maszynista93 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Witam Oto moja propozycja na polską 34-kę. Model to AFV Club 1:35 I w wersji kabrio Teraz na warsztacie wersja 85mm, która jednak musi zostać przerobiona do standardu "RUDY 102" oraz CW-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 kilka błędów jest - zdecydowanie za czysta wieża i silnikowi przydało by się okablowanie. a także te dziurki na błotnikach mi nie pasują bo raczej broń automatyczna by tego nie przebiła a z działa raczej nikt by tam nie celował. poza tym jest GIT! Z tymi błotnikami jeśli się mylę proszę mnie poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Ogólnie bardzo pozytywne wrażenia - pisałem Ci już wcześniej. Natomiast razi kilka rzeczy: - Strasznie sterylne koła i gąsienice, szczególnie, że kadłub i wieżę fajnie wycieniowałeś i ze smakiem poobijałeś. - Brak dekielków na kołach napinających - to chyba nie specjalnie? - dwa typy filtrów powietrza - mi tez zwrócono na to uwagę przy budowie Kołchoźnika, to błąd w instrukcji AFV. W każdym razie masz duże piwo za ogólne wykonanie i temat. a także te dziurki na błotnikach mi nie pasują bo raczej broń automatyczna by tego nie przebiła a z działa raczej nikt by tam nie celował. poza tym jest GIT! Z tymi błotnikami jeśli się mylę proszę mnie poprawić Mylisz się. To była zwykła blacha, nie byłoby problemów z podziurawieniem jej z broni małokalibrowej, szczególnie na mniejszym dystansie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Strasznie sterylne koła i gąsienice To fakt ale da się to łatwo zmienić jednak raczej nie w tym modelu bo z założenia ten miał być raczej czysty Brak dekielków na kołach napinających - to chyba nie specjalnie? muszę to sprawdzić ale nie pamiętam czy nie było to specialnie dwa typy filtrów powietrza - mi tez zwrócono na to uwagę przy budowie Kołchoźnika, to błąd w instrukcji AFV. kiedy zaczynałem budować ten model nie miałem za bardzo pojęcia jak t-34 wygląda w przedziale silnika - teraz już wiem (i ty też ) więc nasze kolejne modele powinny być poprawne te dziurki na błotnikach mi nie pasują bo raczej broń automatyczna by tego nie przebiła a z działa raczej nikt by tam nie celował. również się z tym nie zgodzę bo po między karabinami maszynowymi a bronią p.pancerną są jeszcze karabiny wielkokalibrowe, które myślę mogły tego dokonać z takim efektem W gwoli wyjaśnienia - model budowany z małą ilością materiałów pomocniczych i jeszcze mniejszą wiedzą na ten temat. Mam nadzieję, że RUDY będzie lepszy Kibicuję Kołchoźnikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Czołem ! Świetny! Ładnie i kolorowo w środku jak na polanie Układ jezdny przykurz i będzie lajtowy Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Bardzo mi się podoba! Jest w nim życie,to lubie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Witam Bardzo lajtowo zmalowany ale dosc realnie, podoba mi sie. Wielki minus brak brudzingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Jakby nie patrzeć kawał solidnej roboty. To jest model poglądowy a więc brudzenie można sobie podarować. Bardzo mi się podoba. Tym bardziej że polski no i jest to T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 To jest model poglądowy Takie było moje założenie a więc brudzenie można sobie podarować. Może nie całkiem ale nie chciałem obklejać go błotem, układ jezdny faktycznie może zbyt czysty ale da się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Maszynisto - modelik piękny , ale jeszcze wyrzuć jeden z filtrów. Nie pasuje tu filtr na silniku. Ale jak go wyrzucisz , To znowu cyklony nie będą miały połączenia z silnikiem I tak źle i tak niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Model pięknie wykonany. Błota w takim wykonaniu nie potrzeba, ale lekki wash, może ślady smaru, oleju kołom przydałyby się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 bardzo mi sie podoba, jeden z najlepszych modeli jakie ostatnio widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Po prostu super. Świetne cieniowanie i delikatne ślady eksploatacji. Dodatkowy plus za wnętrze, wyszło naprawdę dobrze. Może faktycznie przydałoby się nieco kurzu na kołach, coby super zrobić jeszcze bardziej super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Co do filtrów. Jeśli usuwać to raczej cyklony albowiem ta wersja produkowana przez zakład 112 w Gorkim miała bardzo bardzo długo filtr starego typu między głowicami silnika. Cyklony pojawiły się chyba dopiero po koniec 1943 roku na wozach z wieżą typu mutra i potem na 85-piątkach. Firma modelarska po prostu dała ciała i lekko przesadziła. Ale jeszcze raz podkreślę, model mistrzostwo przynajmniej Europy. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 A mi jeszcze brakuje numeracji na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Witam Model niezły, aczkolwiek z Twoim zamiłowaniem do Teciaków mogło być znacznie lepiej.Wnętrze bardzo mi się podoba (w szczególności przedział załogi) Zewnętrzne natomiast robi dobre wrażenie, chociaż brakuje mu lekkiego "pazura". Koledzy wymienili już większość niedoskonałości, a ja dodam jedynie zbyt mocno (według mnie) powyginane (wymęczone) uchwyty w porównaniu z dość sterylnym wyglądem całości. Czekam na kolejne galerie Twoich T-34 Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 model mistrzostwo przynajmniej Europy Panowie no cieszę się że się podoba ale spokojnie, bez przesady A mi jeszcze brakuje numeracji na wieży. Pierwsze tety w polskim wojsku nie miały numerów taktycznych. Mój czołg miał właśnie tak wyglądać, miał mieć te wszystkie bambetle ale straciłem zapał po tym jak dostałem wersję 85mm. Możliwe że kiedyś wrócę do tematu. Z tymi filtrami macie całkowitą rację ale nie będę nic usuwał. silnikowi przydało by się okablowanie. Co jeszcze powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi