Skocz do zawartości

Komatu G40 Tamiya 1/48

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Świetnie wykonany model !

Zrobiłeś wielgachny krok do przodu, a Twoje modelowanie wskoczyło o kolejne kilka poziomów wyżej. W jednym miejscu widać co prawda odcisk palca, ale na pewno nie jest to błąd, który w zaszkodziłby ogólnemu odbiorowi tej fajnej maszynki.

Jestem ogromnie ciekaw tego co pokażesz nam przy okazji LVT czy japońskich czołgów. Jedno jest pewne: Będzie na co popatrzeć

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik

Widać, że lubisz to co robisz.

Kocham.

Podobało mi się podczas warsztatu i podoba teraz na koniec. Wszystkie efekty użytkowania i brudzenia super.

Pozdrawiam.

Dzięki i zapraszam do warsztatu Crusadera.

Tak bez podstawki biedaka zostawisz ;) ?

Podstawek nie robię.

Zrobiłeś wielgachny krok do przodu, a Twoje modelowanie wskoczyło o kolejne kilka poziomów wyżej. W jednym miejscu widać co prawda odcisk palca, ale na pewno nie jest to błąd, który w zaszkodziłby ogólnemu odbiorowi tej fajnej maszynki.

No właśnie zauważyłem to na fotkach - zlikwidowany oczywiście.

Dzięki

Piękna maszyna, bardzo się postarałeś, moje gratulacje Kondziu ! Jak dla mnie trochę od całości odstaje ten fotel, jakiś troszkę dziwny jest, ale to tylko takie moje "widzi misie". Poza tym na prawdę kawał dobrej roboty !

Wprawdzie wydaje mi się, że model jest bardziej efekciarski niż realistyczny (tak bardzo schodząca farba jest dla mnie dziwna) to zdecydowanie robi pozytywne wrażenie, gratuluję. Oglądanie go to przyjemność :]

Model ładny nawet bardzo! ale piszę się "Komatsu G40" zamiast "Komatu G40" chciaż na modelu pisze komatu, jednak na google niema czegoś takiego (najprawdopodobniej błąd firmy)

Model ładny nawet bardzo! ale piszę się "Komatsu G40" zamiast "Komatu G40" chciaż na modelu pisze komatu, jednak na google niema czegoś takiego (najprawdopodobniej błąd firmy)

Poczytaj trochę więcej. Bo ja wiem jak się pisze a Ty nie. :P

bardzo zacny model, natomiast podstaweczka dobrze by mu zrobiła tym bardziej, że można zrobić coś efektownego z zagarnianym piachem w roli głównej. ciesz się, że jesteś jeszcze juniorem.... później to se ne wrati :-)

bardzo zacny model, natomiast podstaweczka dobrze by mu zrobiła tym bardziej, że można zrobić coś efektownego z zagarnianym piachem w roli głównej. ciesz się, że jesteś jeszcze juniorem.... później to se ne wrati :-)

Na konkursy będę już chyba jeździł - tym bardziej, że za 2 lata ...

Podstawek nie robię.

Witam!

Podstawek nie robię.

To duzy blad bo ten akurat pojazd idealnie by sie wpasowal w teren.

Zwazywszy na Twoj wiek to trzeba powiedziec ze masz talent ale niestety talent nie podparty wiedza w modelarstwie nic nie znaczy chyba ze jest to tworczosc radosna jak w Twoim przypadku. Caly czas sie uczysz wiec konstruktywna krytyka na pewno Ci sie przyda.

1. Zle nawiniety drut bardzo razi

2. Obicia mocno przesadzone i nie przemyslane

3. brudzenie strasznie monotonne

Jesli poswiecisz nastepnemu modelowi wiecej czasu i to nie tylko na samo malowanie to wiem ze bedzie to piekna praca.

Pzdr!

3. brudzenie strasznie monotonne

Do brudzenia użyłem 5 odcieni pigmentów. Na zdjęciach wygląda monotonnie bo mam ... aparat.

No proszę trochę mnie tu nie było , a tu taki fajny spychacz powstał.

Rewelacyjnie wygląda , a "zdrapki" nawet jak trochę efekciarskie to bardzo dobre i najważniejsze ,że robią "robotę"

Bardzo w przód modelarsko odskoczyłeś.

Pozdrawiam

Sugoi burudōzā.

Trzeba było jeszcze dać zdjęcie z jakimś przymiarem modelarskim, bo nie wszyscy będą wiedzieli, jaki ten model w rzeczywistości malutki jest.

Zapraszam także do mojego warsztatu T-28 co bym sam do siebie nie pisał.
Tym razem to podziękuję, bo ruskich złomów nie lubię. :P

(podczas przenoszenia modelu na brystol znowu zrobiłem odcisk Mr. Green Mr. Green )

Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Chyba trzeba mocniej zaprzyjaźnić się z Fixerem.

(podczas przenoszenia modelu na brystol znowu zrobiłem odcisk Mr. Green Mr. Green )

Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Chyba trzeba mocniej zaprzyjaźnić się z Fixerem.

Chyba tak ale z drugiej strony autograf musi być no i mi model na konkursie nie zginie. :P

Ale i nic nie zdobędzie, bo to są niestety ale błędy podstawowe mimo nie złej jakości wykonania całego modelu. A pojazd i model szanowi panowie modelarze nazywa się Komastu G 40. Zresztą ta firma japońska produkująca spychacze i inne maszyny budowlane istnieje do dzisiaj.

Pozdrawiam.