eKrystian Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Witam, Wczoraj udało mi się już skończyć cały zestaw, więc postanowiłem go zaprezentować na forum, dwa małe mankamenty, które jeszcze muszę dorobić to klosze do naczepy i belka z przewodami (ale to w wolnym czasie). Dodam tylko, że przy zdjęciach odkleił mi się klosz w volvie, ale cóż bywa. I na koniec chciałem jeszcze napisać, że rura z halogenami która jest w modelu niedługo będzie taka założona i w 1:1, uprzedziłem ten fakt i wykonałem ją. TUTAJ można zobaczyć zdjęcia z budowy lub TUTAJ znajduje się relacja, ale trzeba się zarejestrować. Czas na zdjęcia : Zdjęcie prawdziwego zestawu na którym się wzorowałem. A tutaj już zdjęcia gotowego modelu : Niedługo postaram się dodać zdjęcia razem z 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scania620 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Ładny model, zrobiony z tzw. smaczkiem. Mam tylko dwie uwagi. Dlaczego volviaczek nie ma z tyłu jednej lampki ? I dlaczego naczepa nie ma tylnych świateł ? Może ma ale od tego białego odbija się światło i nie widać. Ogólnie bardzo mi się podoba, i czekam na ciąg dalszy fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Ludzie czytajcie uważnie posty gdzie są zdjęcia to się dowiecie wszystkiego!A co do Volvo bardzo ładny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 MSZ bardzo udany a zarazem efektowny model. Gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Dokładnie tak jak pisze iraz, proszę czytać posty, a wtedy dowiecie się wszystkiego. Napisałem przecież, że lampa tylnia się odkleiła podczas zdjęć, a z tyłu w naczepie jeszcze nie wykonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Piekny zestaw kolego zmontowales. Prosty, ale niesamowicie efektowny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Może się czepiam ale sinik jest za czysty i turbinka mogłaby dostać troche rdzy. Ogólne wrażenie w skali od 1-10/8 (Na piątym zdjęciu jak 1:1) Pozdrawiam Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Może się czepiam ale sinik jest za czysty i turbinka mogłaby dostać troche rdzy. Oczywiście mógłby być, ale ja osobiście nie przepadam za brudzeniem itp. dlatego jest czysty. Dziękuje za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Piękności. Palce lizać. Gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesChi Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Dobrze że podpisałeś pierwsze zdjęcie że to oryginała 1:1 bo bym pomyślał że to też model , albo że wstawiłeś same zdjęcia pierwowzoru. Mówiąc w skrócie ładna robota fajnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Zestaw prezentuje się super,przede wszystkim bardzo realnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Dziękuje wszystkim za komentarze. Marku (Mark666) mam nadzieje, że gdzieś tam zobaczymy się na Lubelskim heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_polo Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Super model ;) Muszę założyć konto na tym drugim forum, specjalnie do obejrzenia relacji ;) Czy w środku też dokonałeś jakichś modyfikacji włoskiej tandety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 włoskiej tandety? Gdyby nie ta "włoska tandeta" to z modelarstwem ciężarowym było by kiepsko, więc proponuje się cieszyć tym, co mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Czy w środku też dokonałeś jakichś modyfikacji włoskiej tandety? Tak dokonałem, jest wycięty schowek, który był na środku tunelu, fotele są zmienione na podobne do tych jakie są w 1:1 i na górze dorobiłem schowki (Te nad leżanką) które posiada oryginał, a model nie i jeszcze parę innych drobiazgów. Po za tym zdjęcia z budowy można zobaczyć i w 1 linku który podałem, nie tylko na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Dodatkowo widzę poduchy niech zgadnę dafowskie?? Na kliku zdjęciach gdybym nie wiedział dalej bym myślał że to 1:1(oprócz pierwszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Dodatkowo widzę poduchy niech zgadnę dafowskie?? Zgadza się, całe zawieszenie jest zmienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Naprawdę model prze kozacki musi cieszyć oko na polce?? Całe przód też?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Całe przód też?? Przód nie, popatrz na zdjęciu (Te w 1 linku) przecież to możesz tam zauważyć przed zapytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Racja zaraz po tym zajrzałem tam przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 A mnie ciekawi jedno. W naczepie 1:1 masz srebrne ramki dookoła a w modelu są one białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Ramka w modelu jest wykonana z taśmy która pod światło tak jak by świeciła, normalnie jest ona srebrna, wiec spokojnie wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 A mnie ciekawi jedno. W naczepie 1:1 masz srebrne ramki dookoła a w modelu są one białe. Skoro u Ciebie są one białe to proponuję albo wybrać się do okulisty, albo sprawdzić ustawienia monitora. Ja widzę tam srebrny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Na wstępie gratuluje umiejętności w młodym wieku. Niektórzy są jeszcze na etapie pudełka akcesoriów i arkusza kalek. Bardzo zaawansowane przeróbki, dużo szczegółów, czystość i świetne odwzorowanie. Gdybyś w tym roku odwiedził MTM gwarantuje Ci to w 100%, że Volvo z naczepą wygrało by klasę Euro w Juniorach. Oby tak dalej Krystian, dąż do perfekcji przy każdym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Podoba mi sie ladny i czysty tak trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi