michal0281 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 mi sie ten zimmerit podoba!!!!! ps wlasciwie cala reszta tez ladnie idzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam! Model polepiony. Gąsienice wymoczone w Domestosie i occie, złożyłem w dwa wieczory. Czas na malowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam! Coś tam pomalowałem. Znudziło mi się color modulation i dlatego modelik pomaluję "tradycyjną" metodą. Dzisiaj tylko podkład. Góra szara, lekko pobrudzona ciemnym brązem. Dół i środek wieży zdecydowanie ciemny brąz. Kółka tez swoje dostały.. Zostawiam to na noc, a jutro potraktuję to Lifecolorem. Podkład to akrylowe Testorsy (Model Master). I tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 No no ładnie tobie to idzie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 fajnie, fajnie, szczegolnie cenne dla mnie te doswiadczenia z czernieniem Friuli, wlasnie to teraz przechodze. wymien tylko jedna rzecz - sprezynki podtrzymujace tylne blotniki, widze ze w tym modelu Tamka bardzo to uproscila - dorob z drucika nawinietego na szpilge i bedzie git. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam! Malowania ciąg dalszy. Podkład dostał żółtą bazę... Potem zieleń... Następnie brąz i wygląda to teraz tak: Całość malowana była tym zestawem: I tyle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Fajnie Ci to malowanie wyszło. Zimmerit jest jednak mało widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Fajnie Ci to malowanie wyszło. Zimmerit jest jednak mało widoczny. Jak nałoży wash`a to zimmerit będzie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam! Płukanki były dzisiaj grane. Dół ciemny filtr, brązowy. Góra pomarańczowo-rdzawy. Wygasiłem trochę kolory. Zimmerit jest jednak mało widoczny. Zimmerit jest widoczy. Po pierwszych płukankach wyłazi na wierzch, co widać na fotkach. Od tego momentu, praktycznie do końca, pracuję tylko w rękawiczkach (12-15 złotych paczka 100 sztuk. Do kupienia w każdej aptece) Kółka pomalowane i po brązowej płukance. Poczekam do jutra. Coś tam pewnie trzeba będzie poprawić i wezmę się za obicia i kalki. Fajnie Ci to malowanie wyszło Dzięki! Staram się W realu wygląda lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Świetna powierzchnia. Śledzę od początku i muszę pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Faktycznie jest lepiej. Pozostało mi śledzić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam Szanownych Forumowiczów! Ciąg dalszy demolowania modelu. Dzisiaj tyko obicia i błysk. Obicia tradycyjnie gąbką i pędzlem "00". Błysk zrobiłem tym: Modelarski cud-płyn (Sidolux) jakoś się nie komponuje z Lifecolor i nauczony już, pomalowałem gloss clear. Wygląda to teraz tak: Model świadomie jest lekko poobijany. Będzie "prawie nowy", jeszcze nie "ostrzelany", ale z wyraznymi śladami eksploatacji. Dlatego nie ma ubytków w zimmericie. Nie bardzo wiedziałem jak powycinać uszkodzenia, a co za tym idzie, jak to będzie wyglądało potem na modelu? Wyschnie mi to wszystko i po majowym lenistwie, ciąg dalszy zabawy... I tyle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Witam Szanownych Forumowiczów! Ciąg dalszy zabawy! Dzisiaj niestety tylko kalki (praca ,praca ,praca...). Kalki ładnie siadły i nie świecą. Rozmiękczam je zawsze tym: Nie ma takiej kalkomanii, która oparła by się tej miksturze, nawet kalki Academy i Hasegawy! I tyle! Czas na chińskie oleje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Hej. Wygląda dobrze. Ja tak nieśmiało zasugeruję poprawić gąbką miejsca zgięcia płyt wieży, a na wannie też ciut nie zaszkodzi. Ogólnie po olejnych powinien nabrać klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Witam! Pierwszy łosz i atak chińskich olei. Na razie tylko wieża. i tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 No i pięknie. Działko już wygląda elegancko. Niektóre rysy mi się nie podobają, ale to tylko moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Wnętrze wieży super, ale poprawiłbym trochę zadrapania na zewnątrz. Będziesz jeszcze robił coś z kalką, bo wygląda jak fabrycznie nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 Witam! Zabawy z chińskimi olejami ciąg dalszy: Modelik został "złoszowany" i zatarty prowizorycznie olejami. Na dzien dzisiejszy wygląda to tak: Zostawię to wszystko do poniedziałku aby trochę przeschło, popatrzę na to świeżym okiem i będę walczył dalej Niektóre rysy mi się nie podobają poprawiłbym trochę zadrapania na zewnątrz No to chyba trochę poprawię, ale nie za bardzo. Nie chcę modelu mocno styranego. Będziesz jeszcze robił coś z kalką, bo wygląda jak fabrycznie nowa No pewnie że coś zrobię! To dopiero początek malowania Ps. W trakcie zacierania odpadło kilka elementów. Muszę podoklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Cofając sie na chwilę do kółek. Malując gumowe obręcze na czarno czym to robisz? Pędzel, aero. Maskujesz środki do malowania? Nie widzę żadnych wyjechań poza krawędzie (pozytyw), bo mnie jeszcze tak sie nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Witam! Cofając sie na chwilę do kółek. Malując gumowe obręcze na czarno czym to robisz? Pędzel, aero Kółka zawsze maluję pędzlem. Oczywiście najpierw tryskam aerografem kolor bazowy (tutaj żółty). Maluję rozwodnioną farbą akrylową, którą "napuszczam" naokoło krawędzi (czysta fizyka- napięcie powierzchniowe, menisk itp). Czekam aż podeschnie i maluję resztę na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Cofając sie na chwilę do kółek. Malując gumowe obręcze na czarno czym to robisz? Pędzel, aero. Maskujesz środki do malowania? Nie widzę żadnych wyjechań poza krawędzie (pozytyw), bo mnie jeszcze tak sie nie udało. Chyba jeszcze prostszą metodą jest malowanie kół na linijkę oficerską . tak jak tu: Najpierw czarny podkład potem linijka z kólkiem o odpowiedniej średnicy i jedziesz bazą z aero A wracając do pancerka wygląda pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Witam! Najpierw czarny podkład potem linijka z kólkiem o odpowiedniej średnicy i jedziesz bazą z aero Na pewno to dobra metoda, ale tak się wytrenowałem że pomalowanie kołek pędzlem (Panzer IV= 16 zdwojonych kół) zajmuje mi około 20 minut, bez mycia aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 W "większych" skalach metoda ta się sprawdza. Szkoda, że w 1/72 ciężko dobrać odpowiednią średnicę otworu w krzywiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Piekna robota Mariusz.....wyglada tak slicznie jak mazurek wielkanocny mojej zony ....Model juz chyba na ukonczeniu.....gaski i wuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Witam! Model juz chyba na ukonczeniu.....gaski i wuala Jeszcze lekki brudzing i finał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi