Seweryn Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Modelik prosto z pudła, jedynym dodatkiem będą żywiczne "pakunki". Powstaje równocześnie z King Tigerem. Na chwilę obecną model złożony na sucho prezentuje się tak: Pokombinuję coś może jeszcze tylko z atrapą, no i wrzucę jakiś ładunek na pakę, ale o tym póżniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Czy te zestawowe bambetle będa potrzebne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Czy te zestawowe bambetle będa potrzebne ? Jak nie tu to przy innym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Kurczaczki ... kibicuję bo sam mam ten model.Lepiej jest wymienić kalki bo te zestawowe to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Kurczaczki ... kibicuję bo sam mam ten model.Lepiej jest wymienić kalki bo te zestawowe to ... Jaką masz alternatywę? Myślałem o tych http://www.tracks-n-troops.eu/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=14_6&products_id=8028 tylko trawię jeszcze 10 euro za mały arkusik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 No cóż ehh.Jakieś 1,5 roku temu go kleciłem.Wtedy jeszcze nie myślałem o kalkach.Dziś został odnaleziony w szafce ,reanimowany i dostał washa.Myślę, że warto wydać te 40 zł ? na tak ładny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 "Witam, kolejny amerykańczyk w mojej ulubionej skali. Będę podglądał pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 9 Października 2010 Autor Share Napisano 9 Października 2010 Model chyba ;o) skończony, gotowy do malowania. Trzymam się tego, że ma być z pudła, dodałem tylko wycieraczki i poprawiłem lusterka. Grill jeszcze jest przerabiany, muszę go jednak trochę odchudzić, żeby w miarę trzymał skalę. Model w surfacerze, gdzieniegdzie jeszcze podszlifowany: No i ładunek, chciałem wrzucić na pakę Jeepa, mam koszmarka Academy, dodałem żywiczne kółka i wrzucę trochę bambetli na niego, żeby choć trochę go przymaskować ;). Model Jeepa jeszcze będzie poprawiany. Kogoś w Academy powinni powiesić za j..a za tego Jeepa, albo mu pokazać oryginał. Jak uznam, że się nie nadaje to wrzucę Jeepa Airfixa. Kabina jest w częściach tylko poskładana i położona na ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 GMC z Jeepem na pace, tego chyba jeszcze nie było A na serio to fajny pomysł, zobaczymy co uda Ci się wyciągnąć z produktu Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 Wczoraj wieczorkiem wziąłem uważne przez niektórych jedyne słuszne Olive Drab każdy kogo pytałem bronił swojej farby jak żony Ja mam do tego luźniejsze podejście. Wymalowałem dżemsa, założenie było takie, żeby nie był za ciemny. Baza to Tamiya, rozjaśniana Vallejo i na koniec rozjaśnienia Pactra. Opony Nato Black Tamiya. Wyszło tak: Teraz chyba połysk kalki i potem wash itd? Całe modelarskie doświadczenie mam w samochodach z połyskiem ;) Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na PW lub tutaj jak malować te bambetle? Nie chodzi mi o kolor tylko technikę, nie znam się na tym Może jest gdzieś w sieci jakiś filmik instruktażowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na PW lub tutaj jak malować te bambetle? Może spróbuj pomalować je najpierw ciemniejszym odcieniem właściwego koloru, a później przecierać coraz jaśniejszymi, ewentualnie główny kolor i wasch a później jeszcze suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 Kilka kroków naprzód ;) To co pisaliście rozjaśniłem, ale delikatnie. Model dostał kalki - mix Academy i Airfix, pomalowane bambetle i góra modelu dostała delikatne oleje i wash. Do zrobienia dół modelu i przybrudzenie. Kabina dalej w częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Jak na razie fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 bardzo ładny, uwazaj na matowienie ten lakier może zastawiać mleczny osad :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Oby model po matowieniu nie stracił uroku, bo tak się bardzo często dzieje niestety. Prezentuje się pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 Coś tam pobrudziłem pigmentami Miga i CMK. Uwagi i komentarze co poprawić mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 miód z boczkiem jak mawia mój mistrz. a nie zakurzysz go bardziej od dołu? mnie by kusiło, żeby porządnie rozrzedzić Dark Earth i pociagnąć po dolnej części. poza tym sliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Ładniutko malarsko, ale nie podoba mi się łaczenie maska/chłodnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 miód z boczkiem jak mawia mój mistrz. a nie zakurzysz go bardziej od dołu? mnie by kusiło, żeby porządnie rozrzedzić Dark Earth i pociagnąć po dolnej części. poza tym sliczności. Fajnie, że się podoba. Nad spodem chyba jeszcze troche popracuję, też czuję pewien niedosyt ;) Ładniutko malarsko, ale nie podoba mi się łaczenie maska/chłodnica. Ogólnie kabina jest dość kiepsko spasowana w tym modelu. Jak założę grilla powinno wyglądać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Miodzioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Wspaniale. Trudno uwierzyc ze to jest skala 1:72. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Trudno modelowi cokolwiek zarzucić. Każdy ma pewnie jakieś subiektywne opinie wynikające z własnych wizji, gustów i upodobań, ale to nie zmienia faktu, że model jest wypasiony już teraz. Czekam na ładunek i otoczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 Model dostał osłonę chłodnicy i świateł. Lekko odchudzona, w osłonie reflektorów dodałem druciki 0,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 wszystko gra jak orkiestra symfoniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Model dostał ładunek, zrezygnowałem z Jeepa, model Academy jest po prostu za dobry na ładunek, idealnie nadaje się na dioramę Ardeny '44 - spalony i pokryty grubą warstwą śniegu... Skrzynki są z zestawu, podobnie jak trochę przeskalowane karnistry, do tego jakaś pucha z olejem i inne bambetle. Następna aktualizacja to już chyba galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi