Panzer4 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 A gdzie można dostać takie fajne tasiemki ( te u góry) ? Ja kupiłem sobie Jammydog 1,0mm i tak szczerze mówiąc to jestem średnio zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Co to znaczy śtednio? Moje ciężko nakładać , pod wpływem sciskania troche się defasonują. Jak przykleisz to raczej nie poprawisz - stąd te krzywizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 A moja tak jakby była za słaba. Jak model postoi dzień to się rolują i trzeba poprawiać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 U mnie aż tak źle nie jest. Nie dałem rady wszystkiego domaskować i jutro kończę pod ostatni kolor. Na fotach: od batmobilu do czegoś na kształt pojazdu lalki Barbie - wiem ona woli róż. Czyli kolor nr 2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 Maski zdjęte: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Wygląda dobrze! W realu pewnie jeszcze lepiej! Niektóre kąty nie wyszły niestety dokładnie 90 stopni, ale rozumiem z jakim trudnym zadaniem miałeś tu do czynienia... Za to za oryginalność tematu należy ci się najwyższa ocena. Ogólnie model z najwyższej półki (ja też długo przyjmowałem milczące założenie, że to 1:35!) Pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 Pawle, maskowanie było strasznie upierdliwe i czasochłonne. Na oryginalnym zdjęciu zobaczysz, że tez nie ma kątów prostych. Był to jeden z trzech pojazdów (jedyny z T50) w dual tex. Malowany pędzlami. Bardziej mnie zmiartwiły skośne zakończenia prostokątów. Cześć udało mi się zamalować pędzlem. Ciekawostką jest fakt, że dziś jeszcze znalazłem jedną nieodklejoną maskę. Fota wieży i włazu z wentylatorem: Góra wentylatora to jedyne miejsce gdzie farba (przy odrywaniu masek) zlazła do "gołego" plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Racja jest, po sprawdzeniu fotek oryginału na stronie 1, powiedziałbym, że w idealny sposób udało ci się uchwycić ten efekt, który chopaki uzyskali malując prostokaty z ręki... Przy okazji pomyślałem sobie, że malowanie tej maszyny w 1:1 też musiało być upierdliwe. Z tymi maskami to się zdarza, zwłaszcza małe kawałki - a Ty przeciaż masz same małe kawałki . Ja i tak jestem pełen uznania dla Twojej pracy, pozdrawiam i do następnego razu Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Jeszcze dziś ściągnąłem jedną maskę Model jest już po sido. Jutro dostanie łosia i .... będzie czekał na kalki. Stan przed sido: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Dobrze wygląda. Kiedy się spodziewasz kalek? Chyba czas się zabrać za figurantów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Marcinie kalki drukować się mały (dali do druku) 19 stycznia. Liczę, że do końca miesiąca będą. Pixeloza po słowacku, kurcze klesiowi wyszły kąty proste http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/8718-mig-29as-fulcrum-airfix.html Mój jest już po wash'u i próbuje wtopić się w otoczenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Dobrze wygląda na podstawce Co z figurkami? Jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Tylna rampa. Było tak: Potem był problem z washem i trasowaniem drzwi. Nowy element: Dokopałem się do wypraski z M113 ESCI/Italeri - element wymiarowo identyczny, ładniejsze szczegóły i lepiej (dla washa) zaznaczone drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Jest dużo, dużo lepiej!!! A ogólnie to jest super. Wielkie uznanie za tą całą zabawę z maskowaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Na górnym zdjęciu nie ma wcale washa. Dałem to by pokazać, że teraz jest nowa część w innym wzorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Aaaa... A ja myślałem, że na górnym tak Ci się rozpłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Ale stary wzorek byl ladniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Ale stary wzorek byl ladniejszy Tak był ciekawszy, ale był też źródłem problemu z washowaniem. Teraz celowo wiekszość "szczeliny" drzwiowej chciałem mieć ciemną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Od dawna zaglądam na postępy. Kolega co wyprawia z tym modelem to się w pale nie mieści. Czekam na galerie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Lutego 2011 Autor Share Napisano 12 Lutego 2011 Koniec Następny projekt bedzie zdecydowanie mniej pstrokaty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 No i dobrnąłeś do szczęśliwego końca Model zacny i świetnie wygląda. Kawał dobrej dłubaniny Szkoda tylko, że na podstawce pustawo... Ani kangura, ani koali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Super, moglbys postawic w roku jakas beczke i kilka skrzynek albo drzewko eukaliptusowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Kamuflaż wyszedł elegancko Jednak coś tak pusto na tej podstawce. Może coś dorzucisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Wrzuć australijską czarną wdowę ;) żeby chodziła po bucie któregoś z panów ;) to nie będzie pusto... Drodzy koledzy może tak musi być ;) zamysł autora był taki, żeby pokazać tą przestrzeń australijską zapewne ! Ok już nie filozuję, jestem chory, mam w chacie remont i w pon. kończy mi się urlop... masakrejszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi