GrzesiekW Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Dzięki Krisownia. Tak masz rację co do pyłu. Niestety - galeria powstała już Ale popracuję jeszczę nad nim jak/jeśli będę robił jakąś podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 No spoko, praca na modelem może trwać teroetycznie bez końca, koncepcja się zmieni, jakiś nowy pomysł do głowy wpadnie. Może podwieś mu kiedyś jakieś wiaderko albo inne tobołki bo to zawsze wzbogaci model. Panzer II to jeden z moich ulubionych teamtów a pojazdy w panzer grau to klasa sama w sobie. Fajnie, że dałeś światu kolejnego zacnego kampfwagena! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Ech 2 posty mi wywaliło - przepraszam administrację. Edytowane 2 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Dzięki za ocenę.Zwłaszcza za ostatnie słowa.Będą motywowały do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Grzesiek model sympatyczny. Jedno co mi przeszkadza to kłaczki kurzu. Musisz nad tym popracować (odkurzaczem i ścierką w domu częściej) Szczelna gablota obowiązkowo!!! Weź wykałaczkę. Zgryź koniec, namocz w wodzie i pozdejmuj co się da. Drugie to "pył". Nie wiem co tam użyłeś ale często pigmenty producenta są zbyt intensywne kolorystycznie. Typowym przykładem jest rdza. Nie można ich tak prosto ze słoiczka kłaść na model. Trzeba mieszać i próbować. Poza tym ważny jest kontekst. Bązowy pigment może na panzergrau wyglądać jak rdza. Jednak gdy postawisz madel na podstawce z tego brązu to nagle efekt sie zmieni. Inna sprawa, że brązowa ziemia (dużo tlenków żelaza) nie wytępuje chyba w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Witam. Widzę, że temat odkopany ale to dobrze. Tak spojrzałem i dostrzegłem Grzesiek odwrotnie założone gąski . Będziesz robił do niego wspomnianą podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Co do kurzu - oczywiście masz rację - muszę z tym powalczyć. Co do pigmentów - inaczej wyglądały w pudełku (vallejo) a inaczej na modelu po utrwaleniu. Podstawka raczej nie powstanie - wstyd mi pokazywać taką pokrakę szerszej publiczności. Gąski chyba niestety zostawię - były przyklejone do kół na stałe - boje się je rozrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Jest świetny !!!! bardzo mi się podoba. Ja bym gąski zostawił, szkoda twojej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 He, he chłopaki galerię przegapili. Nie dadzą ci spokoju Grzesiek. Chyba będziesz musiał jeszcze jedną zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Myślałem nad tą podstawką - ale zastanawiam się czy warto robić do tak słabego modelu.No chyba, że wy myślicie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Zrób podstawkę. Model jest niezły. Poza tym możesz chyba spróbować innym pigmentem to lekko przykryć? Radzę czarnym lub szarym jakimś to potraktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Przekonaliście mnie - będzie podstawka. Dodam nawet jednego figuranta: Może jakoś to będzie.Może te pigmenty nie będą tak kontrastować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Czy czasami nie psikałeś na położone pigmenty lakierem bezbarwnym Grzesiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Niestety tak. Położyłem mat od vallejo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 I stąd ten dziwny kolor pigmentu. Pamiętaj,że lakier zmienia i niszczy zawsze barwę każdego pigmentu. Lakieruj przed pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Był to mój pierwszy model w skali 1:35 i to na nim testowałem wszystkie modelarskie techniki .Może jak da sie na niego drugą warstwę pigmentu takiego jaki ma być na podstawce to może coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Na pewno będzie ok. Rób tą podstawkę. Czekamy na wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Myślałem o jakichś workach z piaskiem - zrobiłem takie coś: Jak to wygląda? Zrobić ich więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Grzesiek popatrz tu; Z przodu raczej tylko gąski i liny natomiast z tyłu wszystko co możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Wrzuć go na tył. Powiedzmy, że to worek z czymś spożywczym. Ładnie wyszedł. Jak zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Dzięki za zdjęcia. Worek trochę chyba za bardzo nabity, ale to pierwsze podejście do tej techniki. Worek robiony z pończochy i plasteliny, następnie malowanie i pigmenty ziemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Czyli ten worek to tylko plastelina w pończosze? Efekt super i technika prosta.Dzięki za patent . To żona ma przechlapane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2012 Szczerze mówiąc nie jest to mój pomysł tylko pomysł kolegi z tego forum. Dopiero testuję różne techniki. Zrobiłem kolejny worek.Tym razem użyłem do tego celu folii termokurczliwej. Osobiście ten zrobiony z folii bardziej mi się podobaa, niestety nie wiem jak jest z realizmem - pozostawiam wam to do skomentowania: Worek chyba umieszczę tutaj Na jaki kolor malować te worki? Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Worek jest bajer. Skąd wziąć taka folię termokurczliwą? Gdzie się pasą pończochy to wiem... Kiepska lokalizacja tak zacnego worka. Równie dobrze pasowałby na lufie... Popatrz na foty historyczne. Nic nie patrzysz, tylko zmyślasz kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Grzesiek ten z folii ma bardziej realistyczne kształty. Jakby go jeszcze w jakiś sposób otulić tą pończochą byłby kosmos A kolor to jakieś szarości z domieszką kawy z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi