Serek Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 A więc wszech i wobec otwieram relacje z mojego peterbilcika. Przez ostanie 3 dni udało mi się tylu wyciukać, jutro zapewne zeszlifuje ramę i pomaluje podkładem wszystko. Zapraszam do oglądania fotek. Moje miejsce pracy No i narazie tyle. Opinia teraz wasza się liczy, napiszcie co dobrze / źle zrobiłem, co mogę jeszcze poprawić, jednym słowem krytyka , jutro kolejne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Zapodaj jakiegoś mini in-box' a... Na razie nic nie widać, więc tylko życzę Ci powodzenia Ps. Te kolory to oryginał? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 In-box przecież jest wejdź w dział prezentacje, a te kolory to już takie były wypraski nic jeszcze nie jest malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Ojej sorki... Przeoczyłem jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Zapytam na wstępie: budujesz z pudła, czy zgodnie z oryginałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Narazie wszystko spoko, aczkolwiek zastanawia mnie czemu niektóre części sa poszpachlowane Załóżmy z jednej strony mimo, że po drugiej też (przynjamniej tak na zdjęciach widać) przydałaby się im szpachla (np. 6 zdjęcie od góry). Wydaje mi się też, że na tym przewodzie są nadlewki nieusunięte. Generalnie nic już wiecej nie mówie bo dostane po głowie Trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Model zapowiada sie interesujaco ,zgadzam sie rowniez z paffkiem ze na tym przewadzie sa nadlewki ,ale model calkiem spoko powodzienia zycze w dalrzej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 (edytowane) Zapytam na wstępie: budujesz z pudła, czy zgodnie z oryginałem? Oczywiście robię wszystko zgodnie z oryginałem. Narazie wszystko spoko aczkolwiek zastanawia mnie czemu niektóre części sa poszpachlowane załóżmy z jednej strony mimo że po drugiej też (przynjamniej tak na zdjęciach widać) przydałaby się im szpachla (np. 6 zdjęcie od góry). Wydaje mi się też, że na tym przewodzie są nadlewki nieusunięte. Tak poszpachlowane jest tylko z jednej strony ponieważ z drugiej wszystko ładnie się skleiło i nie ma żadnych dziu, luk itp. Generalnie nic już wiecej nie mówie bo dostane po głowie Paffko oto tu chodzi żebyś mi podpowiadał, pytał itp. nie lamentuj nie dostaniesz pytaj o co chcesz, możesz przecież nawet wyrazić swoje zdanie czy Ci się podoba czy nie, możesz pisać co chcesz byle bez błędów. Pozdrawiam Edytowane 18 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Paffko oto yu chodzi żebyś mi podpowiadał, pytał itp. nie lamentuj nie dostaniesz pytaj o co chcesz, możesz przecież nawet wyrazić swoje zdanie czy Ci siępodoba czy nie możesz pisać co chcesz byle bez błędów. Pozdrawiam Dobreeee... Czekamy na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 (edytowane) Właśnie ,też kleje tego petka to 359 co !!!!!! no nieżle, jak narazie pozdrowionka Wojtek Tul Zapodaj więcej fotek Petka to jest wrecker ten z Revella z hydraulicznym dzwigiem. Ile nr. mają całe plany napisz mi bo jestem ciekaw !!!!!!!! Siemano Edytowane 18 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Wojtek moze bys fotki pokazał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Kazio przepraszam Cię, ale nie mam aparatu, a nikt nie chce pożyczyć jak prosze !!!!!!! pozdrawiam Wojtuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 no no no widze Serku ze ostro zabrałeś sie do roboty zycze szczęścia i służę wszelką pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 jaki znowu kazio?? jak juz to kozi !!!!!! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Czekam na dość obszerną relację Na razie zapowiada się ciekawie Zobaczymy jak Tobie on wyjdzie (mam nadzieję, że jak najlepiej) Komentował na razie nie będę, ale w razie czego służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Kazio przepraszam Cię hahahahah to jest najlepsze w całym temacie hahaha Ile nr. mają całe plany napisz mi bo jestem ciekaw !!!!!!!! Dokładnie na instrukcji jest 176 obrazków montażu. no no no widze Serku ze ostro zabrałeś sie do roboty zycze szczęścia i służę wszelką pomocą Czekam na dość obszerną relację Na razie zapowiada się ciekawie Zobaczymy jak Tobie on wyjdzie (mam nadzieję, że jak najlepiej) Komentował na razie nie będę, ale w razie czego służę pomocą. Dziękuje wszystkim , i ciesze się że jest takie zainteresowanie, w razie kłopotów czy cuś napewno zapytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 No ta relacja kiedyś musiała się rozpocząć Trzymam kciuki bo to jeden z ciekawszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 Raz jeszcze serdecznie dziękuje, chłopaki nie wiecie może gdzie to dostać srebrnego markera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Serek o srebrnego markera najlepiej popytaj w Skejt Shopach.. tam jest do wyboru do koloru odcieni srebrnego i wielkości główki markera:) A będziesz przerabiał zawieszenie pierwszej osi przed mostami na ruchome ?? Jeśli tak to myśle że link poniżej się sprzyda: http://wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=6008&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 A będziesz przerabiał zawieszenie pierwszej osi przed mostami na ruchome ?? Jeśli tak to myśle że link poniżej się sprzyda: Dzięki Miłosz za link, ale już go wcześniej miałem i sam obserwuje tam nie które relacje:). A co do zawieszenia żeby zrobić na ruchome to jeszcze nie na moje siły, boje się, że mogę sobie nie poradzić a nie chce modelu popsuć . P.S O kurna 11 po 7 a na 7 miałem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Serku przejdż się do papirusa ,jeżeli jest taki sklep gdzieś uciebie w mieście, lub do księgarni drukarskiej, tam powinneś dostać coś takiego pozdrawiam W.T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 erku przejdż się do papirusa ,jeżeli jest taki sklep gdzieś uciebie w mieście, lub do księgarni drukarskiej, tam powinneś dostać coś takiego pozdrawiam W.T Dziękuje przejde się, no to moje pierwsze pytanko macie może fotki tego wreckera w środku, sleeper lub kokpit lub całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 Oczywiście robię wszystko zgodnie z oryginałem. A tu żeś mnie pozytywnie zaskoczył. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego co mówisz, ale oryginał jest zbudowany na Peterbilcie 378 i posiada silnik CATa, a Revell wykorzystał stare formy od Peterbilta 359 i starego Cumminsa. Jeśli więc rzeczywiście jesteś zdeterminowany na zbudowanie repliki oryginału, gorąco trzymam za Ciebie kciuki . Oby tylko nie wyszło tak jak zwykle... Btw, jestem ciekaw, czy Guido też chce zbudować oryginał, chociaż z tego co mi mówiono, skupia się często na szczegółach, olewając najważniejsze nieścisłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Marca 2007 Autor Share Napisano 19 Marca 2007 Banshee777 wiem że forma jest od 359 i nie za nosi się na jej zmiane ponieważnie posiadam 378 :( zrobię na tej. A co to za Guido robi takiego samego ? Może on ma jakieś fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Marca 2007 Share Napisano 19 Marca 2007 No to ten link przecież co Miłosz dał Skubaniec ma wielką dokumentację tego Petka. Ale cóż... Guido, to Guido Serku jeszcze raz powodzenia i tak jak Wojtek napisał... Skupiaj się na największych nieścisłościach, a nie na zagłębianiu się w szczegóły. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi