bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Jesteś lepszy jak Zvezda z nową 90-tką. Ja się ze swoimi kryję pod Cytuj
karol 111 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam po (za)długiej przerwie. Przerwie w relacji, bo na warsztacie się działo. Działo się z różną intensywnością, bo ten etap budowy modelu był dla mnie pasjonujący jak 210 km po płaskim w Tour de France i potrzebowałem dużo mobilizacji, żeby iść do przodu. "Dodawał sił wędrówki kres." Przez moment myślałem, czy odpuścić robienie osłon. Nie było by to jakieś uchybienie z mojej strony, bo na zdjęciach T-72M4 które mam, sporo maszyn jest ich pozbawionych. Stwierdziłem jednak, że skoro robię model "typowego przedstawiciela" a nie konkretnego egzemplarza, to zrobię osłony tak jak fabryka każe tym bardziej, że w M4 są one przebudowane w stosunku do podstawowej wersji T-72 i po prostu warto je pokazać. Przebudowa polegała na tym, że nowe osłony zostały niejako nałożone na "stare" fartuchy. Takoż i ja podobnie postąpiłem, łapiąc się wpierw za pilnik. Wykorzystałem blaszki Voyagera. Do zrobienia pozostały detale no i układ bieżny. Dodaje sił wędrówki kres ... Cytuj
FAHR Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Jest pysznie:) Też miałeś takie sympatyczne wrażenia z pracy z blaszkami Voyager'a? One się jakoś świetnie kleją, znacznie lepiej niż Eduard na przykład. Cytuj
karol 111 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Napisano 14 Kwietnia 2012 Też miałeś takie sympatyczne wrażenia z pracy z blaszkami Voyager'a? One się jakoś świetnie kleją, znacznie lepiej niż Eduard na przykład. Wystarczą opary cyjanogluta i te blaszki już łapią. Ja w ogóle do Voyagera jestem bardzo pozytywnie nastawiony, tylko trzeba podchodzić indywidualnie do każdego modelu. Po prostu nie zawsze stosowanie tej biżuterii jest zasadne, a zawsze kosztowne. Co się tyczy kompletu do T-72, to dla mnie jest to strzał w 10. Cytuj
Gość Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 M4 jak marzenie . Tylko tyle jestem w stanie napisać. Cytuj
maszynista93 Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 poziom dla mnie nieosiągalny wiec ... ładnie i kropka Cytuj
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Ja bym już dawno szału dostał i model by pod młotkiem skończył, albo lotem koszącym zahaczył o ścianę gdybym próbował takie rzeczy robić. Cytuj
Gość Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 A na mnie dzieło Karola nie działa deprymująco a wręcz przeciwnie . Mobilizuje mnie do dalszej pracy nad BV-ką, do której wracam już jutro. Czas skończyć wieżę . Karolu, wymiotłeś tą 72-ką. Cytuj
karol 111 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Doczołgałem się do końca. Ostatnie zdjęcia przed malowaniem. Szczerze mówiąc, to ja już osiągnąłem 100% satysfakcji przy tym modelu. Pozostaje mi teraz przemordować się przez malowanie i za bardzo tego wszystkiego nie zepsuć. Hardware skończony, czas zająć się softem. Cytuj
GrzesiekW Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Szczerze mówiąc, to ja już osiągnąłem 100% satysfakcji przy tym modelu. Nie dziwię się... Cytuj
mcrec1962 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Jest tak piękny ,że ....aż szkoda go malować.Fakt ,że dopełni to dzieła...ale teraz widać ogrom pracy i kunszt wykonującego...BRAWO!!! Cytuj
bazylms Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Fiu, fiu. Ale będzie hicior w galerii. Skąd masz linę i uchwyty na jej końcach? Cytuj
karol 111 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Dzięki. Liny z uchwytami pochadzą z zestawu Voyagera do T-72. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Niesamowity,ciekaw jestem jak go zmalujesz Cytuj
jo Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Gratuluje zakończenia dłubaniny ,chociaż najważniejsza robota jeszcze przed Tobą . Cytuj
kub Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Oglądając twój model postanowiłem że odcinam sobie internet i wracam do swojego t-54 trzeba przecież trenować aby tobie dorównać. Cytuj
Gość Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 A można wiedzieć jaki model planujesz po ukończeniu tej 72-ki ?? Cytuj
karol 111 Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 A można wiedzieć jaki model planujesz po ukończeniu tej 72-ki ?? chyba wypadałoby wziąźć Twardego na warsztat (widzę, że link się pojawił na armoramie) ---------------------------------------------------------- Model się wybarwił. Pomalowałem farbami Mr. Color. Przedtem model prysnąłem Metal Primerem. Dobrałem kolory: ciemnozielony: 136 Russian Green (2) jasnozielony: 312 Green + 122 Light Green, 50:50 czarny: 033 Flat Black Model planuję wybłyszczyć lakierem Mr. Color Clear 046. Następnie nieliczne kalki i wash. Cytuj
Gość Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Gdzieś mi spadła szczęka hmmm gdzie ona jest?? Cytuj
bazylms Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 No i masz ci los. Cieszysz się, że ci jakoś malowanie wychodzi a potem widzisz takie coś i już euforia ci mija. O żesz ty kolego ładnie żeś go zmalował. Maskowałeś go jakoś czy te plamy z ręki? Cytuj
karol 111 Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 Malowany bez maskowania i miejscami granice kolorów za bardzo się rozmyły. Chociaż oryginały na przejściach między kolorami również nie posiadają "żylety". Cytuj
kerojp4 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Hello karol, Sorry I can't speak Polish (I am french), but I have to write a few words...for... ...this is fantastic ! Absolutely stunning ! What a level ! This is pure art and leaves me voiceless. Congratulations ! Awesome ! Regards, Richard Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi