Rabotnik Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Pancer zaczyna nabierać kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 No, no, no , teraz zaczyna wyglądać jak prawdziwy panzer ...................... Ta klapa na wieży to na stałe tak będzie sterczeć czy jest ruchoma?... Glutowanie jakieś będziesz uskuteczniał? W tej skali aż się prosi o efekty 3D,... Pozdrawiam - Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 (brak mi słów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Petarda fajne kamo wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Klapa ruchoma ale bajerów nie będzie , trochę błotka podeszczowego, jakieś obicia i zadrapania, pancerek będzie sobie odpoczywał przed natarciem To jest (jak pisałem wcześniej) model doświadczalny ponieważ do tej pory siedziałem w kartonach a plastiki kleiłem 30 lat temu, właśnie z tego powodu będzie modelem statycznym bez bajerów, ot taki sobie standardzik. Muszę dorównać wam -Bigom, więc uczę się pilnie na waszych relacjach ale następny...... Dobra dość, jeszcze dwie fotki i biorę się za resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam. No, no, coraz fajniej zaczyna wyglądać Twój panzer Jakieś narzędzia będziesz robił, podnośnik, łopata, te sprawy ? Odnośnie kwitów do Jagtigera, to dam znać Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Wszystko będzie, narzędzia , skrzynki, podnośnik itd, jeszcze sporo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Buty założone i wstępnie uświnione teraz- wyposażenie , obicia, brudzenie itd ale tymczasem kilka dni przerwy muszę nad nasze morze, złapać trochę deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Uważam że nie jedna, duża firma modelarska zzieleniała by z zazdrości, widząc to cudo. Piekielnie dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam. No coraz piękniejszy ten Panzer A tak na marginesie, widziałeś Panzera od konkurencji ? Panzer I Ausf. F Super Scale 1/15 z PanzerMaster http://cgi.ebay.de/1-15-Panzer-I-Ausf-F-Super-Scale-1-15-/270358221125?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item3ef29b1145 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Fajny, szkoda że to teraz wyszło, nie musiał bym się męczyć z projektowaniem ,robieniem modeli matek do odlewu, odlewaniem, co gotowy to gotowy. No i wyszło by 3 razy taniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Fajny, szkoda że to teraz wyszło, nie musiał bym się męczyć z projektowaniem ,robieniem modeli matek do odlewu, odlewaniem, co gotowy to gotowy.No i wyszło by 3 razy taniej Akurat tego bym nie był taki pewien czy by było łatwiej i taniej. Bo jeżeli ten Panzer I z PanzerMaster jest tak samo zrobiony jak ich Jagdpanzer IV L/70 ( a mam go ) to uwierz mi, dobrze że zrobiłeś swojego od podstaw. Zaoszczędziłeś sobie czasu i pieniędzy. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Fajny, szkoda że to teraz wyszło, nie musiał bym się męczyć z projektowaniem ,robieniem modeli matek do odlewu, odlewaniem, co gotowy to gotowy.No i wyszło by 3 razy taniej Akurat tego bym nie był taki pewien czy by było łatwiej i taniej. Bo jeżeli ten Panzer I z PanzerMaster jest tak samo zrobiony jak ich Jagdpanzer IV L/70 ( a mam go ) to uwierz mi, dobrze że zrobiłeś swojego od podstaw. Zaoszczędziłeś sobie czasu i pieniędzy. Pozdrawiam Jacek Fakt, nie wiem jak ten ich wyrób wygląda z bliska, nie mają nawet strony internetowej(kiedyś mieli) ale chyba upadli bo link nie działa. No i skala, niby niewielka różnica ale jednak ,do tygrysa trumpka by już nie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Fakt, nie wiem jak ten ich wyrób wygląda z bliska, nie mają nawet strony internetowej(kiedyś mieli) ale chyba upadli bo link nie działa. No i skala, niby niewielka różnica ale jednak ,do tygrysa trumpka by już nie pasował. Mogę coś powiedzieć o ich Jagdpanzerze IV ( Pz.IV L/70 ) Wanna odlana w całości, dno wanny, wahacze to tragedia, trzeba je zrobić od nowa. Małe porównanie wanny modelu z PanzerMaster i modelu Andrzeja znajdziesz na moim blogu http://bigmodel120.blogspot.com/2011/06/resin-jagdpanzer-iv-l48-115-scale.html Góra nadbudówki modelu PanzerMaster, już jest lepsza, ale nadbudówka jest krzywa ! i to ostro. Tak więc całą nadbudówkę trzeba robić od nowa. Bo nie ma takiej możliwości by ją wyprostować. Lufa (toczona z metalu) jażmo i saukopf, są w miarę ok. Koła jezdne, napinające, napędowe oraz gąsienice, całkiem, całkiem. Co do różnicy skali, to akurat jak dla mnie, prawie nie widoczna różnica. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Fajny, szkoda że to teraz wyszło, nie musiał bym się męczyć z projektowaniem ,robieniem modeli matek do odlewu, odlewaniem, co gotowy to gotowy.No i wyszło by 3 razy taniej Pozdrawiam nie miałbym co oglądać. ps. Tak nieśmiało proponuję, aby przeczytać swój podpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 ps. Tak nieśmiało proponuję, aby przeczytać swój podpis. Fakt , zrobiłem sam i mam, a co tam. Pozdrawiam ps.mała przerwa trwa, odeszczam się,(nie mylić z czynnością fizjologiczną -odeszczam to jest pochodna od opalam się!!) i niedługo wracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Budowa wygląda pięknie, wstępne upiepszenie mi się nie podoba ale poczekam co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 No, na razie wygląda jakoś łyso bez gadżetów na pancerzu . A brudzing to chyba będzie pod koniec wyśliczniony czy cuś .Gdzie nowe foty z klamotami ???? Czekamy ... Pozdrawiam - Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Projekcik na razie zawieszony, za dużo obowiązków służbowych się nazbierało, ale nie długo wrócę do niego, wszak relację zaczętą skończyć trzeba !!! Idąc za słowami pewnego polityka (który to wtedy zresztą skończył nie tak jak chciał): -męszczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna tylko jak......itd. Pal diabli polityków, do roboty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 No i ośmieliłem się napisać. Mistrzu ,piknie to wygląda! No w Osowej będę podziwiał.Nie ma to jak na żywca! .Daleko nie jest, myślę że nic na przeszkodzie nie stanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Muszę powiedzieć, że odwalasz kawał dobrej roboty. Jestem pod wielkim wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 3 Listopada 2011 Autor Share Napisano 3 Listopada 2011 No i ośmieliłem się napisać. Mistrzu ,piknie to wygląda! No w Osowej będę podziwiał.Nie ma to jak na żywca! .Daleko nie jest, myślę że nic na przeszkodzie nie stanie! Do Osowej dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Fajnie! Szkoda że czasu nie da się podgonić . Kurcze ja z moją małą dioramką mogę nie zdążyć,ale jak nie teraz tzn.na koniec listopada to na wiosnę też pewnie będzie wystawa. Piterpanzer prężnie działa! A mnie w sumie to trochę trudno dwie "rzeczy" na raz ciągnąć.Ale kto wie,może zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Słowo się rzekło,więc jest !!! Na Osowę szykowany , Galeria będzie po konkursie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Bardzo ładny. Czekam na lepsze zdjęcia w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi