Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wystarczy zmienić główki na berety i będzie gitara. Tylko weź i pomaluj na nich to polskie kamo z lat '70-'80 u.w.

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!

Na początek mała skrzynka odpowiedzi:

Model chyba nie trzyma wymiarów kabiny?...

delikwent z PKM jak znalazł...

Toć to przecie nieboszczka ESCI - o ile się orientuję to nikt jak na razie nie podjął się wznowienia zestawu a szkoda

Pozdrawiam całą pracownię

A teraz kolejna odsłona dramatu:

Kamuflaż to akryle Vallejo a następnie całość pokryta sidoluxem:

th_100_4952_filtered.jpg th_100_4951_filtered.jpg th_100_4949_filtered.jpg th_100_4953_filtered.jpg

Kolejny etap to łosz i takie tam inne zabiegi niwelujące obecny zabawkowy wygląd

Cdn.

Pozdrawiam!

Napisano
Model chyba nie trzyma wymiarów kabiny? szerokość (bok) w stosunku do wysokości. Albo na zdjęciach tak wyszło ? . Kabina wydaje się płaska i niska ;). Ale to częsta przypadłość 1:72, np pantera G z Dragona (ta z zimmeritem).

Pierdołom mówimy !!!!

Napisano
Pierdołom mówimy !!!!
dobreee!

A w temacie Stara pytanko - jak zrobione jest oszklenie w zestawie?

Napisano (edytowane)
Kurcze taka cena, a brak wałów

Jak cena bo ja nic nie wiem(pokaż fotkę z tymi wałami.).

Edytowane przez Gość
Napisano

A czy może któryś z kolegów miałby do odstąpienia 2-3 figurki z tego zestawu?

ESC242Box.jpg

Trzeba zrobić samemu
Trudno, na szczęście w Starze nie jest to skomplikowane.
Napisano

Akurat znając tendencje żywicy do sięgięcia to dorobienie wałów z drucików jest chyba prostszym rozwiązaniem. Ileż to w sumie roboty? Więcej pracy na pewno czeka przy wklejaniu oszklenia bo z tego co widzę to szoferka w całości jest. Ale i to jest do zrobienia. Ogólnie model, jak na żywiczny, z prezentowanych fotek nie robi wrażenia bardzo skomplikowanego. MarS to nie jest w każdym razie.

Tutaj recenzja zestawu:

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=400

Wygląda bardzo dobrze

Napisano

Witam!

Tylne koło z lewej strony nie lewituje?

Lewituje: jest to efektem ustawienia przeze mnie modelu do fotosesji na podłożu z podwiniętego kartonu.

dorobienie wałów z drucików jest chyba prostszym rozwiązaniem.

Dokładnie - chciałem uniknąć nadmiernej komplikacji i zbędnego mnożenia części: podwozie przeważnie jest najmniej eksponowanym fragmentem modeli pojazdów a dla modelarzy nawet średnio zaawansowanych dorobienie tych detali nie przedstawia sobą większych problemów.

model, jak na żywiczny, z prezentowanych fotek nie robi wrażenia bardzo skomplikowanego.

Takie było założenie. Model składa się z 40 części (żywica+blacha).

Więcej pracy na pewno czeka przy wklejaniu oszklenia

Rama przedniej szyby jest/będzie z blaszki - wklejenie pozostałych szybek ze względu na ich kształt też nie jest skomplikowane.

Pozdrawiam!

Napisano

Gotowy Star 266 w skali 1/87 kosztuje 150 zł.

Jeżeli chodzi o tego:

Star266TOLOLOKO1_722.jpg

W 1/72 pewnie ciut więcej.

Napisano
korzystając z Ctrl+F

To może skorzystaj z umiejętności czytania ze zrozumieniem. Mnie temat nie interesuje, ale zajęło mi minutę wyczytanie, że na razie nie ma ustalonej ceny, a zależeć ona będzie od ilości "przedzamówień".

Napisano

Dzieki za wyczerpującą odpowiedź. Powiem szczerze, że za dużo tekstów, a za mało danych.

Nazwa: ... coś tam

Nr. prod.: ... 1000500100900

Skala: ... 1000:1

Cena: ... NN

A tak same dyrdymały i ... po co tyle tego?

Napisano

Nie wiem skąd te problemy... raptem 3 strony tematu, a z nich wystarczy przeczytać tylko posty AG, gdzie w jednym z nich jest napisane:

Zaryzykuję prośbę o składanie zapytań na: tololoko@tololoko.pl

W temacie maila wpiszcie: Star 266 FORUM z pasją i inicjały lub nick.

Posortuję, sprawdzę potencjalne zainteresowanie i powiadomię o chłonności rynku.

Trzydzieści pięć przed-zamówień potraktuję jako sukces i schodzimy poniżej 150 zet za sztukę.

OK?

Pozdrawiam.

A G

Napisano
Nie wiem skąd te problemy... raptem 3 strony tematu, a z nich wystarczy przeczytać tylko posty AG, gdzie w jednym z nich jest napisane:
Zaryzykuję prośbę o składanie zapytań na: tololoko@tololoko.pl

W temacie maila wpiszcie: Star 266 FORUM z pasją i inicjały lub nick.

Posortuję, sprawdzę potencjalne zainteresowanie i powiadomię o chłonności rynku.

Trzydzieści pięć przed-zamówień potraktuję jako sukces i schodzimy poniżej 150 zet za sztukę.

OK?

Pozdrawiam.

A G

Już mam odpowiedź, na chwilę obecną cena kształtuje się w granicach 150 zł.

Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Za dużo czasu się traci na czytanie tych "poematów" i skakanie z linku na link, za stary jestem na takie akrobacje

Napisano
Za dużo czasu się traci na czytanie tych "poematów" i skakanie z linku na link, za stary jestem na takie akrobacje
Oj tam od razu " za stary..."

Wrzuciłem link, bo główna zapowiedź jednak poszła na PWMie, a nie każdy tam zagląda.

W tamtym wątku jednak kilka ważnych informacji jest zawartych. Np. taka, że już 12 Starów jest zamówionych.

Napisano

No i bajka, niech chłopaki sprzedają, to będą następne samochodziki.

A czemu na PWMie, ja tam widzę ciągle te same osoby? Tu się "chyba" więcej kręci loodzików.

Napisano

Witam!

Przedostatnia już wstawka warsztatowa - samochodzik utytłany:

th_100_4973_filtered.jpg th_100_4972_filtered.jpg th_100_4971_filtered.jpg

th_100_4970_filtered.jpg th_100_4974_filtered.jpg th_100_4975_filtered.jpg

th_100_4976_filtered.jpg th_100_4977_filtered.jpg th_100_4978_filtered.jpg

Galeria ukończonego modelu (na podstawce ) po wystawie w Bytomiu

Cdn.

Pozdrawiam!