Jarekk Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Malowanie i ... po malowaniu (podstawowym). Pilnowałem się, aby preshading nie był za mocny po nałożeniu szarości (nie lubię mocnego). Monotonię szarości złamałem malując trzema odcieniami. Filtrami i washem można będzie jeszcze wiele zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 No to czekam/y na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Super to wygląda, już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Napisy kalki czy z rączki malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Napisy aerografem z szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Aaa ale super wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Jest w dechę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Tory do Lwowa zakończone. Wymagaję jeszcze lekkiego retuszu. Wagon zdążył już się lekko zakurzyć. Obecnie jest na etapie położonych dwóch filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Model wygląda super Jedyne co budzi moje lekkie wątpliwości to zacieki na wieży z przedostatniego zdjęcia. Nie wiem czy ten kawałek drewna służący jako podstawka zasługuje na to by być podstawą pod tak wspaniały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Zaciek już usunięty. Wcześniej nie zauważyłem go (poprawiając górę wieży). Podstawka jest z oryginalnego podkładu kolejowego. Nawet śmierdzi xylamitem tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Wielkie brawa za wykonanie śladów eksploatacji, z dużym smakiem i wręcz kunsztem. Bez przesadzania z dobiciami i "efektami" Bardzo mi się podoba i ta podstawka z kawałka podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Jarku, moje najszczersze gratulacje. Jestem pełen podziwu i czekam z niecierpliwością na kolejne projekty kolejowe w Twoim wykonaniu. Może uda Ci się teraz dokończyć drezynę z TK? Podstawka moim zdaniem ma klimat! Ten kawał podkładu to świetny akcent i pasuje kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Temat śledzę od początku i słów podziwu brakuje... Podstawka jest super, robi fajny klimat i chyba o to chodziło? Sam wagonik, jego wykonanie i teraz malowanie...cóż pozazdrościć warsztatu i zdolności. Bez wodotrysków i innych ozdobników, które maskują niedoróbki i braki modelarza. Wszystko jest czytelne i bardzo realne. Jedna mała uwaga jeśli można, mam nadzieje że obić i śladów eksploatacji jeszcze nie koniec, bo bufory, czy zderzaki, powinny być obite do czystego metalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Obić i błota będzie skrownie, troszkę wiecej rdzy. Czas teraz ma washa. Oczywiście bufory zostawilem sobie na deser. Dzisiaj na warsztat biorę ckm-y Schwarzlose wz. 07/12. Do drezyny TK wracam niezwłocznie po wagonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Wielkie brawa za wykonanie śladów eksploatacji, z dużym smakiem i wręcz kunsztem. Bez przesadzania z dobiciami i "efektami" Bardzo mi się podoba i ta podstawka z kawałka podkładu Komentując Twoją wodę na makiecie, córka kilka dni temu stwierdziła, że na desce nic tak świetnego nie stworzę. Jednak wczoraj po ocenie wizualnej stwierdziła, że torowisko jest PRAWIE tak dobre jako woda na makiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Czyli najlepiej nam wyszły podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 "Śmiały" został już całkowicie dozbrojony. Dostał 3 ckm-y Schwarzlose wz. 07/12 i rozpoczął nocne jazdy próbne. . Wkrótce dostanie sprzęgi ( oraz wash-a) i odjazd do Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Tymi dwoma zdjęciami pokazującymi oba sprzęgi, chciałbym zamkąć Warsztat "Śmiałego". Wagon jest już kompletny. Pozostał do dokończenia wash i "pudrowanie" śladów eksploatacji. KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KorniK Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 No coś pięknego. A u mnie z powodu nawału pracy brak postępów od kilku miesięcy :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Gratuluję Jarku to Twój najlepszy model! Widzę że popracowałeś nad gruntem czy Córa pomogła ;)? Karabiny Choroszy przeróbki? A sprzęgi Trumeterowe przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Nad gruntem (kamieniami) jeszcze popracuję. CKM-y produkcja własna. Sprzęgi - haki produkcja własna, reszta żywica prezent (sześciany na śrubie rzymskiej są wkręcane na gwint!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 produkcja własna Tak chciałem pozrzędzić żeby nie było ze samo ochy i achy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Piękna robota, dawno nie widziałem takiego cuda! Myślę, że troszkę młotkowania mogłoby się przysłużyć temu modelowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Nadszedł właśnie czas młotkowania. Gorzej jest z rdzą. Czy była tolerowana przez dowództwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Z rdzą bym nie przesadzał, nie wiem jak w pociągach pancernych ale w moim ogródku, czyli Marynarce Wojennej na pewno jej nie tolerowano, adm. Unrug ścigał wszystkich zawzięcie z tego powodu, więc gdzieś przy podwoziu (lub w miejscach gdzie się tworzyła - sam będziesz wiedział najlepiej gdzie) można trochę pordzewić i raczej nic ponadto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi