adamkijak Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Witam Troche czasu minelo od mojego ostatniego postu, tak ze trzeba o sobie przypomniec. Model to moj pierwszy tak "na powaznie" smiglowiec, jako ze normalnie sklejam nowoczesna pancerke to troche mialem klopotow z malowaniem. Najwiecej problemow mialem z oslona kabiny, co z reszta widac na fotkach. Cytuj
gizmo1986 Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Bardzo fajny Też go kiedys skleiłem Z tego co pamietam to academy dało strasznie grube kalki, u Ciebie tez takie były? Cytuj
stakor1 Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 No gratulacje!!! Bardzo ładny model. I witamy w klubie modelarzy lotniczych ;P Rzeczywiście "szklane" części są udręką w porównaniu do pancerki, ale twój model bardzo ładnie wykończony. Spjrzenie pancerniaka na weathering lotniczy jak widać daje ciekawe efekty. Cytuj
adamkijak Napisano 4 Października 2010 Autor Napisano 4 Października 2010 Bardzo fajny Też go kiedys skleiłem Z tego co pamietam to academy dało strasznie grube kalki, u Ciebie tez takie były? Nie mam za bardzo porownania, nigdy wczesniej takiej ilosci i tak duzych nie kladlem, w pancerce to raczej szczatkowe. Niemniej jednak uzylem plynu do zmiekczania grubych kalek, Tensol albo Hypersol i ladnie sie naciagnely. No gratulacje!!! Bardzo ładny model. I witamy w klubie modelarzy lotniczych ;P Rzeczywiście "szklane" części są udręką w porównaniu do pancerki, ale twój model bardzo ładnie wykończony. Spjrzenie pancerniaka na weathering lotniczy jak widać daje ciekawe efekty. No tak raczej w temacie washa i obic to troche za brutalne wyszly, ale z drugiej strony smiglowce bywaja naprawde brudne. Cytuj
jarek38 Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Bardzo ładny model, Twoje podejście do wykończenia modelu bardzo mi odpowiada, a kalki wyglądają po prostu świetnie. Gratuluję Jarek Cytuj
kzugaj Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Modelik fajny choć sam w sobie ma kilka błędów lecz wyszedł ci naprawdę dobrze. Widze że prosto z pudła ale i tak sie ładnie prezentuje. Powiedz mi jakich farb i kolorów użyłeś? Miejscami wpadają w zieleń ale to może tylko kwestia światła i ustawień aparatu. Wiem że Super Cobry potrafią być naprawdę brudne i ztyrane co podkreśliłeś za co duże Pozdrawiam Cytuj
dweler Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 jak dlamnie super, swietne malowanie Cytuj
p_bladek Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Bardzo ładny modelik. Brudzenie ztonowane odpowiednio. Jak dla mnie extra. Ten ciemny pas na przodzie to szew ??. Za całośc Pozdrawiam. Edytowane 5 Października 2010 przez Gość Cytuj
stakor1 Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 No tak raczej w temacie washa i obic to troche za brutalne wyszly, ale z drugiej strony smiglowce bywaja naprawde brudne. No nie, całkiem zgrabnie to wyszło i wcale nie za brutalnie. Trochę tylko te płozy odbiegają od reszty ;) Cytuj
adamkijak Napisano 5 Października 2010 Autor Napisano 5 Października 2010 Witam ponownie Sadzac po opiniach to jednak mam jakas przyszlosc w lotnictwie Modelik fajny choć sam w sobie ma kilka błędów lecz wyszedł ci naprawdę dobrze. Widze że prosto z pudła ale i tak sie ładnie prezentuje. Powiedz mi jakich farb i kolorów użyłeś? Miejscami wpadają w zieleń ale to może tylko kwestia światła i ustawień aparatu. Wiem że Super Cobry potrafią być naprawdę brudne i ztyrane co podkreśliłeś za co duże Pozdrawiam Model pomalowany farbami Tamiya, najjasniejszy jaki znalazlem to xf-19 sky grey i to jest kolor bazowy, wczesniej pre-shading ciemniejszymi odcieniami szarosci az do rozjasnien tymze kolorem. Pas na gorze to znowu xf-19 z dodatkiem medium blue. Wash to olejny ivory black. Zdjecia przy stucznym swietle wiec dlatego wydaje sie byc troche zielony i ciemniejszy niz w rzeczywistosci. Osad od spalin z wydechu to znowu Tamiya, clear smoke o ile dobrze pamietam nazwe,przyciemnione w srodku tymze kolorem z dodatkiem brazu. Pozdrawiam. Cytuj
kornik_69 Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Model wyszedł Ci bardzo fajny, tylko to oszklenie jakieś takie mało przejrzyste. Poza tym wszystko ok Pozdrawiam Kornik Cytuj
Giulio Niewiadomski Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 no,no piekny model ci wyszedl, tym bardziej ze jestes pancerniakiem Cytuj
Sławko Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 Śmigłowczyk palce lizać Ślady eksploatacji wykonane z umiarem i wyczuciem. Szczególnie podoba mi się przybrudzenie belki ogonowej od spalin Cytuj
Moses Napisano 7 Października 2010 Napisano 7 Października 2010 No to jako pancerniak, powinieneś do kompletu zrobić AAV7 lub Abramsa i mała dioramkę z irakowa ;) Cytuj
adamkijak Napisano 7 Października 2010 Autor Napisano 7 Października 2010 Jeszcze raz dzieki za pozytywne opinie. Dioram raczej juz nie robie, za duzo miejsca zajmuja, a u mnie go brak. Poki co wrocilem na chwile do pancerki, ale jak tylko wyplata sie zjawi to cos tam latajacego sobie kupie i skleje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi