revicess Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 witam tak wygląda pomalowana probka i co smarować cały czołg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Jak dla mie poćwicz jeszcze trochę. Skup się na drobniejszych plamach - czy jak to nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 A nie lepiej nitro lub klej modelarski /rozpuszczający plastik/ zastosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Są jeszcze zwolennicy szpachlówki i frezowania. Nitro jest najpowszechniejsze , "klasyczne" niemal. Efekty będą się różniły.Nie podejmę się wyrokować "która metoda" pasuje do "którego tematu". Prawa strona Twojego testu pasowałaby mi do powojennych rosyjskich i amerykańskich konstrukcji. Sherman kojarzy mi się z czymś drobniejszym , "piaskowym". To całkowicie subiektywne wrażenie. Sam (zazwyczaj metodą prób i błędów) wybierzesz które techniki są ,dla Ciebie , najodpowiedniejsze. Czy to będzie wykonanie faktury , czy producent farby. pzdr mrcin Nie można edytować starszego postu ? Chciałbym zamienić obrazki na linki.Zaśmiecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Nie można edytować starszego postu ?Chciałbym zamienić obrazki na linki.Zaśmiecają. Swoje posty można edytować w ciągu 12 godzin. Później napisz do kogoś z moderatorów działu i podeślij mu, jak ma wyglądać poprawiony post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi będe jeszcze ćwiczył pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 Witam. Chciałem was poinformować że kompresor nareszcie gotowy oto pare fotek Zdjęcia nie zbyt dokładne bo z komurki ale w końcu to nie model No i wkońcu trzeba się wziąść za tego shermana na dniach ide do sklepu po nitro robie fakture doklejam małe elementy i malujemy Pomyśle też nad małą dioramką coś w stylu Normandzki domek a i jeszcze oczywiście musze kupić aerek Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 No to wujek się spisał na medal. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Profeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Myślicie o produkcjii na skale przemysłową ? Super sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Października 2011 Autor Share Napisano 12 Października 2011 Dzięki pierw go trzeba przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Witam zrobiłem kolejną próbke faktury odlewu tym razem nitro: I jak lepiej?? Spróbuje zrobić jeszcze jedną próbke tym razem do nitro dodam nieco mąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Wydaje mi się że teraz jest dobrze ,ale niech wwypowiedza się szermanocholicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 to jak panowie smarować tym model? ??? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Do shermanoholikow sie nie zaliczam ale warto po wyschnieciu przetrzec powierzchnie drobnym papierem np.600.Trzeba jeszcze wziasc poprawke na to iz powloki malarskie zniweluja efekt odlewu.Aha i pamietaj ze nie wszystkie powierzchnie byly odlewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Witam zrobiłem dziś fakture odlewu na wieżyczce oceniajcie ! A to tak dla porównania: Przyszedł mi dziś równierz aerograf i wężyk ale jeszcze nie ćwicze malowania bo jeszcze do końca nie rozkminiłem obsługi kompresora a dokładniej reduktora Narazie oceniajcie fakture wieżyczki jak będzie się podobalo to kończe reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Mi się faktura podoba. A jeśli chodzi o reduktor to pokrętło wyciągasz do góry,w prawo zwiększasz ciśnienie w lewo zmniejszasz.Trzymaj przy tym wciśnięte powietrze w aerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 ok ale jak np kompresor pompuje powietrze do butli to na reduktorze też mi się ciśnienie zwiększa im wylatuje powietrze gdzieś zboku zresztą jutro jeszcze musze kupić inną redukcje bo ta ma jakiś zepsuty gwint i wtedy poprubuje , ciesze się że faktura się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Jeśli np. regulacja na reduktorze jest podkręcona na full to będzie pokazywał takie samo ciśnienie jakie jest w butli.Sam musisz je zmniejszyć.A powietrze nie leci Ci przypadkiem dołem przy zaworku do odwadniania reduktora?Jeśli tak to w czasie pompowania powietrza przez kompresor pociągnij odwadniacz w dół i prztrzymaj chwilę,wtedy ciśnienie powietrza powinno go docisnąć.Może się tylko źle ułożył. Albo zwróć kompresor do wujka w ramach reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 cześć moge się już pomału zabierać za malowanie na początek może gąski czekam na wasze porady wiem że na początek przydało by się je popsikać sidoluxem żeby farba nieodpadała a co potem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 A sidolux pomaga jako podkład?nie wydaje mi sie to lakier akrylowy i tego badziewnego plastiko-gumy nie będzie się trzymał ,kup w spreyu jakiś podkład samochodowy /czarny albo szary/będziesz miał taż na sam pojazd jak znalazł,chyba że masz surfacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 mi dzisiaj przyszła paczka z takim podkładem podobno jeden z lepszych http://www.bitewniaki.pl/blackprimerspraychaosblack/p/861.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Powiedz jak się sprawdza. Też czytałem opinie, że najlepszy. Faktura super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 gdzieś to przeczytałem , że po sidoluxie będzie się lepiej trzymać ale niepamiętam gdzie ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Może chodziło, że jako lakier na farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi