GrzesiekW Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Piękny . Te zdjęcia z lufą - cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Jesteś lepszy jak Zvezda z nową 90-tką. Ja się ze swoimi kryję pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam po (za)długiej przerwie. Przerwie w relacji, bo na warsztacie się działo. Działo się z różną intensywnością, bo ten etap budowy modelu był dla mnie pasjonujący jak 210 km po płaskim w Tour de France i potrzebowałem dużo mobilizacji, żeby iść do przodu. "Dodawał sił wędrówki kres." Przez moment myślałem, czy odpuścić robienie osłon. Nie było by to jakieś uchybienie z mojej strony, bo na zdjęciach T-72M4 które mam, sporo maszyn jest ich pozbawionych. Stwierdziłem jednak, że skoro robię model "typowego przedstawiciela" a nie konkretnego egzemplarza, to zrobię osłony tak jak fabryka każe tym bardziej, że w M4 są one przebudowane w stosunku do podstawowej wersji T-72 i po prostu warto je pokazać. Przebudowa polegała na tym, że nowe osłony zostały niejako nałożone na "stare" fartuchy. Takoż i ja podobnie postąpiłem, łapiąc się wpierw za pilnik. Wykorzystałem blaszki Voyagera. Do zrobienia pozostały detale no i układ bieżny. Dodaje sił wędrówki kres ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Jest pysznie:) Też miałeś takie sympatyczne wrażenia z pracy z blaszkami Voyager'a? One się jakoś świetnie kleją, znacznie lepiej niż Eduard na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Też miałeś takie sympatyczne wrażenia z pracy z blaszkami Voyager'a? One się jakoś świetnie kleją, znacznie lepiej niż Eduard na przykład. Wystarczą opary cyjanogluta i te blaszki już łapią. Ja w ogóle do Voyagera jestem bardzo pozytywnie nastawiony, tylko trzeba podchodzić indywidualnie do każdego modelu. Po prostu nie zawsze stosowanie tej biżuterii jest zasadne, a zawsze kosztowne. Co się tyczy kompletu do T-72, to dla mnie jest to strzał w 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 M4 jak marzenie . Tylko tyle jestem w stanie napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 poziom dla mnie nieosiągalny wiec ... ładnie i kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Ja bym już dawno szału dostał i model by pod młotkiem skończył, albo lotem koszącym zahaczył o ścianę gdybym próbował takie rzeczy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 A na mnie dzieło Karola nie działa deprymująco a wręcz przeciwnie . Mobilizuje mnie do dalszej pracy nad BV-ką, do której wracam już jutro. Czas skończyć wieżę . Karolu, wymiotłeś tą 72-ką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Doczołgałem się do końca. Ostatnie zdjęcia przed malowaniem. Szczerze mówiąc, to ja już osiągnąłem 100% satysfakcji przy tym modelu. Pozostaje mi teraz przemordować się przez malowanie i za bardzo tego wszystkiego nie zepsuć. Hardware skończony, czas zająć się softem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 i niech to wystarczy za cały komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Szczerze mówiąc, to ja już osiągnąłem 100% satysfakcji przy tym modelu. Nie dziwię się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Jest tak piękny ,że ....aż szkoda go malować.Fakt ,że dopełni to dzieła...ale teraz widać ogrom pracy i kunszt wykonującego...BRAWO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Fiu, fiu. Ale będzie hicior w galerii. Skąd masz linę i uchwyty na jej końcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Dzięki. Liny z uchwytami pochadzą z zestawu Voyagera do T-72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Niesamowity,ciekaw jestem jak go zmalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Gratuluje zakończenia dłubaniny ,chociaż najważniejsza robota jeszcze przed Tobą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 pełen szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 Oglądając twój model postanowiłem że odcinam sobie internet i wracam do swojego t-54 trzeba przecież trenować aby tobie dorównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 A można wiedzieć jaki model planujesz po ukończeniu tej 72-ki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 A można wiedzieć jaki model planujesz po ukończeniu tej 72-ki ?? chyba wypadałoby wziąźć Twardego na warsztat (widzę, że link się pojawił na armoramie) ---------------------------------------------------------- Model się wybarwił. Pomalowałem farbami Mr. Color. Przedtem model prysnąłem Metal Primerem. Dobrałem kolory: ciemnozielony: 136 Russian Green (2) jasnozielony: 312 Green + 122 Light Green, 50:50 czarny: 033 Flat Black Model planuję wybłyszczyć lakierem Mr. Color Clear 046. Następnie nieliczne kalki i wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Gdzieś mi spadła szczęka hmmm gdzie ona jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 No i masz ci los. Cieszysz się, że ci jakoś malowanie wychodzi a potem widzisz takie coś i już euforia ci mija. O żesz ty kolego ładnie żeś go zmalował. Maskowałeś go jakoś czy te plamy z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Malowany bez maskowania i miejscami granice kolorów za bardzo się rozmyły. Chociaż oryginały na przejściach między kolorami również nie posiadają "żylety". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Hello karol, Sorry I can't speak Polish (I am french), but I have to write a few words...for... ...this is fantastic ! Absolutely stunning ! What a level ! This is pure art and leaves me voiceless. Congratulations ! Awesome ! Regards, Richard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi