karol 111 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Lista błędów i wypaczeń: malowanie - w niektórych miejscach na granicy kolorów zrobiły się schodki. Zbyt chojnie pryskałem farbą, to jest ewidenty fatal error z mojej strony. Flaga Szwecji na burtach malowana aero i znowu schodek jaj jasny pieron. Nie ma co, więcej uwagi na przyszłość, bo źle będzie. na zdjęciu powyżej widać szczelinę przy prawej lampie patrząc od przodu na łączeniu maska-kadłub. Gołym okiem ledwo widoczna, ale obiektyw nie zna litości. miejsce styku modelu z podstawką mogłoby być lepiej zrobione, bo tak jak jest za bardzo się wyróżnia od reszty, zwłaszcza fakturą "terenu". To takie samobiczowanie w czas karnawału. Co do samego modelu Academy, to jeśli interesuje kogoś taka tematyka - polecam! Bardzo dobre spasowanie. Model wymaga jedynie staranności. Warsztat jest tutaj: viewtopic.php?t=23902 Zapraszam do komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam! Strasznie ładny! Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Moim skromnym zdaniem jest OK. Najważniejsze by z budowy modeli mieć fun. Przecież o to w realizowanych własnych pasjach chodzi Znam ten ból jakim jest malowanie szwedzkiego maskowania- parę lat temu (chyba w 2004) budowałem Strv103C i wiem ile było z tym zabawy. Poza tym wkrótce bedzie Strv104- więc Twoje doświadczenia z pewnością się przydadzą Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Po prostu pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Bardzo fajna i oryginalna maszyna Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 dołączam się do zachwytów! podoba mi się ta maszyna w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Piękna machina, aż chce się człowiekowi lepić i malować Co teraz ląduje na tapecie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 dzięki za pozytywny odbiór jak również za fotkę admina, myślę, że nie zasłużyłem tym modelem aż na takie laury ale dzięki raz jeszcze Co teraz ląduje na tapecie grozi mi paraliż decyzyjny, może będzie to coś z ostatnich nabytków, czyli aerosanie albo kanadyjski Leo z Afganistanu, albo coś co się od dawna dobija z poczekalni, jestem jak ten osiołek co mu w żłoby dano, w jeden owies, w drugi siano, aż oślina pośród jadła, z głodu padła, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Glosuje na Leosia. Napisz co tam masz w poczekalni, zrobimy maly plebiscyt - w demokracji wiekszosc zawsze ma racje, nawet gdy sie myli. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Wiem że to tak łatwo powiedzieć, ale powiem szczerze, że brakuje mi lekkiego "utytłania" na pojeździe. Nie ma śladów pod gąskami, a one same są czyste jak by wyjechał prosto z garażu. No i może trochę śniegu na samym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 No rozumiem. Tak jednak miało być. Śniegu na maszynie w ogóle, bo i w terenie jest go mało. Nie chciałem pełnej zimy. Gąski prawie czyste, bo nie ma reguły, że zawsze są uwalone jak u koparki na budowie. Z tego samego powodu nie zrobiłem żadnych zachlapań od błota na wozie. Sucha, zmarznięta ziemia, tak chciałem, a że muszę to opowiadać, widać nie wyszło Glosuje na Leosia. Napisz co tam masz w poczekalni, zrobimy maly plebiscyt - w demokracji wiekszosc zawsze ma racje, nawet gdy sie myli. Demokracja - mówisz co chcesz, robisz co ci każą. Tak więc: a) aerosanki, b) Leo 2A6 Can w maskowaniu barrakuda, c) Leclerc 2 (biały UN), d) egipski T-34/122, e) T-72 M1, starczy, pamietaj jednak, że wyborca to ktoś, kto cieszy się z przywileju oddania głosu na coś, co kto inny dla niego wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Aerosanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilsz Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Super ekstra maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Hmmm, marsylianka - fajny hymn. Nie chcę się narzucać, ale francuzów jak na lekarstwo - możesz należeć do pionierów Sucha, zmarznięta ziemia, tak chciałem, a że muszę to opowiadać, widać nie wyszło Mylisz się, wyszło bardzo dobrze a twoje wyjaśnienie tylko podkreśla świadomość i spójność pracy. Zgadzam się też, że nie każdy czołg musi być (BYŁ/JEST) uświniony jak świnia przeciągnięta przez kanał ściekowy. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na następny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Zmarznięta czy nie, gąski są za czyste. I nie mówię tego że jestem fanem brudzenia i tytłania modeli, ale to nie pasuje. Na zdrowy rozum, na gąskach nie ma grama brudu, to jest po prostu Niemożliwe w praktyce. A model "czadowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 I tu się mylicie, sam ostatnio się zdziwiłem . . . co prawda nie o czołgu ty będzie a o spycharce :P Otoż jakiś czas temu gdy śniegu u mnie było niewiele, spycharka zjechała z hałdy, wiadomo na hałdzie pracuje łapie piach kamienie i inne syfy na traki, ale po przejechaniu 300m po czystym śniegu owe traki były czyste jak z fabryki, brud pozostał jedynie gdzieś na wozkach i zakamarkach . . . śnieg potrafi cuda A przy mocno zmrożonej ziemi nawet spycharka nie zostawia zbyt wiele śladow, a przecież jej płytki gąsienicy są stworzone tak by wrzynały się w podłoże Dobra nie czepiajmy się już model pierwsza klasa Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Tak śnieg, ale tutaj czołguś nie pomyka po śniegu. Zresztą może i fakt nie ma o co się czepiać, życia i tak zaskakuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Piekna robota zawsze podziwiałem modelaży, którzy mają czas nie tylko na sam model ale także odrobią ze szczegółami dioramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Äntligen en svensk! Mycket trevligt, grattis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Tack! Jag försökte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 I to jest moją tragedią modelarską, że zaczynają podobać mi się modele pojazdów współczesnych. Bardzo ładny model, gratuluje wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi