wiec4-13 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Witam wszystkie koleżanki i kolegów. Chciałbym przedstawić moją ostatnią pracę czyli japoński czołg chi-ha z okresu walk na Pacyfiku. Zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Nie wiem co napisać, strasznie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 ciekawy model i naprawde dobre wykonanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Ładny model, ale niestety oczy kukiełki tragiczne. Trzeba było je wycieniować, a nie malować tego zeza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Muszę to powiedzieć. Piękny jest ten model. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Super. Nie ma za wiele japończyków na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombat69 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Fajny tylko szkoda, że ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 Świetnie Żółty ma wyraz twarzy jak wampir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Model bardzo ładny, acz dodałbym kilka ździebeł trawy na gąsienice, skoro po takim podłożu czułg śmiga.. i może ciut większą podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Bardzo fajny - oczy kukiełki nie są tragiczne, mocna przesada w stwierdzeniu Mierza i chciałbym aby dodał przepis na to wycieniowanie. Ja mogę ci podpowiedzieć taki przepis proponowany osobą które się uczą malować figurki. Żrenice bo z nimi jest największy problem należy lekko nakłuć ostrą igła. Patent ten stosuje mnóstwo figurkowców w przypadku kiedy rzeżba kukły jest taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav K Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Very nice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Bardzo fajny - oczy kukiełki nie są tragiczne, mocna przesada w stwierdzeniu Mierza i chciałbym aby dodał przepis na to wycieniowanie. Ja mogę ci podpowiedzieć taki przepis proponowany osobą które się uczą malować figurki. Żrenice bo z nimi jest największy problem należy lekko nakłuć ostrą igła. Patent ten stosuje mnóstwo figurkowców w przypadku kiedy rzeżba kukły jest taka sobie. A widziałeś kitajca z takimi oczyma? To tylko moje subiektywna opinia. Początkowo oglądając model sądziłem, że to skala 1/72 i stąd mój zamysł z cieniowaniem zamiast malowaniem oczu. Dopiero gdy w tytule zauważyłem, że gąski są Friula, zorientowałem się, że to 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Bardzo ładny i przyjemny dla oka modelik. Bez nachalnego "brudzenia", a jednak wyglądający realistycznie (nie zabawkowo). Bushido man wygląda co prawdo trochę jak wampir, ale to jeszcze można wybaczyć. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Fajnie, fajnie tylko kamuflaż na japońskich czołgach malowano zawsze pędzlem czyli powinny być ostre przejścia. Kolejna rzecz która się rzuca w oczy nie pomalowania gwiazda z przodu wozu - niby pierdółka ale ZAWSZE była złota. To oznaka japońskich wojsk pancernych. Tak czy siak gratuluję fajnego japońca w kolekcji i duże za temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Fajny modelik. Rzadko się widzi japońskie maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Witam, Dziękuję wszystkim za komentarze. W celu poprawy zgryzu u mojego samuraja przyglądałem mu się kilka razy i nijak nie mogę dość w jaki sposób na zdjęciu wyszedł tak jak wyszedł. Co do kwestii "tragicznych oczu" to mam nadzieję, że kolega który to stwierdził zaprezentuje -dołączając materiał zdjęciowy- sposób na realistyczne pomalowanie tego elementu. Jednocześnie postaram się zastosować do uwag odnośnie gwiazdy i kawałków trawy na gąsienicach. Na zakończenie pozostaje mi jeszcze raz podziękować za wszystkie uwagi i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Nie lubię figurek więc nie zabieram głosu ,model udany tak trzymaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi