Artek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Witam Szybka relacja z dotychczasowych postępów: i zapraszam na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanys997 Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 rewelacyjnie ci to idzie,i te wózki jezdne oby tak dalej, kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 W konkursie na "czyścioszka" pierwszego miejsca nie zajmie. Ładnie na razie prezentuje się podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Ładnie na razie Tobie wychodzi. Czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 Postępy dalsze. Dorobiłem takie blaszysko znajdujące się z przodu Shermana i dokleiłem parenaście części. Jedna skrzynka obłożona trawionkami, zrobiona juzjest także taka skrzynka, która była umieszczana z tyłu czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Lubię ten model he, he. Z ciekawości, to Dragon czy Academy? A wychodzi ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Ja nie w temacie ! Ale co to był ten "Super Sherman" ?? Można gdzieś w sieci o nim poczytać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Idzie Ci nieźle,tylko mi się wydaje,że kolor podwozia jest zdecydowanie za jasny,moze przez aparat tak wyglada ,niewiem.Jeśli robisz wczesną wersje,to powinien być bardziej ciemno-piaskowy,jeśli wersje późną,to bardziej szarawy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 Hm czy za jasny... nie wiem. Robie późniejszą wersję, a całość będę chciał pomalować właśnie kolorem "Izraelski piaskowy" z Agamy. Dobierałem na podstawie zdjęć z missing lynx. Baldigozz -> model to Academy. Deco - M-51 Super Sherman to izraelska wersja Shermana z francuską armatą 105mm. Użyte w wojnie 6 dniowej i w wojnie Yom-Kippur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Ja nie w temacie ! Ale co to był ten "Super Sherman" ?? Można gdzieś w sieci o nim poczytać??? No i tu jest niestety błąd w nazewnictwie pojazdu,który jest popełniany bardzo często.To jest M-51 nazywany nieoficjalnie Isherman,natomiast Super sherman jest to wersja M-50.Tu mozna sobie o nich poczytać: http://www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/sherman/M-50.html http://www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/tanks/sherman/M-51.html To jakaś firma wypuściła kolor "Sinai Grey" O kurcze,ja zawsze mieszałem farby zeby otrzymać ten kolor,muszę zobaczyć jak ta farba bedzie wygladać na tym M-51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 Hmmm nie wiem czy to jest Sinai Grey... tak jak mówię to się nazywa izraelski piaskowy i kolorek ma coś w deseń jak na podwoziu. Oczywiście dojdą kurzenia i różne inne paści tak że nieco się on zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Model Master też robi kolor zwany "Israeli Armor Sand Gray" nr kat. 2138 i 4814 w wersji akrylowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Lutego 2007 Autor Share Napisano 26 Lutego 2007 Wpasowany pistol port, dorobiona faktura odlewu na kadłubie, dorzucone boczne skrzynki i tylna skrzyneczka (na radiolkę chyba jakąś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Fajnie wyglada fakturka wg Twojego patentu. Czy dla tej zapalniczniczki tez pprzewidujesz jakas scenke sytuacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Lutego 2007 Share Napisano 26 Lutego 2007 Bardzo fajnie robota idzie... tylna skrzyneczka (na radiolkę chyba jakąś) - raczej telefonik do komunikacji piechoty z zaloga czolgu Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Lutego 2007 Autor Share Napisano 26 Lutego 2007 hmm dioramy takiej jak np. pod Isu toraczej nie. Ale podstaweczka jakaś z małymi el. krajobrazu będzie Może jakaś studnia na pustyni a obok niej wazy albo wiadereczko... zlaeży co wymyśle. A no i będę chciał zrobic parasol przeciwsłoneczny przymocowany do jakiegoś elementu na wieży:) Ale to tylko plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Witam Kolejne postępy. Fotki takie są inne nie będą. Mój aparat podnosi mi ciśnienei ostro więc trza chyba zainwestować w zmianę sprzętu. Włazy są tak ino ino przyklejone żeby pokazać jak to bedzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 A co Ty chcesz od tych zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Fajnie wyglada fakturka wg Twojego patentu. Czy dla tej zapalniczniczki tez pprzewidujesz jakas scenke sytuacyjna? A jaki to patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Hmm no nie wiem czy mogę powiedzieć... to jest tajne i .... Ale w sumie przez znajomość z forum Kompanii Braci to Ci mogę powiedzieć , ze to jest mąka tortowa wymieszana z lakierem matowym bezbarwnym z pactry i ciapana pędzlem po pancerzu a na koniec szlifnięta papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 6 Marca 2007 Autor Share Napisano 6 Marca 2007 Kolejna porcja fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 no i piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 12 Marca 2007 Autor Share Napisano 12 Marca 2007 I kolejny tym razem konkretniejszy "łupdejt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Póki co to Sherman jest w takim stadium. Wielka kremowa bryła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Kibicuję systematycznie i teraz to miałbym tylko taką jedną uwagę - nieobowiązkowe zalecenie . Faktura odlewu jest chyba za "grudkowata". Ja bym ją jeszcze przetarł jakimś gładkim papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi