Skocz do zawartości

Modellwagen T-1 1:24

Gerd

Rekomendowane odpowiedzi

Genialne! Widziałem już kiedyś takie coś z ciężarówką AMT wypchaną pudełkami, ale i tak twój pomysł wygląda bardzo oryginalnie, ehh chciałbym stać się właścicielem tej zawartości Jak rozumiem to twój pierwszy cywil? bo wyszedł naprawdę przednio, chromy malowałeś czy zostały fabryczne?

Pudełka z modelami były chyba w zestawie

...dobrze by było...ale wtedy nie było by pomysłu.

Żeby oddać sprawiedliwość, wymyślił to Krystek, jakoś w styczniu i wybawił mnie z kłopotu co z prezentem zrobić.

Można wiedzieć jak je wykonałeś ?

przefotografowałem, co tam było pod ręką złożyłem potem do kupy i ciach na drukarkę. Potem jeden wieczór sklejania pudełeczek "ot i cała historyja"

Tak to z gruba wygląda:

t1boxt1.jpg

,a to ten Mi-siek:

t1boxmi24.jpg

Ciekawe w jakiej skali jest ten Mi-24,

oryginale to Trumpeter 1:35, pudło o wymiarch: 60x32cm, faktycznie może trochę przeskalowałem....

Jak rozumiem to twój pierwszy cywil?

Tak pierwszy i chyba ostatni.

chromy malowałeś czy zostały fabryczne

zostały fabryczne, szkoda było spaprać.

Żona ma bardzo dobry gust!

Dziękuję, przekażę Szefowej.

Bardzo się cieszę, że się podoba, zwłaszcza, że to trochę nie moja bajka i dziękuję za dobre słowo.

Ogólnie model bardzo mi się podoba a i pomysł z pudłami jest Posłodził bym więcej gdyby nie to, że rdza zżera karoserię a felgi i tapicerka są jak by prosto z fabryki

Ciekawe w jakiej skali jest ten Mi-24, że wypełnił prawie cały tył samochodu
oryginale to Trumpeter 1:35, pudło o wymiarch: 60x32cm, faktycznie może trochę przeskalowałem....
to pudło z Mi 24 wydaje mi się ciut za duże...

Widać kto czyta, a kto ogląda obrazki...

Co do modelu bardzo mi się podoba, choć jak wspomniał tornado wnętrze trochę za czyste. Ogólnie pozytywne wrażenia, a pudła w bagażniku to super pomysł. Gratuluję, pozdrawiam i zachęcam mimo wszystko do klejenia cywili .

Gdzieniegdzie dostrzegłem lekką skórkę pomarańczy na lakierze. Ale to mały pikuś w stosunku do reszty wykonania.

Model bardzo mi się podoba a pomysł z pudełkami jest genialny co przedmówcy już zauważyli

Piękny model, gratuluję, a i pomysłów widzę tu więcej;

- VW na krakowskich blachach, ściągnięty z Holandii (kto to zarejestrował? )

- wspomniane już pudła wewnątrz

- prezent od żony, zwanej szefową , wróci do darczyńcy z przesłaniem ' Życzyłbym sobie zawartości modelu na kolejną gwiazdkę"

Pozdrawiam Jarek

Gratulacje! Bardzo ładnie wykonany modelik. Żona powinna być szczęśliwa

Dodatkowo wyrazy uznania za pudełka. Świetny pomysł i wykonanie

Nie mniej mnie urzekł taki mały szczegół. Chodzi mi o połączeniu naszych rodzimych blach z naklejką na szybie, co świadczy że pojazd został sprowadzony z Holandii. Brawo

Piękna robota, oczu oderwać nie można.

...z takich ust pochwała... no no.

Dziękuję. (Wszystkim innym nie mniej)

wróci do darczyńcy z przesłaniem ' Życzyłbym sobie zawartości modelu na kolejną gwiazdkę"

Nie wpadłem na to, gdybym to wymyślił wrzucił bym do środka pudełka, które chcę, a nie te które mam. Być może skorzystam z sugestii w przyszłości.

Żona powinna być szczęśliwa

Mówi, że jest (nie tylko z powodu modelu).

Gorzej gdyby szefowa kazała pomalować na różowo

nie mogę malować wszytskich modeli na różowo:

viewtopic.php?t=21991

Administracji dziękuję za wyróżnienie.