Messer Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 To nadal zbyt niska cena... Popatrzcie sobie ile kosztują niszowe modele jakie robi np Reji model - ceny bez obniżek oscylują w granicach 500zł np -> http://www.car-model-kit.com/90-cars-plastic-models-kits/14914-fabia-s2000-rally-finland-2009-h%C3%A4nninen-reji-model/?run=0&sort=0&pgs=60&fev=118 Nie ma co się łudzić - jeżeli ten model malucha powstanie, to tylko nieliczni będą mogli sobie na niego pozwolić. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Fajna ta "zapowiedź" Fiata 126p w 1/24, ale przydało by się nieco więcej szczegółów, tzn. czy można spodziewać się wydania w tym roku, czy dopiero w 2015. Sądzę, że zainteresowanie będzie na odpowiednim poziomie, bo jednak fajnie składa się coś czym się jeździło i z czym związany jest pewien sentyment, ale tutaj rozbijamy się zapewne o cenę. Skoro to będzie model żywiczny to cena poniżej 200zł będzie dla mnie bardzo dużym zaskoczeniem - wręcz niemożliwe aby tak się stało, 300zł będzie poniżej średniej europejskiej, a 400zł i więcej to będzie cena zbliżona np. do modeli Reji. Wszystko też zależy od tego jak duża jest planowana produkcja, ale tutaj żywica niestety ma swoje ograniczenia. Boję się, że będzie drogo i w limitowanej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Temat ciagnie się od 2010...jakoś z tego co obserwowałem dotychczas w wielu innych przedsięwzieciach made in pl to...podgrzewaniu atmosfery nie bedzie konca i...może kolejne pokolenie doczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miauryc Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Przepraszam za odkop, ale na allegro można kupić modele polskich aut w skali 1:25 ale są to modele kartonowe. http://allegro.pl/modele-kartonowe-samochody-26956?id=26956&order=m&string=modelik+1+25&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-mcf-dyn-lic-col-1-3-1218 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Nie dziwię się że jeszcze nie ma maluszka i innych naszych aut. cena przygotowania modelu do produkcji w plastiku to jakieś 100tyś złotych. Projekt to najtańsza część, zrobienie form do odlewania wyprasek to koszt bardzo duży. co do ceny modelu żywicznego to projekt 2-3tyś do tego druk 3D z 2-3 tyś no i same formy i żywice. Do tego pudełka instrukcje kalki jakieś blaszki i model musi kosztować min 300-400zł. no i kiedy to się zwróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 model musi kosztować min 300-400zł. no i kiedy to się zwróci? Biorąc pod uwagę ceny modeli samochodów, dajmy na to od Studio 27 albo Model Factory Hiro, to 300-400zł za taki zestaw, nie jest jakąś kosmiczną ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Bardziej "mniej kosmiczną z spośród kosmicznych cen" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Wy tu deliberujecie 300 czy 400 zł A tymczasem DeAgostini w końcu wypuściło oficjalnie: http://www.deagostini.com/pl/kolekcja/fiat126p/?utm_source=deagostini&utm_medium=main&utm_campaign=main Czyli w prenumeracie z gablotką ok 3700 zł, czyli tyle co w skali 1:1 Ale ile możliwości zrobienia dioramy ! - Maluch na cegłach - Punkt sprzedaży zapiekanej z przyczepy Niewiadów i.t.p Warto śledzić co ludzie z tą kolekcją zrobią, bo Warszawa w rękach modelarzy wyszła obłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 3100zł w prenumeracie za model w skali 1:8, to nie jest tak dużo. Zawsze tak robią i nadal mają chętnych, także coś w tym jest. Sam mam zamiar składać tym razem, bo bardzo mi się podobała ta Warszawa od De Agostini i zamówiłem prenumeratę. Tutaj macie ogłoszenie na olx z rzeczywistym zdjęciami tego malucha. http://www.olx.pl/oferta/fiat-126p-arystokrata-polskich-szos-CID767-IDhdIXZ.html Uważam, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Jak ktoś już wcześniej słusznie zauwazuł, zapowiedź jest juz mocno pokryta pajęczyną. Zaczęło się w 2010 i jak dotąd nic się nie ukazało. Zatem ujmując to w krótkich żołnierskich słowach ch.. z tego będzie. Szkoda, bo sam chętnie ulepiłbym któryś z proponowanych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 przecież on już do kupienia jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 przecież on już do kupienia jest... gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 przecież on już do kupienia jest... gdzie? Co prawda nie wiem jak było z numerami 1 i 2, ale przechodząc wczoraj koło jednego z kiosków YourPressu w Kaliszu, widziałem na wystawie numer 3 - Fiacika 126p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Witam, Widzę, że zachaczono o temat maluszka od DeAgostini. Tak się składa, że zamówiłem prenumeratę i będę go budował, więc mam pytanie - czy chcielibyście obejrzeć relację na forum, o ile administracja wyrazi zgodę na założenie wątku z takim modelem ? Dodam tylko, że model będzie przerabiany, zarówno jako "model" jak i stylistycznie zamierzam go poddać niewielkiemu tuningowi, więc nie będzie to klasyczny maluszek Pozdrawiam, Misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Zakładaj warsztat jak najbardziej - administracja nie jest tutaj od wyrażania zgody lecz dbania o porządek i przestrzeganie regulaminu ... i jeszcze parę innych obowiązków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Jestem za też z chęcią będę śledził taki warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opel8 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Misiek - Ja też chętnie będę śledził relację, żeby się trochę podszkolić. RapToWny i Hammett - RapToWny mówi chyba o tym w skali 1/8 a Hammett w skali 1/24. Ten 1/8 rzeczywiście jest już w kioskach, ale tamten 1/24 to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, chciałbym pokazać wygenerowany przed wydrukiem 3D model koła do Fiata 126p w skali 1/24. Po otrzymaniu wydruku, chętnie przedstawię rezultaty. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Witam ponownie, zgodnie z zapowiedzią, przyszedł wydruk koła do Fiata 126p. Teraz będzie przygotowywana forma i robione próbne odlewy. Efekty zaprezentuję wkrótce ;) Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi