ups Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Jak w temacie , rozgrzebałem kolejny zabytek. Wzbogacę go o 2 zestawy blaszek abera (podstawowy i błotniki) lufa z rb. Zacząłem walkę z blaszkami, słowo walka jest tu nie przypadkowe. A grile wylotów powietrza już mnie o płacz kilka razy przyprawiły. Otwory wiercone dremelkiem , obrabiane pilnikami i papierem. Szpachlówka też poszła w ruch jak widać. Przede mną jeszcze tona blaszek plus szlifowanie papierem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Witam po dłuższej przerwie. Coś tam poskrobałem i kolejny raz przekonałem się ,że nie dorosłem jeszcze do blaszek i lutowania. Wyszło tragicznie, powalczę jeszcze coby po malowaniu jakoś to wyglądało ale na cuda nie liczę. To co aber zafundował z grilami to o pomstę do nieba woła . Po dniu w którym je usiłowałem poskładać z drucików przy otwartym oknie balkonowym i po słowach jakie temu towarzyszyły sąsiedzi już inaczej na mnie patrzą Generalnie zostały ostatnie szlify i pójdzie podkład. Wygląda to tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Nie pozostaje nic innego jak dopingować i czekać na efekt końcowy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Aż szkoda malować piękna robota z blachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 No i nie widać blaszek, widać natomiast niedoróbki i inne niedoskonałości. Chaos black jest bezlitosny jeśli chodzi o wytykanie błędów, jest też chyba najlepszą farbą pokładową ever Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Co do chaos black- święte słowa ;) Mam pytanie, jak prezentują się figurki z tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Co do chaos black- święte słowa ;)Mam pytanie, jak prezentują się figurki z tego zestawu? Jak to stare figurki tamiya, na plus policzyłbym im kolor plastiku Jeśli chcesz pstryknę im fotki ale wg mnie są żałosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 no niezle tego staruszka podpicowałeś blachami ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 No coż figurki Tamki coś okropnego fajnie, że dostałeś ten zestaw do "weteringu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 UPS, dzięki, nie trzeba Właśnie je wyguglałem- masz rację , tylko kolorek się broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Witam! Piękny! Istne wskrzeszenie trupa! Model stary jak węgiel, ale ma duszę. Ps. Kiedyś takiego polepiłem, prosto z pudła. Jest w galerii. Czeka na wymianę gąsek..... (czyli pewnie nigdy....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Miło mi ,że się troszkę podoba. Niestety blaszkowanie staruszka to na prawdę walka była. Mam jeszcze od tamki t-34 , też rozgrzebię coby razem zabytki maziać:P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Witam! Myślę, że powinieneś jeszcze trochę po prostować te wloty koło pokrywy od silnika. Na tych zdjęciach troszkę szpecą ten ładny model. Walczyłeś i to naprawdę widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Coś tam poskrobałem i kolejny raz przekonałem się ,że nie dorosłem jeszcze do blaszek i lutowania. Wyszło tragicznie, powalczę jeszcze coby po malowaniu jakoś to wyglądało ale na cuda nie liczę. Kiedyś trzeba. Ja szczerze powiedziawszy też nie lubię pracować z blachami, ale jak mus to mus. Idealnie nie jest, ale tragicznie również nie. Bez przesadzingu zatem proszę, bo ja tu się spodziewam ładnego modelu Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam!Myślę, że powinieneś jeszcze trochę po prostować te wloty koło pokrywy od silnika. Na tych zdjęciach troszkę szpecą ten ładny model. Walczyłeś i to naprawdę widać Próbowałem ale niestety bez skutku. Trudno ,tak zostanie Może jakoś bambetlami itp jakoś to zamaskuję. Ewentualnie obsadze desantem, choć jak znam życie i desant bym musiał jakoś zamaskować Choć trochę mnie kusi spóbowanie sił z figurkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Nie stresuj się chłopie tymi zagięciami! Na wojnie części blaszane dostawłay mocno w kość. Poodrywane siatki na elementach wentylacji, uszkodzone grille itp. to była norma. Często czołgi miały poodrywane całe fartuchy nad gąsieniacai. Taki np KV-1 miał z tyłu blaszaną osłonę wentylacji która praktycznie w każdym egzemplarzu była ostro pogięta. Dobrze zrobione uszkodzenia mogą wręcz dodać modelowi atrakcyjności. Wszystko jest cacy! Powodzenia w dalszych etapach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Ale fajny bedzie model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 jakoś nie przekonują mnie te mocno pogięte kraty nad silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Ładny modelik się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Tak jakoś z rozpędu braciszka złożyłem dla sujki:P Oczywiście też archaiczny model Tamki , który prawdopodobnie ma tyle lat co ja. Dodałem blaszane błotniki i lufkę z armorscale . Jeszcze beczki obrobię i podkład będzie. Generalnie zastanawiam się jakie kamo tej parce zrobić. Co do malowania to chyba polskie zrobię jak tylko kalki zakupię odpowiednie. Modele czysto ćwiczebne, coby CM podszkolić i zobaczyć co i jak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Poszła na oba modeliki baza , su lifecolorami mazałem tetke tamiką. Porozjaśniałem co nieco. Tetka cukierkowa wyszła ale myślę ,że zgaszę ją filtrami. Przy su chcę mocno olejami popracować, niestety mimo cieniowania 3ma kolorami jakoś za delikatny ten efekt wyszedł, przynajmniej tak mi sie wydaje. Najpierw jeszcze detaliki powyciągam. Tak to wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Przy su chcę mocno olejami popracować, niestety mimo cieniowania 3ma kolorami jakoś za delikatny ten efekt wyszedł, przynajmniej tak mi sie wydaje. Powiem Ci tak, jeden koleś na youtube (model madman) ma takie powiedzonko "less is more" i wg mnie tak jak zrobiłeś jest dobrze. I tak oleje dadzą efekt końcowy a nimi można cuda. Jest w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam! Z tymi ćwiczebnymi modelami to chyba lekko przesadzasz! Zapowiadają się dwa piękne pojazdy. Super pomalowane! Teraz tylko szaleństwo olejami i będzie git! Stara Tamiya ma to do siebie, że jak włoży się w nią trochę serca, to efekty wychodzą wręcz zaskakujące w pozytywnym znaczeniu oczywiście. Maluj dalej, bo czekam na efekt końcowy z niecierpliwością...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Wyciągnąłem delikatnie detale i pojechałem oba modele filtrem AK do pojazdów NATO Teraz modeliki schną. Fotki: Może jutro pomaziam detale i z sido psiknę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Przed filtrami malowałeś jakimś lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi