Matthew Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Dorobiłem uchwyty pod schurzeny: Potem same schurzeny (zakładam tylko 3): Błoto na dole: Podkład - preszejd: I potem... Ciach! Chiński aerograf pokazał moc!! Chropowata warsta, pewnie trochę źle rozcieńczyłem, ale zaczął mi pluć cham jeden i starałem się wyjść z opresji... muszę zakupić nowy, lepszy. Malowania Chwat nie zrobię, bo mi nie wyjdzie nałożenie kolorów, muszę się zadowolić samym dunkelgelbem, przykro mi :( I tak będę walczył żeby to w miarę normalnie wyglądało. Po sido mam nadzieję to się wyrówna no i zobaczymy. Tragedii nie ma, coś pokombinuje. Tutaj nagorzej: Gdzieniegdzie wyszły niedociągnięcia, ale to do poprawienia. Na koniec dorobię antenę no i teraz czas na sido, kalki, washe i te sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Ja takie coś zmywałem delikatną szmatką nasączoną w gorącej wodzie.To chyba nie wina aerka tylko farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Malowałeś humbrolem? Na moim t-34 zrobiło się tak samo. Przetarłem go później chusteczką i cały proszek odpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Mi takie coś po revelu zostaje.Podobno dobrze jest zostawić na dzień farbę i rozcieńczalnik w jednym słoiczku lecz jeszcze tego nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 26 Września 2010 Autor Share Napisano 26 Września 2010 Wiem wiem, że wina farby, ale aerek swoją drogą pluje i tak. I malowałem humbrolem. Koniec używam MM od dziś już nigdy humbrola nie kupie bo to nie pierwszy raz. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 A czym rozcieńczałeś? Wamodem? Ten rozcieńczalnik szybko paruje i bywa, że farba dolatuje lekko zaschnięta. Dodatkowo ten nieciekawy efekt potęgowany jest poprzez nakładanie zbyt dużej ilości farby w jednym miejscu (tak wygląda to u Ciebie). Można dobrze malować i humbrolem i wamodem na raz, po prostu kolejnym czynnikiem do którego trzeba się dopasować to pogoda, a właściwie temperatura Dziś malowałem pisakowym humbrolem rozcieńczanym wamodem.. i jakoś mi nic takiego nie wyszło. Poza lekkim kurzo-syfem z okolicy, który się poprzyklejał miejscami. Z MM (olejnymi) też można czasem mieć podobne problemy. W każdym razie... życzę owocnych prac dalszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 A może przestaw się na gunze? Ja dziś malowałem gunze H rozcieńczonymi leveling thinnerem, który wprawdzie jest dedykowany do serii C ale z H również daje idealne efekty, żadnego proszkowania (na zwykłym rozcieńczalniku do H czasami ale bardzo rzadko się zdarzało), i nie trzeba się specjalnie przykładać do malowania, i to wszystko na na typowym chińczyku można osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Ostatnio miałem ten sam problem z Humbrolami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Humbrol jest OK, pod warunkiem że rozcieńczony jest oryginalnym rozpuszczalnikiem. Taka kaszka- piasek robi się po rozcieczalniku Wamodu lub innym niefirmowym. Maluję aerografem kilkanaście lat (Aztek i chińska pseudoiwata) i takie historie są tylko przy różnych mixtach typu Humbrol-Wamod, Revell-Wamod, Pactra- wódka czy spirytus (Pactra tylko woda i nic się nie dzieje). Humbrol zawsze mieszam 1:2 (farba-tinner) i zawsze nowa puszka. W tym modelu http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=22889 całe kamo to Humbrol. Zieleń to 116 tryskane Aztekem , a plamy to 33 i 100ileśtam-( nie pamiętam) tryskane chińczykiem. Polecam oryginalne produkty........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Września 2010 Autor Share Napisano 27 Września 2010 Dzięki Panowie! Jak się okazało ten proszek się bez większych problemów usunął i jakoś to zaczęło wyglądać. Nałożyłem sidolux i w sumie to tyle co dzisiaj zrobiłem. Jutro jeśli czas pozwoli to wezmę się za wash. Na fotkach sido jeszcze na świeżo, więc proszę nie sugerować się w niektórych miejscach jego dużą ilością Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Września 2010 Autor Share Napisano 28 Września 2010 Kalki + Wash ale nie skończony bo nie wyrobiłem się, skończę przy nastepnej okazji. Nadrobie te niedociągnięcia, ktore widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Sklejone koła już, pomalowałem bandaże i nałożyłem pigment. Na zdjęciach jeszcze nie zaschnięty fixer się trzyma i świeci gdzieniegdzie. Przednia płyta trochę do poprawienia, ogólnie nie jest źle, tylko na zdjęciach to dziwnie wygląda. W następnej kolejności montuje gąski i biorę się za górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Witam! Zmontowałem gąski, dorobiłem schurzeny, te dwie chusteczki na wikolu t będą jakieś szmaty, jedna by dodać kontrastu, druga by zamaskować błąd na jednej jeszcze będzie skrzynka amunicyjna i takie tam moje inwencje chwilowo-przemyśleniowe tyle udało mi się dzisiaj zrobić. Ale jutro też zamierzam się troszkę pobawić Postępy: Tę planuję pozostawić białą by kontrastowała mocno, oczywiście przemalowując farbką, robiąc łosz itd. I teraz nie wiem czy dobrze pomyślałem, ale by dodać jeszcze więcej kontrastu jeden schurzen będzie wyglądać tak: Nie zamierzam tego zmieniać tak szczerze wyznam. Oczywiście dostanie to jakiś wash mocniejszy i pobawię się by to troszeczkę pobrudzić ale raczej niewiele. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam i liczę na jakiekolwiek komentarze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Cześć Ta szmata na lewym błotniku nie wygląda dobrze a i jej miejsce wydaje się mocno wątpliwe bo przecież zostałaby wciągnięta przez gąsienice jadącego pojazdu Pomysł na białą szmatę też mi się nie podoba, za bardzo będzie się odcinała od reszty ale jeśli taki masz zamysł to ok. Kolor schurzena może być choć ja bym dał odcień minii podkładowej jeśli ma kontrastować z reszta ale to kwestia gustu oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 6 Października 2010 Autor Share Napisano 6 Października 2010 Wiem wiem Cesarzu, że by się wplątała w gąsienice, ale przyjmijmy że Hetz jest nieruchomy Co ja zrobię, że mi się tak podoba Ale racja, z białej zrezygnowałem. Na szczęście coraz bliżej do końca tego nieudanego modelu. Potem postaram się zamazać plamę czymś co ma ręce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Jak zrobisz mini podstaweczkę na desce i na szmatce na błotniku położysz konserwę/chleb/cokolwiek podobnego to na pewno będzie to miało ręce i nogi. Ot pojazd serwisowany/remontowany/itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 8 Października 2010 Autor Share Napisano 8 Października 2010 Jak zrobisz mini podstaweczkę na desce i na szmatce na błotniku położysz konserwę/chleb/cokolwiek podobnego to na pewno będzie to miało ręce i nogi. Ot pojazd serwisowany/remontowany/itp, itd. Tak zapewne zrobię, ale nie w tym czasie, dzięki za pomysł, choć przyznam iż też o tym myślałem. Pojazd w galerii, zapraszam: viewtopic.php?p=360407#360407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi