier miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 2 Maja 2007 Autor Share Napisano 2 Maja 2007 No źle nie wyszło ale jak patrzę na twoje modele malowane pędzlem to dopiero jest sztuka. Psikaczem każdy może malować w sumie to żadna sztuka i łatwo się nauczyć. No ale pędzel... to trzeba być mistrzem świata. Dla mnie to niezrozumiałe jak to potrafisz zrobić. Jestem pełen podziwu. Możesz o tym pisać książki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 20 Maja 2007 Autor Share Napisano 20 Maja 2007 Postęp prac niewielki bo i czasu mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Fajny kolorek dla tego modelu. Bardzo mi się podoba. Będziesz kładł jeszcze werniks na niego?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 20 Maja 2007 Autor Share Napisano 20 Maja 2007 Przed montażem pozostałych detali zostanie "napastowany" woskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Bardzo ładnie ta przymiarka wygląda... jak dojdą chromy to dopiero będzie. Już się nie mogę doczekać Podobają mi się najbardziej te kalki na masce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Czołem, rzadko tu zaglądam ale obejrzałem Twoją relację, i szczerze mówiąc nabieram ochoty na sklejenie trucka. Bardzo mi się podoba dobór kolorów. Przepraszam jeśli coś przegapiłem (łyknąłem cała relację na jeden raz) ale mozesz napisać czym robiłeś przetarcia na siedzeniach, nr brązowej farbki? Czy masz już pomysł na naczepę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 23 Maja 2007 Autor Share Napisano 23 Maja 2007 Dzięki za opinie. Zawsze to robię tak, że kolor podstawowy (w tym wypadku tamiya xf-10) rozjaśniam białym do przetarcia i dodaję czarny do zagłębień. Póki co naczepy nie będzie. Będzie za to następny truck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2007 Kompletny brak czasu niestety więc postęp niewielki ale coś tam ruszyło. Proszę o opinie. Kiedy ja go skończę?!!! A tu w kolejce naczepy i kolejny kenworth... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Dla mnie bomba Czy przykrywki na kominach są Twojej produkcji, czy może są oferowane już przez producenta? Bardzo podoba mi się lakier, ale rama jest ciut za bardzo matowa. Poza tym jest bardzo fajnie. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi