Konrad C Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam!Normalnie czad i wymiatanie! Do tego jeszcze mi sporrro brakuje. Ostro zasuwasz... Oby tak dalej, a będzie hicior Jestem przeziębiony i siedzę w domu - dlatego tak to sprawnie idzie. Oto efekt zadowolenia z modelu - aż się chce go robić. Chyba na razie to tyle, póki nie zamówię farby do czwartego koloru kamuflażu. Chyba sobie zacznę Crusadera z Tamiy w 1/48. CDN Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam! Nie wytrzymałem i zamówiłem kurierem za 20zł jedna farbę ... To już chyba ostatnia odsłona malowania kamuflażu. Dodam, że zdjęcia sa robione z lampą błysk i kolory są jaśniejsze. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam! Dawaj dalej, dobrze ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Camo nie jest dopracowane, niektóre plamy chyba nadal się przenikają. Żółte paski pewnie poprawisz jeszcze. Nie spiesz się tak z tyloma modelami, lepiej zrobić jeden ale bardzo dobrze, niż mieć kolekcję przeciętniaków. Na pewno umiesz lepiej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Kolega Mae ma rację. Nie spiesz się. Rozumiem, że przeziębienie rodzi nudę i wenę do pracy, ale naprawdę powinieneś działać trochę wolniej. Niedługo będzie miałr więcej modeli rozpoczętych niż ukończonych ba... więcej niż farbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Panowie - muszę to tak zostawić ponieważ musiałbym malować cały kamuflaż od początku a nie chce zepsuć tego co udało mi sie zrobić. Na swoją obrone dodam tylko, że to mój pierwszy raz z patafixem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam Kamo jest ok. W końcu to dopiero początek malowania. Teraz dopiero zaczyna się najciekawszy etap zabawy. Lepienie kilku modeli na raz? W czym problem? Sam mam rozbabranych 11 ! Co pewien czas wracam do któregoś i coś tam polepię, podmaluję. Grunt to dobra zabawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam! A jednak postanowiłem mieć jeden świetny model niż kilka średnich. Dlatego też model wylądował w celanluxie. Plan jest taki: -zmyć farbę która już puszcza na górze kadłuba, -odtłuścić porządnie powierzchnie, -zielona baza, -brąz i piaskowy odcień nałożę z pędzla, -biedronka, -lakier błyszczący, -wash, -obicia, -suchy pędzel itd... Myślę, że postąpiłem słusznie. Póki farba nie puści skończę Crusadera, tzn. aby był przygotowany do malowania i Churchilla w tym samym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Nie wiem czy nakładanie tych plam z pędzla to dobry pomysł. Aerografem wyszły ok i myślę, że powinieneś po raz kolejny spróbować je w ten sposób pomalować. Patafix to naprawdę fajna sprawa i można przy jego pomocy położyć miły dla oka kamuflaż Zastanów się nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Nie wiem czy nakładanie tych plam z pędzla to dobry pomysł. Aerografem wyszły ok i myślę, że powinieneś po raz kolejny spróbować je w ten sposób pomalować. Patafix to naprawdę fajna sprawa i można przy jego pomocy położyć miły dla oka kamuflaż Zastanów się nad tym... Mam firmowy spowalniacz i firmowy rozcieńczalnik więc powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 W takim razie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prosiaczek.pl Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 mam kolejną lekcję ;) zawracamy bez stresu jeśli coś nam niepasuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Tak sobie myślę, a gdyby do maskowania użyć taśmy maskującej zamiast blue tacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 szkoda malowania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Witam! Powracam do tankietki! I mam małą niespodziankę dotycząca malowania. Ujawnię ją gdy tylko przyjdzie pożyczony aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Witam! Już mnie trochę denerwowały opinie "gdzie podstawka?" więc oto mały projekt - przystań portowa. Płyty odlane z gipsu. Malowanie chyba powinno być dla Was jasne, czyli tankietka będzie niebieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Już mnie trochę denerwowały opinie "gdzie podstawka? One Cię nie miały denerwować tylko zmotywować do wykonania czegoś co będzie godnym dopełnieniem prezentacji Twoich modeli. Twoje ostatnie prace (po Churchillu wciąż zbieram szczękę z podłogi) stanowczo na takową zasługują i zamiast kręcić nosem z przekory mógłbyś przynajmniej spróbować Ja, mówiąc szczerze, też mistrzem podstawek nie jestem, ale staram się ćwiczyć ich wykonywanie bo nawet najfajniej wykonany model stojący sobie gdzieś w kącie półki bez odpowiedniej prezentacji po prostu nie budzi takiego zainteresowania i koniec końców jest tylko kolejnym zbieraczem kurzu. Konkludując: Jesteś młody, masz talent, kombinuj Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Trzeba było powiedzieć, że podstawka wyszła po fajki i będzie wieczorem. Fajnie wychodzi modeli, nie zawiodłem się, ale ... nie powiem, miałem obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2011 Witam! Aerograf wreszcie doszedł więc od razu wziąłem się za robotę. Oto jej efekt: W tej chwili model ma zrobione jasne obicia, malowanie detali i drugą warstwę sido. A to jest z kolei wynalazek, który został skonstruowany w biurach "Konrad-złom Z.O.O.". Ma nazwę roboczą "Komar". Jest efektem nudy i braku aerografu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 widze wigry 3 w nowej odsłonie no brawo brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Lol z tym czyszczeniem to popieram musi być tak abyśmy czuli, "że to je to", chodź tragedii nie było. W moim projekcie miałem problem z wieżą i wiesz czym zmyłem - Mr. Color Thinner 110 od Gunze - nowe zastosowanie - zmył podkład szary Vallejo i farbę także bez naruszenia plastiku. To będzie twój pierwszy aero czy po porstu nowy aerograf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Czy te zapaćkane siatki nad tłumikiem- to takie mają być, czy to wypadek przy pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 No to była mam walka z farba i malowanko od nowa - ale to juz wersja ostateczna. Oto jak się prezentuje tank po Pactra A75, modulacji kolorów farbą bazową z dodatkiem bieli, washu z czarnej farby olejnej firmy Renesans oraz specyfiku do tłustych oleistych plam czyli AK Fuel Stains (podpatrzony od "MWALLO", świetna rzecz!). No i chyba nie muszę pisać o dwóch warstwach taniego, ekologicznego, ładnie pachnącego lakieru Sidolux kładzionego z ... pędzla. W tym momencie tło mi zabrano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Super...i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Super...i tyle. Nie chwal dnia przed zachodem słońca z kraju kwitnącej wiśni. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi