Konrad C Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Witam! Prezentuje wam galerie Fiatów - brakuj im jeszcze lusterek ale pojęcia nie mam skąd je wytrzasnąć. Warsztat Taki średni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Ciągle męczysz te łaziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Lusterka można wyskrobać z kawałka plastiku i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 bardzo ładne modeliki. lusterka - kawałek blaszki z puszki po napoju (bezalkoholowym, hi, hi), do tego kawałek drucika do tego kawałek determinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Witam! Modeliki wymiatają! Kapitalnie zrobione i strasznie mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Ładnie wyszły. Jeszcze załoga i podstawki bo same takie biedne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Nie wiem jaki kształt maja te lusterka, ale przy okrągłych ja ma łatwa metodę: wycinam je z foli aluminiowej, takiej z czekolady, albo ciut grubszej. Używam do tego końcówki od długopisu, a dokładnie tego miejsca z którego wkłąd wystaje, (oczywiście wkładu nie ma, a oprawka jest metalowa) . w efekcie powstaje coś jak wybijak do otworów, ale od razu robią sią przetłoczenia na ramkę lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 modele piękne mi tylko brakuje furgonu ładnie wykonany jeden jak i drugi łazikowi brak kół zapasowych tak to super pozdro szkoda że modele są z pudełka a nie wykonywane samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 modele piękne mi tylko brakuje furgonu ładnie wykonany jeden jak i drugi łazikowi brak kół zapasowych tak to super pozdro szkoda że modele są z pudełka a nie wykonywane samemu To jakaś technika strumienie świadomości, nie bardzo rozumiem co masz na myśli 1. dlaczego brakuje Ci furgonu jak model furgonu jest 2. łazikowi nie brak kół zapasowych, ja widzę 2 z tyłu. mógłbyś wyjaśnić 3. szkoda że z pudełka ? że niby od podstaw miałyby być robione - takie maleństwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 modele piękne mi tylko brakuje furgonu ładnie wykonany jeden jak i drugi łazikowi brak kół zapasowych tak to super pozdro szkoda że modele są z pudełka a nie wykonywane samemu Krzesło katapultowało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Do wiadomości kolegów Łazik posiadał dwie zapasowe opony po obydwu stronach obudowy silnika przykład ;Broń wojska Polskiego 1939-1945;wojska lądowe Pana Andrzeja Zasiecznego ito powinno wystarczyć.Aby nie było krzyku na temat braku moich modeli zapraszam na stronę Konradusa moje modele z 1939 ,LWS ,matylda mk 1 .Zapraszam tam też jest łazik wykonany z planów a nie z pudełka i tam widać o co mi chodziło . A co do krzesełka to co niektórym przydało by się aby usiedli i pomyśleli zamiast obrażać innych .Sorki za złośliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 w takiej wersji komunikatywnej polszczyzny naprawdę wiadomo o co Ci chodzi. można tak było wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Andrzej, i tak nie wiadomo, o co chodzi Tym bardziej, że jak byk stoi, że to wersja wczesna Łazika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Do wiadomości kolegów Łazik posiadał dwie zapasowe opony po obydwu stronach obudowy silnika przykład ;Broń wojska Polskiego 1939-1945;wojska lądowe Pana Andrzeja Zasiecznego ito powinno wystarczyć. Nie wystarcza. Pierwsze Łaziki miały inne przednie błotniki oraz nie miały z przodu kół zapasowych. Wrzesień 1939. Pojazdy Wojska Polskiego, str. 106; Pojazdy mechaniczne Wojska Polskiego 1939, str. 108, 109, 110, 114. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Piękne szkraby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Świetne wykonanie! 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Przepraszam za pomyłkę ze zdjęć wynika że Łazik w pierwszej wersji miał błotniki wyprofilowane zgodnie z kształtem koła a jak widać na modelu końcówka błotnika jest wygięta do tyłu i to mi wygląda na starszy pojazd.Jeszcze raz sorki nie ma co się gniewać -ale nadal twierdze że model wykonany od podstaw jest ładniejszy i daje lepszą szkołę modelarstwa niż ten z pudełka .Jeszcze jedna sprawa w pudełkach nie ma takich ciekawych modeli w mojej skali 1;72 jak można sobie samemu zrobić np.Land Wasser Schleeper info na konradusie..polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Patrzył ktoś na datę ostatniego posta? Po co odgrzewacie 2 letniego kotleta? modeli nawet już nie mam u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Przepraszam za pomyłkę ze zdjęć wynika że Łazik w pierwszej wersji miał błotniki wyprofilowane zgodnie z kształtem koła a jak widać na modelu końcówka błotnika jest wygięta do tyłu i to mi wygląda na starszy pojazd.Jeszcze raz sorki nie ma co się gniewać -ale nadal twierdze że model wykonany od podstaw jest ładniejszy i daje lepszą szkołę modelarstwa niż ten z pudełka .Jeszcze jedna sprawa w pudełkach nie ma takich ciekawych modeli w mojej skali 1;72 jak można sobie samemu zrobić np.Land Wasser Schleeper info na konradusie..polecam Co to jest konradus? Linka chociaż daj, albo wrzuć tutaj zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Fajne maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Przepraszam za pomyłkę ,ni spojrzałem na błotniki sorki . Co do wykonywania samodzielnego pojazdów myślę że kiedyś trzeba popróbować i wejść na wyższy szczebel drabiny (modelarskiej) . Ja wykonuje modele od podstaw w skali 1:72 i daje mi to wielką satysfakcje .Na razie wystawiam swoje modele w ;konradusie;pojazdy wojskowe i cywilne ,pod nazwą Tadeusz .Jest tam kolekcja modeli 1939 i tam jest Łazik wykonany od początku i..jest motocykl Sokół 1000 ZAPRASZAM myślę że zainteresuje to kolegów modelarzy . Poszukuje człowieka który ma podobne zainteresowania jak ja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Panzer4 konkradus jest to forum modelarzy kartonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Panowie a co za różnica wy korzystacie z ich prac a oni z waszych tylko różnica polega na wykorzystaniu innego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi