Skocz do zawartości

Fiat Furgon & Łazik wczesny [IBG] 1/72

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo ładne modeliki. lusterka - kawałek blaszki z puszki po napoju (bezalkoholowym, hi, hi), do tego kawałek drucika do tego kawałek determinacji.

Nie wiem jaki kształt maja te lusterka, ale przy okrągłych ja ma łatwa metodę: wycinam je z foli aluminiowej, takiej z czekolady, albo ciut grubszej. Używam do tego końcówki od długopisu, a dokładnie tego miejsca z którego wkłąd wystaje, (oczywiście wkładu nie ma, a oprawka jest metalowa) . w efekcie powstaje coś jak wybijak do otworów, ale od razu robią sią przetłoczenia na ramkę lusterka.

• 2 months later...
modele piękne mi tylko brakuje furgonu ładnie wykonany jeden jak i drugi łazikowi brak kół zapasowych tak to super pozdro szkoda że modele są z pudełka a nie wykonywane samemu

To jakaś technika strumienie świadomości, nie bardzo rozumiem co masz na myśli

1. dlaczego brakuje Ci furgonu jak model furgonu jest

2. łazikowi nie brak kół zapasowych, ja widzę 2 z tyłu. mógłbyś wyjaśnić

3. szkoda że z pudełka ? że niby od podstaw miałyby być robione - takie maleństwa ?

modele piękne mi tylko brakuje furgonu ładnie wykonany jeden jak i drugi łazikowi brak kół zapasowych tak to super pozdro szkoda że modele są z pudełka a nie wykonywane samemu

Krzesło katapultowało ...

• 1 year later...

Do wiadomości kolegów Łazik posiadał dwie zapasowe opony po obydwu stronach obudowy silnika przykład ;Broń wojska Polskiego 1939-1945;wojska lądowe Pana Andrzeja Zasiecznego ito powinno wystarczyć.Aby nie było krzyku na temat braku moich modeli zapraszam na stronę Konradusa moje modele z 1939 ,LWS ,matylda mk 1 .Zapraszam tam też jest łazik wykonany z planów a nie z pudełka i tam widać o co mi chodziło . A co do krzesełka to co niektórym przydało by się aby usiedli i pomyśleli zamiast obrażać innych .Sorki za złośliwości .

Do wiadomości kolegów Łazik posiadał dwie zapasowe opony po obydwu stronach obudowy silnika przykład ;Broń wojska Polskiego 1939-1945;wojska lądowe Pana Andrzeja Zasiecznego ito powinno wystarczyć.

Nie wystarcza.

Pierwsze Łaziki miały inne przednie błotniki oraz nie miały z przodu kół zapasowych.

Wrzesień 1939. Pojazdy Wojska Polskiego, str. 106;

Pojazdy mechaniczne Wojska Polskiego 1939, str. 108, 109, 110, 114.

Przepraszam za pomyłkę ze zdjęć wynika że Łazik w pierwszej wersji miał błotniki wyprofilowane zgodnie z kształtem koła a jak widać na modelu końcówka błotnika jest wygięta do tyłu i to mi wygląda na starszy pojazd.Jeszcze raz sorki nie ma co się gniewać -ale nadal twierdze że model wykonany od podstaw jest ładniejszy i daje lepszą szkołę modelarstwa niż ten z pudełka .Jeszcze jedna sprawa w pudełkach nie ma takich ciekawych modeli w mojej skali 1;72 jak można sobie samemu zrobić np.Land Wasser Schleeper info na konradusie..polecam

Patrzył ktoś na datę ostatniego posta? Po co odgrzewacie 2 letniego kotleta? modeli nawet już nie mam u siebie...

Przepraszam za pomyłkę ze zdjęć wynika że Łazik w pierwszej wersji miał błotniki wyprofilowane zgodnie z kształtem koła a jak widać na modelu końcówka błotnika jest wygięta do tyłu i to mi wygląda na starszy pojazd.Jeszcze raz sorki nie ma co się gniewać -ale nadal twierdze że model wykonany od podstaw jest ładniejszy i daje lepszą szkołę modelarstwa niż ten z pudełka .Jeszcze jedna sprawa w pudełkach nie ma takich ciekawych modeli w mojej skali 1;72 jak można sobie samemu zrobić np.Land Wasser Schleeper info na konradusie..polecam

Co to jest konradus? Linka chociaż daj, albo wrzuć tutaj zdjęcia...

• 1 month later...

Przepraszam za pomyłkę ,ni spojrzałem na błotniki sorki . Co do wykonywania samodzielnego pojazdów myślę że kiedyś trzeba popróbować i wejść na wyższy szczebel drabiny (modelarskiej) . Ja wykonuje modele od podstaw w skali 1:72 i daje mi to wielką satysfakcje .Na razie wystawiam swoje modele w ;konradusie;pojazdy wojskowe i cywilne ,pod nazwą Tadeusz .Jest tam kolekcja modeli 1939 i tam jest Łazik wykonany od początku i..jest motocykl Sokół 1000 ZAPRASZAM myślę że zainteresuje to kolegów modelarzy . Poszukuje człowieka który ma podobne zainteresowania jak ja pozdrawiam

• 4 months later...