grzechu79 Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Witam ciekawskich postaram się pokazać relacje z budowy okrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 super czekamy na relację czy to będzie model (za 3500), o którym się tyle ostatnio na forum pisało? czy też może Dragonowski Pr.Ed.? a może jakiś inny model Bismarcka? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 25 Marca 2007 Autor Share Napisano 25 Marca 2007 łał no widze że wielu zainteresowanych, będą więc pierwsze fotki, a model to ten za 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Mimo że na pływadłach się nie wyznaję to będe śledził wątek z miłą chęcią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 ciekawa konstrukcja szkieletu, ciekaw jestem jak wygląda w całości Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Kuuurde 2,5 roku czekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 ta konstrukcja nie dawała mi spokoju, ale znalazłem ciąg dalszy na niemieckich stronach, które podał Okonek, ciekawe rozwiąznie wzmocnienia muszę przyznać, że przy szkielecie będzie czekało Cię sporo zabawy i co ważniejsze od poprawnego wykonania geometrii szkieletu będzie zależał potem wygląd całego okrętu, będę kibicował Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 25 Marca 2007 Autor Share Napisano 25 Marca 2007 no to lecim dalej... a tutaj chciałem pokazać że mniej więcej równo wychodzi no i na razie tyle czekamy na kolejny nr. a tak na marginesie to ile może kosztować elektronika (sterowanie) do statków razem z radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 super wychodzi wygląda jak mała stocznia teraz chyba wszyscy będziemy czekać na następny nr Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 super wychodzi wygląda jak mała stocznia teraz chyba wszyscy będziemy czekać na następny nr Jędrek Albo na kolejne 97 numerów. Normalnie jak "Dynastia". :P Przez 2,5 roku to pewnie bym kilka razy zdążył zrezygnować. A tak z ciekawości to gdzie trzymasz model pomiędzy kolejnymi częściami? Bo trochę miejsca będzie zajmować a szkoda żeby się kurzył. U mnie pewnie by nie dożył, bo mała już by się zainteresowała i zapewne niewiele by z niego zostało. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Zrobcie troche miejsca bo i ja zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 No no - zapowiada się ładny kolos przysiadam się do reszty towarzystwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Ja też... Bo co się będę Ps. 3500 to cena podana w PLN ?? Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 3500 to cena podana w PLN Praetorian - tak to jest cena w polskich złotówach i to na dodatek bez ewentualnego dodatkowego zdalnego sterowania do tego modelu. Zastanawiam się nad ceną aparatury do tego modelu i tak mi sie wydaje że w około 500 powinno się zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 No to jak wszyscy to wszyscy ja zaczne obserwować też. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Poobserwować to ja z chęcią poobserwuje Choć mam mieszane uczucia co do kosztów i czasu oczekiwania na kolejne numery Sam bym się nie zdecydował, więc chyba tym bardziej będę trzymał kciuki za powodzenie misji Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 milo bedzie podgladac jak powstaje takie malenstwo i mala uwaga jesli dobrze zauwazylem na wregach masz czarny nalot po wycinaniu laserem dobrze jest go zeszlifowac bo klej kiepsko trzyma w takich miejscach i stopy wody pod kilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 3500 to cena podana w PLN Praetorian - tak to jest cena w polskich złotówach i to na dodatek bez ewentualnego dodatkowego zdalnego sterowania do tego modelu. Zastanawiam się nad ceną aparatury do tego modelu i tak mi sie wydaje że w około 500 powinno się zamknąć :szok: Masakra Aparatura? Jeśli to miałby być żaglowiec bez silnika, to pewnie wystarczy 2 albo 3 kanałowa aparatura, a taką z radiem można we Wrocławiu kupić za około 340 złotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Aparatura? Jeśli to miałby być żaglowiec bez silnika, to pewnie wystarczy 2 albo 3 kanałowa aparatura, a taką z radiem można we Wrocławiu kupić za około 340 złotych... Ok Praetorian, zgodzę się z Tobą, ale to jest koszt samej aparatury, do tego odbiornik, silniczki, regulatory i całe mnóstwo tego sprzętu. Te 500 zł to myślałem to wszystko wyżej wymienione Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crosman Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 Za 200 zl można na Allegro kupić sprawny komplecik z saberkiem (2 kanały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 Jakieś 1,5 roku temu APARATURA (2 kanałowa) , czyli radio, odbiornik oraz serwa kosztowały 340 złotych. Sklep mieścił się we Wrocławiu na rogu pl. św. Macieja i ulicy Pobożnego. Niestety zlikwidowali go i postawili tam bank Szkoda, bo bardzo go lubiłem. Dobra koniec OT. Jeśli grzechu będzie montował aparaturę, to pewnie nas o tym poinformuje Pozdrawiam i powodzonka! Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 Wiecie, jakby zaoferowali ten model i Yamato w podobnej cenie, ale czas realizacji do 6 miesięcy, to pewnie oba bym kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 28 Marca 2007 Autor Share Napisano 28 Marca 2007 A tak z ciekawości to gdzie trzymasz model pomiędzy kolejnymi częściami? Bo trochę miejsca będzie zajmować a szkoda żeby się kurzył. U mnie pewnie by nie dożył, bo mała już by się zainteresowała i zapewne niewiele by z niego zostało. witam no ja trzymam narazie na regale u góry i kleje w domu(klej nie śmierdzi to żona nie wygania do piwnicy:))ale urodziła mi sie niedawno córka i za dwa lata też może dostać sie w jej rączki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 28 Marca 2007 Autor Share Napisano 28 Marca 2007 milo bedzie podgladac jak powstaje takie malenstwo i mala uwaga jesli dobrze zauwazylem na wregach masz czarny nalot po wycinaniu laserem dobrze jest go zeszlifowac bo klej kiepsko trzyma w takich miejscach i stopy wody pod kilem witam no to co widać to wszystko było klejone beż żadnego szlifowania mam nadzieje że będzie trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi