skala72 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Wystarczy zmienić główki na berety i będzie gitara. Tylko weź i pomaluj na nich to polskie kamo z lat '70-'80 u.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam zapowiada się piękny star z to Tololoko jak każdy ich model. Pozdrawiam całą pracownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Model chyba nie trzyma wymiarów kabiny?... delikwent z PKM jak znalazł... Toć to przecie nieboszczka ESCI - o ile się orientuję to nikt jak na razie nie podjął się wznowienia zestawu a szkoda Pozdrawiam całą pracownię A teraz kolejna odsłona dramatu: Kamuflaż to akryle Vallejo a następnie całość pokryta sidoluxem: Kolejny etap to łosz i takie tam inne zabiegi niwelujące obecny zabawkowy wygląd Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Model chyba nie trzyma wymiarów kabiny? szerokość (bok) w stosunku do wysokości. Albo na zdjęciach tak wyszło ? . Kabina wydaje się płaska i niska ;). Ale to częsta przypadłość 1:72, np pantera G z Dragona (ta z zimmeritem). Pierdołom mówimy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Pierdołom mówimy !!!! dobreee! A w temacie Stara pytanko - jak zrobione jest oszklenie w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam! jak zrobione jest oszklenie w zestawie? Trzeba zrobić samemu Pierdołom mówimy !!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Kurcze taka cena, a brak wałów i szybek Ale nie powstrzyma mnie to przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Kurcze taka cena, a brak wałów Jak cena bo ja nic nie wiem(pokaż fotkę z tymi wałami.). Edytowane 21 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 A czy może któryś z kolegów miałby do odstąpienia 2-3 figurki z tego zestawu? Trzeba zrobić samemu Trudno, na szczęście w Starze nie jest to skomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Tylne koło z lewej strony nie lewituje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Akurat znając tendencje żywicy do sięgięcia to dorobienie wałów z drucików jest chyba prostszym rozwiązaniem. Ileż to w sumie roboty? Więcej pracy na pewno czeka przy wklejaniu oszklenia bo z tego co widzę to szoferka w całości jest. Ale i to jest do zrobienia. Ogólnie model, jak na żywiczny, z prezentowanych fotek nie robi wrażenia bardzo skomplikowanego. MarS to nie jest w każdym razie. Tutaj recenzja zestawu: http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=400 Wygląda bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam! Tylne koło z lewej strony nie lewituje? Lewituje: jest to efektem ustawienia przeze mnie modelu do fotosesji na podłożu z podwiniętego kartonu. dorobienie wałów z drucików jest chyba prostszym rozwiązaniem. Dokładnie - chciałem uniknąć nadmiernej komplikacji i zbędnego mnożenia części: podwozie przeważnie jest najmniej eksponowanym fragmentem modeli pojazdów a dla modelarzy nawet średnio zaawansowanych dorobienie tych detali nie przedstawia sobą większych problemów. model, jak na żywiczny, z prezentowanych fotek nie robi wrażenia bardzo skomplikowanego. Takie było założenie. Model składa się z 40 części (żywica+blacha). Więcej pracy na pewno czeka przy wklejaniu oszklenia Rama przedniej szyby jest/będzie z blaszki - wklejenie pozostałych szybek ze względu na ich kształt też nie jest skomplikowane. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 A ile kosztuje? Bo pisałem maila do Tololoko i nie dostałem odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Gotowy Star 266 w skali 1/87 kosztuje 150 zł. Jeżeli chodzi o tego: W 1/72 pewnie ciut więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Tu więcej w temacie ceny: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=7&t=14660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Tu więcej w temacie ceny: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=7&t=14660 Rewelacja, mam jeszcze kilka innych linków, ale ceny za chińskiego boga nie mogę się dopatrzeć, nawet korzystając z Ctrl+F :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 korzystając z Ctrl+F To może skorzystaj z umiejętności czytania ze zrozumieniem. Mnie temat nie interesuje, ale zajęło mi minutę wyczytanie, że na razie nie ma ustalonej ceny, a zależeć ona będzie od ilości "przedzamówień". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Dzieki za wyczerpującą odpowiedź. Powiem szczerze, że za dużo tekstów, a za mało danych. Nazwa: ... coś tam Nr. prod.: ... 1000500100900 Skala: ... 1000:1 Cena: ... NN A tak same dyrdymały i ... po co tyle tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Nie wiem skąd te problemy... raptem 3 strony tematu, a z nich wystarczy przeczytać tylko posty AG, gdzie w jednym z nich jest napisane: Zaryzykuję prośbę o składanie zapytań na: tololoko@tololoko.plW temacie maila wpiszcie: Star 266 FORUM z pasją i inicjały lub nick. Posortuję, sprawdzę potencjalne zainteresowanie i powiadomię o chłonności rynku. Trzydzieści pięć przed-zamówień potraktuję jako sukces i schodzimy poniżej 150 zet za sztukę. OK? Pozdrawiam. A G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 A tak same dyrdymały i ... po co tyle tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Nie wiem skąd te problemy... raptem 3 strony tematu, a z nich wystarczy przeczytać tylko posty AG, gdzie w jednym z nich jest napisane:Zaryzykuję prośbę o składanie zapytań na: tololoko@tololoko.plW temacie maila wpiszcie: Star 266 FORUM z pasją i inicjały lub nick. Posortuję, sprawdzę potencjalne zainteresowanie i powiadomię o chłonności rynku. Trzydzieści pięć przed-zamówień potraktuję jako sukces i schodzimy poniżej 150 zet za sztukę. OK? Pozdrawiam. A G Już mam odpowiedź, na chwilę obecną cena kształtuje się w granicach 150 zł. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Za dużo czasu się traci na czytanie tych "poematów" i skakanie z linku na link, za stary jestem na takie akrobacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Za dużo czasu się traci na czytanie tych "poematów" i skakanie z linku na link, za stary jestem na takie akrobacje Oj tam od razu " za stary..."Wrzuciłem link, bo główna zapowiedź jednak poszła na PWMie, a nie każdy tam zagląda. W tamtym wątku jednak kilka ważnych informacji jest zawartych. Np. taka, że już 12 Starów jest zamówionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 No i bajka, niech chłopaki sprzedają, to będą następne samochodziki. A czemu na PWMie, ja tam widzę ciągle te same osoby? Tu się "chyba" więcej kręci loodzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Witam! Przedostatnia już wstawka warsztatowa - samochodzik utytłany: Galeria ukończonego modelu (na podstawce ) po wystawie w Bytomiu Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Aż miło popatrzeć na takiego stara pozdrawiam mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi