DIeSEL-20 Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Popatrze jak nie znajde nie wykluczam ze sam nie nabede kolejnego egzemplaza. Wtedy bede ja mial zlom na sprzedaz A oto efekty pospiechu Troche nie pasuje Jak widac nawet bulaje porobilem. I co Lufy tez rozwiercilem Pomaluje i zobacze jak sie beda prezetowac. ps: szkoda mi troche kasy wydawac na metalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 No mało ciekawie to wygląda, troszke się powyginały. Jak już tak bardzo się spieszyłeś to może trzeba było po wymyciu opatulić je w chusteczke higieniczna a ewentualne kłaczki pozamiatać miekkim pędzlem.Prawa lufka- do poprawki, otwór troszke uciekł. Spróbuj zrobic punkt igła lub jakimś szpikulcem a dopiero póżniej nawiercaj Trzymam kciuki, kończe kawe i do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Zrob nowe, np z twardej (bardzo ciemny kolor) balsy. Taka listewka kosztuje grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Jak to mawiają... FAIL... kiedyś tak załatwiłem "prawie gotowy" (w sensie, że już pomalowany) model samolotu, chyba jakiś ŁA5... niestety nie dało się go odratować. Co do wykonania kadłubów z balsy - super pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Dzieki za rady chwilowo a by nie poglebic sie dalej odsuwam wygiete na bok a pozniej pomysle ;) Do zobaczenia w krotce --edit-- Koledzy male pytanko odnosnie koloru pokladu. Jak wczesniej pisalem chce zrobic takie kamo I niby jest to w koloze ale nie bardzo lapie jakiego koloru sa te laty Bo pklad w instukcji ma byc podobno Wooden deck tan Co rozumiem jako braz z ciemnym drewnem. Z tym ze instrukcja przewiduje kamo ktorego nigdzie nie ma Wiec juz sam nie wiem a fotek nie moge znalezdz z opisem kolorow bo o kolorowych nie marze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Zmagan ciag dalszy hahaha a raczej klopotow. Zakupilem dzis rozcieczalnik poprosilem pana w sklepie o wiekrzy no i mi podal. Kanisterek opatrzony tajemniczym logiem (SP cellulose tinners) pojemnosc 500ml Wrocilem do domku rozrobilem farbke z resztek humbrolowego "dedykowanego" rozpuszczalnika zaczolem szalec na pokladzie ale zbraklo wiec rozrobilem kolejna z nowym rozcienczalnikiem co by ladnie droga warstwe polozyc i co kto zgadnie rezultam z aerka normalnie spadl snieg hehe Co sie okazalo hm no proste zly rozcienczalnik uzylem i sie narobilo. Teraz trzeba zakupic i umyc wszystko dedykowanym wspomnianym humbrolem bo na ten plastik ma alergie i mieknie. ps: Ciekawe czy do mycia aerka moge go spokojnie uzywac Ale ok pojdzmy dalej przygotowania kadluba trwaja wczoraj przykleilem uchwyty srob napedowych a dzis lekko je podszpachlowalem Dziob tez postanowilem wyrownac bo srednio to pasuje Szpachle ktora zastosowalem tez dzis kupilem Latwo sie naklada schnie w 30min a do pelnej twardosci 24h standardowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2011 Oby ci starczyło sił i zaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Oby ci starczyło sił i zaparcia Tak popieram. Mnie by przy tym szpachlowaniu trafił. Ale powodzenia przy modelu po dość długiej przerwie w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Spóbuj ten pył zetrzeć przy pomocy twardego płaskiego pędzelka. Mi pomogło jak po pomalowaniu areo miałem proszek na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 Spóbuj ten pył zetrzeć przy pomocy twardego płaskiego pędzelka. Mi pomogło jak po pomalowaniu areo miałem proszek na powierzchni. Wiesz co no ja zaszalalem i usunolem calosc rozpuszczalnikiem bo wogule dziwnie to wyszlo. Ale dziekiza rade pewnie sie przyda. Wczoraj wygralem w koncu blaszki Edka na ebayu wiec jak dotra (Kanada) to bede wiedzial co usuwac z pokladu i nietylko a co nie i bede posuwal sie do przodu. Przynajmniej taki mam plan a jak wyjdzie czas pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 DIeSEL-20, widzę, że nie ustajesz w zmaganiach Oby tak dalej. Tylko na litość boską, popracuj nad gramatyką !! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 widzę, że nie ustajesz w zmaganiach No staram sie nie poddac Czekam na dostawe i zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Czekam na dostawe i zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej. W między czasie możesz jeszcze dopracować łączenie kadłub - pokład. Zdjęcia dziobu pokazują, że model aż się prosi o dodatkowe szpachlowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 I ja śledzę twoje postępy DIeSEL-20 bo właśnie zaczynam swojego Tirpitza tyle tylko że Academy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 DIeSEL-20, jak postępy w pracy - skusiłeś się na poprawki ze szpachlą w dłoni ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 DIeSEL-20, jak postępy w pracy - skusiłeś się na poprawki ze szpachlą w dłoni ? ... Wiesz co boje sie troche co bym nie przesadzil :/ nie wystarczajace doswiadczenie. Jurgen Witam w gronie widzow i licze na wsparcie ;) No wiec tak dzis korzystajac z okropnej pogody postanowilem zasisc w (pracowni) haha bo szczerze mowiac idzie sezon letni i karzdy czas wolny a mam go niewiele staram sie spedzac z kolegami na bawieniu sie RC z tad opoznienia w budowie. W zlym okresie ja zaczolem tak mysle. Bo zaczelo sie fatalnie od zwinklowanych ludeczek potem pomylka rozpuszczalnika a dzis upadl mi kadlub i sie dziub odlamal naszczescie odrobinka. Ale olac wszelkie przeciwnosci doloze wszelkich staran aby zaczelo to jakos wygladac. Dzis pomalowalem dolna czesc kadluba kolorem dull red czy taki wlasnie ma to byc? mi sie podoba. Wiec do zobaczenia w krotce mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 zaczolem, karzdy, dziub Brak polskich znaków przełknę, ale trochę szacunku dla ortografii A co do malowania, myślę, że kolor jest trochę za blady, choć znawcą B. nie jestem, musiałbyś zajrzeć do innych warsztatów. Nie mniej, moim zdaniem powinien być dużo mocniejszy, coś w tym stylu: pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Forest Dzieki za lekcje ortografi Co do koloru to na fotkach wyszedl nieco inny niz w realu ale zgodny z instrukcja wiec taki zostaje. Na pierwszym zdjeciu oddalona czesc rufowa nie dokonca zostala oswietlona lampa blyskowa i jest nieco ciemniejsza. Edytowane 6 Czerwca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 DIeSEL-20, szpachli nie ma się co bać, a model zdecydowanie będzie lepiej wyglądać. Zgadzam się z Forestem - kolor wyszedł Ci nieco za jasny, może warto prysnąć jeszcze jedną warstwę, nieco ciemniejszą ? ... ale ja porostu jej nie kumam i zeby nie bylo ze sie nie staram bo ile moge to sie podpytam mojej dziewczyny ale ile mozna wstyd. Nie pogrążaj się... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Tak jak pisalem w realu wyglada to nieco lepiej ale macie racje prysne chyba jeszcze raz w krotce. Mam pytanie wiecie moze dlaczego farba sie proszkuje na powierzchni? Czy moze to zalezec od farby-koloru? Pytam choc sam w to nie wierze. Aerek wyczyszczony dokladnie rozpuszczalnik do farby dedykowany. Gdzie jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 DIeSEL-20 co chodzi o jakość powłoki farby - zapewne psikasz piwatą... i zapewne tu tkwi problem... to samo jest u mnie... Ja spróbuję zmienić dyszę na nieco większą, może pomoże Powodzenia Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2011 Forest Co powiesz o tym odcieniu. Dzis kupilem papier 2500 i przelecialem kadlub na mokro pomieszalem 2 czerwone i sa efekty mysle ze teraz jest ok. Kami Posiadam BD-128P 0.35mm i BD-134 0.3mm kupilem je w zestawie z kompresorem ktory wlasnie zaczyna pluc woda mimo filtra. Zrobie chyba wlasny z lodowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Już lepiej, choć i tak dałbym ciemniejszy Co jest z fakturą dna? Wygląda jak posypana pudrem, totalnie matowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 Co jest z fakturą dna? Wygląda jak posypana pudrem, totalnie matowa Stary to mnie zaskoczyles, dzieki tobie zagladnolem do instrukcje upewnic sie czy ja cos az tak bardzo pomylilem czy wlasnie ten mat jest na miejscu. I co zpotkalem "Dull red/ Mattrot/Rouge mat" Niewiem jak to sie stalo ale lecac do sklepu zpisalem ztlumiony czerwony mat. W kazdym razie dziekuje za uwage papier 2500tysia pojdzie w ruch i naprawie to w krotce. Wczoraj pracowalem nad srodkowym pokladem (dopasowywalem blaszki) Jestem w szkou jak to wyglada (pierwszy raz sie tym bawie) No i aby posunac sie dalej czyli wkleic to w kadlub potrzebuje zalozyc dzialka bo pozniej bedzie lipa, mozna je wkleic na stalem ale tak nie chce wiec musze je zalozyc przed wklejeniem a co za tym idzie trzeba je zlozyc i tu maly dylemat inwestowac czy nie tym razem. Mowa o lufach oczywiscie. Naliczylem jakies £26 za komplet czyli 10.5cm/38cm/15cm/20mm/37mm troche drogo a na kasie nikt nie spi ale swiadomy jestem ze wygladaja kozacko. I tu ciekawostka podczas poszukiwan taniosci trafilem na TO na TO i na TO I tak sie zastanawiam czemu ten sam towar z tego samego miejsca mozna kupic za granica taniej niz w kraju. No w kazdym razie pomysle o tym jeszcze a miedzy czasie zrobie z tego co mam i zobacze jak to wyjdzie czy bedzie bardzo mnie razilo Mam pytanko odnosnie fartuchow przylufowych. Macie jakis pomysl na material ktory mozna by tu uzyc? Pozdrawiam --edit-- Koledzy doradzcie jak postepowac z blaszkami. Chodzi mi o kolejnosc. Czy montowac je na rowni z modelem czy malowac i montowac pozniej? Nie jestem pewien jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Ni wiem czy dobrze zrozumiałem ale planujesz wkleić dział artylerii przed sklejeniem nadbudówek z pokładem. jeśli nie chcesz robić tego teraz przerób sobie barbety na taki system jak stosuję się w modelach czołgów. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony Tutaj masz dwa zdjęcia z mojej przeróbki: Przepraszam za zaśmiecanie tematu nie swoimi zdjęciami. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi