adamkijak Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Witam Troche czasu minelo od mojego ostatniego postu, tak ze trzeba o sobie przypomniec. Model to moj pierwszy tak "na powaznie" smiglowiec, jako ze normalnie sklejam nowoczesna pancerke to troche mialem klopotow z malowaniem. Najwiecej problemow mialem z oslona kabiny, co z reszta widac na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Bardzo fajny Też go kiedys skleiłem Z tego co pamietam to academy dało strasznie grube kalki, u Ciebie tez takie były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 No gratulacje!!! Bardzo ładny model. I witamy w klubie modelarzy lotniczych ;P Rzeczywiście "szklane" części są udręką w porównaniu do pancerki, ale twój model bardzo ładnie wykończony. Spjrzenie pancerniaka na weathering lotniczy jak widać daje ciekawe efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Bardzo fajny Też go kiedys skleiłem Z tego co pamietam to academy dało strasznie grube kalki, u Ciebie tez takie były? Nie mam za bardzo porownania, nigdy wczesniej takiej ilosci i tak duzych nie kladlem, w pancerce to raczej szczatkowe. Niemniej jednak uzylem plynu do zmiekczania grubych kalek, Tensol albo Hypersol i ladnie sie naciagnely. No gratulacje!!! Bardzo ładny model. I witamy w klubie modelarzy lotniczych ;P Rzeczywiście "szklane" części są udręką w porównaniu do pancerki, ale twój model bardzo ładnie wykończony. Spjrzenie pancerniaka na weathering lotniczy jak widać daje ciekawe efekty. No tak raczej w temacie washa i obic to troche za brutalne wyszly, ale z drugiej strony smiglowce bywaja naprawde brudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Bardzo ładny model, Twoje podejście do wykończenia modelu bardzo mi odpowiada, a kalki wyglądają po prostu świetnie. Gratuluję Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Modelik fajny choć sam w sobie ma kilka błędów lecz wyszedł ci naprawdę dobrze. Widze że prosto z pudła ale i tak sie ładnie prezentuje. Powiedz mi jakich farb i kolorów użyłeś? Miejscami wpadają w zieleń ale to może tylko kwestia światła i ustawień aparatu. Wiem że Super Cobry potrafią być naprawdę brudne i ztyrane co podkreśliłeś za co duże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 jak dlamnie super, swietne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Bardzo ładny modelik. Brudzenie ztonowane odpowiednio. Jak dla mnie extra. Ten ciemny pas na przodzie to szew ??. Za całośc Pozdrawiam. Edytowane 5 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 No tak raczej w temacie washa i obic to troche za brutalne wyszly, ale z drugiej strony smiglowce bywaja naprawde brudne. No nie, całkiem zgrabnie to wyszło i wcale nie za brutalnie. Trochę tylko te płozy odbiegają od reszty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Witam ponownie Sadzac po opiniach to jednak mam jakas przyszlosc w lotnictwie Modelik fajny choć sam w sobie ma kilka błędów lecz wyszedł ci naprawdę dobrze. Widze że prosto z pudła ale i tak sie ładnie prezentuje. Powiedz mi jakich farb i kolorów użyłeś? Miejscami wpadają w zieleń ale to może tylko kwestia światła i ustawień aparatu. Wiem że Super Cobry potrafią być naprawdę brudne i ztyrane co podkreśliłeś za co duże Pozdrawiam Model pomalowany farbami Tamiya, najjasniejszy jaki znalazlem to xf-19 sky grey i to jest kolor bazowy, wczesniej pre-shading ciemniejszymi odcieniami szarosci az do rozjasnien tymze kolorem. Pas na gorze to znowu xf-19 z dodatkiem medium blue. Wash to olejny ivory black. Zdjecia przy stucznym swietle wiec dlatego wydaje sie byc troche zielony i ciemniejszy niz w rzeczywistosci. Osad od spalin z wydechu to znowu Tamiya, clear smoke o ile dobrze pamietam nazwe,przyciemnione w srodku tymze kolorem z dodatkiem brazu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Model wyszedł Ci bardzo fajny, tylko to oszklenie jakieś takie mało przejrzyste. Poza tym wszystko ok Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 no,no piekny model ci wyszedl, tym bardziej ze jestes pancerniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Śmigłowczyk palce lizać Ślady eksploatacji wykonane z umiarem i wyczuciem. Szczególnie podoba mi się przybrudzenie belki ogonowej od spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 No to jako pancerniak, powinieneś do kompletu zrobić AAV7 lub Abramsa i mała dioramkę z irakowa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Jeszcze raz dzieki za pozytywne opinie. Dioram raczej juz nie robie, za duzo miejsca zajmuja, a u mnie go brak. Poki co wrocilem na chwile do pancerki, ale jak tylko wyplata sie zjawi to cos tam latajacego sobie kupie i skleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi