Timi Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Tak więc koniec Model to Eduard "profi pack" wzbogacony płytką tegoż samego producenta. Malowany naturalnie Gunze. Wiem że model nie jest pozbawiony błędów. Wiem że dla większości będzie zbyt brudny. Jednak proszę o opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Made by Timi i więcej pisać nie trzeba Jak zwykle imponujące wykonanie, strasznie styrany "życiem, użyciem bądź zużyciem", ale to tylko nadaje mu "smaczku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Zbyt brudny?? Stary jest boski A jak komuś przeszkadzają ślady eksploatacji to trudno. Wydaje mi sie że tak właśnie mogły wyglądać, -jak nie to jakiegos technika z tamtego okresu trzeba by zapytać żyje jakiś ? Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Zbyt brudny? Mi na przykład brakuje rudych okopceń z wydechów Ogólnie bardzo dobrze, świetnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Bardzo ładny, świetnie wykonany, wpadający w oko, kolorowy. Może nawet zbyt kolorowy, taki cukierkowy, komiksowy. Osobiście odnoszę wrażenie, że jest to zabawka (może przez tę paszczę) a nie model prawdziwego samolotu. Jedno jest pewne, zwraca na siebie i nikt obojętnie obok niego nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Ciesze się ze się trochę podoba. Okopcenia przytłumiłem czarnym niestety, bo były bardziej wyraźne, nauczka an przyszłość. Jeden z kolegów zauważył że źle wkleiłem maszt anteny, co poprawie. Póki co model wylądował w gablocie, bo chce spokojnie Spita robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Bardzo fajnie pomalowany. Twój styl pasuje do pokładowego myśliwca. Nieźle trafione kolory, fajne skrzydła i spód. Może trochę za dużo zacieków i z przodu i pod spodem, ale wrażenie bardzo pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 Poprawiłem antenę i cyknąłem nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 No wyyypas. Choć się nie znam na tym okresie to bardzo mi się podoba i takie pytanko na ostatniej fotce jest taki poblask na owiewce jak to uzyskałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Bardzo efektownie zrobiony kociak z piekła rodem , szczególnie wpadło mi w oko wklejenie wiatrochronu, wedle mnie świetna robota. Trochę za dużo wycieków spod klapek. Czy każda klapka ma wyciek?, może niektóre to po prostu rewizje i wystarczy je wkoło trochę przykurzyć. Czy nie powinien być werniksowany matem? Pytanie laika, ale przy takim sfatygowaniu to i jego fabryczny błysk też powinien zniknąć, tak mi na logikę wyszło Sam widzisz, że Twój model nie pozwala przejść bez komentarza, czy pytania. Kawał fajnego Modelu Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 11 Marca 2011 Autor Share Napisano 11 Marca 2011 Już się tłumacze. Wyciek z każdego panelu tłumacze sobie w ten sposób że to zwyczajny brud. Jak myje samochód Karcherem to z pod listew itp wypływa masa syfu, auto myje naprawdę często, jak nie swoje to ojca, siostry, szwagra. Syf płynie zawsze, więc tak wyszło:p Model na sam koniec pryśnięty jest satynowym werniksem, więc nie błyszczy się mocno. smialus nie rozumiem o co chodzi z tym poblaskiem Te ostanie zdjęcia robione są w namiocie bezcieniowym, na aparat założony miałem filtr polaryzacyjny, żeby zebrać wszelkie bliki z powierzchni. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 z pod listew itp wypływa masa syfu To faktycznie możliwe, deszcz + przepływ powietrza = wyciskanie spod klapek i uszczelnień wszystkiego co się da. Model na sam koniec pryśnięty jest satynowym werniksem, więc nie błyszczy się mocno. Zauważyłem na drugim od dołu zdjęciu, jest ok! Spróbuję z tym filtrem polaryzacyjnym zrobić parę fotek, może to coś pomoże moim hm... miernym fotom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Może taki byl by ciekawszy Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Skąd pochodzi to zdjęcie-muzeum, kraj- ten Hellcio dosłownie się rozpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 To nie będzie Tuscon w Arizonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Skąd pochodzi to zdjęcie-muzeum, kraj- ten Hellcio dosłownie się rozpada. Nie mam pojęcia znalazłem takie coś na internecie na stronie Airliners .net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Skąd pochodzi to zdjęcie-muzeum, kraj- ten Hellcio dosłownie się rozpada. Nie mam pojęcia znalazłem takie coś na internecie na stronie Airliners .net Na airliners.net jest wszystko opisane, wystarczyło dać linka do źródła skąd się wzieło to zdjęcie http://www.airliners.net/photo/USA---Navy/Grumman-F6F-5-Hellcat/1287080/L/ Tak, to jest Tucson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harkonnen Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Piękna Helka! Pozamiatałeś - gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi