Andrzej2 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Modelik ładnie idzie do przodu i jest git malina tak trzymaj!! Jednak moim skromnym zdaniem, gąsienica mogłaby troszkę odważniej opadać w miejscu braku koła, ale to tylko moje zdanie... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Dziękuję za opinie Krisownia - nie mój pomysł. To dość znany i stary trik. ;) Andrzej2- Twoje zdanie jest jak najbardziej trafne, lecz za ten mały zwis musiałem przypłacić przerwą między ogniwkami która w sumie i tak, ze względu na ślady po wypychaczach na gąskach, zalepię błotem. Przy większym zwicie brakło by mi ogniwek. Powiedzmy, że jakaś dziwna siła nadprzyrodzona ukształtowała tak ten zwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 No ładnie, plagiatować koła nie będę przy swoim przyszłym, ale też mi się marzy taki zmęczona walką "76-tka". Czekam na malowanie i brudzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 No ładnie, plagiatować koła nie będę przy swoim przyszłym, ale też mi się marzy taki zmęczona walką "76-tka". Czekam na malowanie i brudzenie! Oj tam, oj tam - sam je plagiatowałem jak 50% innych rozwiązań modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam! Dzięki koledze skala72 pozyskałem dwie farbki podobne do odcienia koloru, który zamieściłem jakiś czas temu. Są to farby Vallejo 70924 którą naniosłem na cały model oraz farba 70893 która posłużyła mi za lekkie cieniowanie. Ta pierwsza ma bardzo fajny kolorek. Farbami Vallejo jeszcze nigdy nie malowałem, lecz po tej próbie chyba będą moimi bazowymi farbami. Niestety fotki nie są dobre jeśli chodzi o kolory lecz baterie były na skraju wyczerpania. Jeszcze dziś zrobię lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Wygląda dobrze, może to wina fot, że słabo widać cieniowanie, ale ja bym jeszcze rozjaśnił środki powierzchni. PS Czemu nie robiłeś nawet najmniejszej faktury odlewu na wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Jeszcze będzie jedno cieniowanie, jak wspomniałem wina fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam! Model dostał CM na detale, dwie warstwy sido, pierwszy wash z czarnej farby olejnej, mokre zacieki i plamy po oleju, suchy pędzel oraz mniejsze zacieki na burtach potem metalizer na siatki i inne detale. Wszystko jest w etapie schnięcia. Wieża jeszcze czeka na kalki. Czekam na ocenę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Biała lufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Biała lufa. Trolle na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Biała lufa. To jest specjalne malowanie lufy na 10.08.43, taki prikaz przyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Konrad czy ty w ogóle dajesz szansę tym modelom wyschnąć? Ale masz tempo. Wygląda ciekawie, ale czekam na wieżę. Kilkakrotnie na forum przewija się temat metalizera. Co to jest za specyfik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Nie to jest po prostu odbicie od błyszczącej powłoki, lampy z aparatu, ale trzeba trochę pomyśleć a nie pisać jeszcze zanim się ujrzy fotografie. Jutro postaram się bardziej przybliżyć temat metalizera bo dziś już nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Tępo faktycznie zabójcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Oj nie lubisz krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 ale trzeba trochę pomyśleć a nie pisać jeszcze zanim się ujrzy fotografie. Wyluzuj ! Oj nie lubisz krytyki. A kto ja loobi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 ...ale trzeba trochę pomyśleć a nie pisać jeszcze zanim się ujrzy fotografie. Nie bardzo kumam. Chodziło mi o to, że po południu miałeś tylko kolory bazowe a wieczorem już: Witam!Model dostał CM na detale, dwie warstwy sido, pierwszy wash z czarnej farby olejnej, mokre zacieki i plamy po oleju, suchy pędzel oraz mniejsze zacieki na burtach potem metalizer na siatki i inne detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Skala72 dzięki bo myślałem że ja tylko nie bardzo widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Małe sprostowanie bo się wszystko pomieszało. Chodziło mi o post Wicia1975 "Biała lufa" Moja odpowiedz było do niego: Nie to jest po prostu odbicie od błyszczącej powłoki, lampy z aparatu, ale trzeba trochę pomyśleć a nie pisać jeszcze zanim się ujrzy fotografie. Tylko chyba napisaliśmy posta w tym samym momencie Skala Ciebie się to też nie tyczyło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 A to wiele tłumaczy. Sorki za zamiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Skala72 dzięki bo myślałem że ja tylko nie bardzo widze. spoko, na pierwszy rzut oka wygląda na biały, ale ... to te cholerne lampki. Konrad się śpieszy (normalka) i zdjęcie jest jakie jest, ale albo model, albo gitesowe zdjęcia. Nie ma się co czepiać, że gdzieś, coś itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Skala Ciebie się to też nie tyczyło ;) A ja wiem, czemu miałem to tak odebrać ?? Spoko, idź lulać, a jutro do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Nie spieszę się - po prostu się nudzę i mam wolny czas. Wieża dostała 2 warstwy sido więc się świeci, fotki robię przy żarowym bo w nocy ciężko o dobrze światło. Ma może ktoś fotki pierwszego wozu potwierdzające biały pas na wieży? Foto pochodzi z wszechobecnego internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 To powiedzmy że nie jest najlepiej, pomysł dumo z brakującym kołem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi