GrzesiekW Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 A washa myśle zrobić czarnym albo bardzo ciemnym brązem Brąz ok, ale czarny, jak dla mnie nie pasuje do zielonego koloru . będe probował zrobić jeszcze rainsy (to takie co się kropkuje model różnymi kolorami i się zmywa benzyną do zapalniczek) To są zacieki tzw - biedronka. Kolory do niej to pewnie czarny, zielony i żółty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 będe się sugerował poradnikiem modelarskim reggy on miał tam chyba czerwony jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Tylko nie zapomnij zalakierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Super.Swietna baza wyjsciowa do brudzingow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Fajnie wymalowany, choć kolor wygląda na bardziej szary niż zielonkawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 Witam dziś zacząłem zabawe z biedronką najpierw wierzyczka Narazie tylko tyle dwa pierwsze zdjęcia są bardziej realistyczne to 3 było robione na parapecie i wyszło jakieś blade ,ja jestem zadowolony z efektów staram się nie robić zbyt dużych tych zacieków a wam jak się podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Powiem, że jestem mile zaskoczony - świetnie to wygląda. Delikatne, cieńkie smugi cudo . Jak tak ma wyglądać reszta to zapowiada się ciekawie. Planujesz jakąś podstawkę,winetkę? Może by wartało, bo model wygląda niczego sobie. Pamiętaj teraz o zabezpieczeniu modelu lakierem. A jeszcze jedno - czemu najpierw wethering a nie kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Ładnie ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 o kurcze o kalkomaniach to niepomyślałem to efekt mojego niedoświadczenia. ale ciesze się że się wam podoba.A dioramka już chwile temu nawet zaczęła powstawać nawet założyłem temat ale teraz chwilowo stoi w miejscu bo mam problem z tymi ramkami chciałem zrobić scenke w Normandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 To teraz zalakieruj, połóż kalki i na kalkach powórz biedronkę. O wątku warsztatu dioramki zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2011 a jak poloze na kalkach biedronke i zaczne maziac benzyna to sie nieodkleja? na wannie czolgu jeszcze nic nierobilem wiec moge nakladac normalnie tylko nie mam tych plynow sid i sol i narazie niezamierzam sie w nie zaopatrzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Jak położysz kalki to je pomaluje sido - to je zabezpieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Te płyny do kalkomani to mały wydatek a efekt jest. Radzę Ci kupić, bo świecące się kalkomanie potrafią zepsuć ostateczny efekt modelu. Ja używam tych: http://www.hobbywave.com/modeling_supplies/decal/decal-setter-softer/mr-mark-softer.html http://www.model-hit.pl/539_mr-mark-setter.html Benzyna nie odklei zabezpieczonych sidoluxem kalkomani. Skoro na wannie nic nie robiłeś to poczekaj aż będziesz miał te płyny, połóż lakier błysk, później kalki na to znowu błyski - a później to już wash, biedronka. Zaoszczędzi Ci to roboty - nie będziesz musiał powtarzać tycha zabiegów na kalkomaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 teraz właśnie (przed przeczytaniem twojej odpowiedzi ) położyłem kalki na wierzy na sidolux i myśle że całkiem dobrze leżą za jakąś chwilke wrzuce fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Mam nadzieje, że jest tak jak mówisz teraz to i tak za późno. Teraz nałóż na kalki sidolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 A tutaj oznakowanie mojego shermana wybrałem Normandie I przy okazji moja pracownia mam szczęście bo to nieskończone piętro(łazienka)jej dni są policzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Ładnie siadła . Już się bałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Fajna ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 ćwiczyłem na niej zdolności artystyczne itak tam będą płytki to można malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Witam ponownie jak widać na zdjęciu instrukcji(powyżej) kalkomanie są też z tyłu na błotnikach a ja mam taki mały problem mój czołg nie ma błotników i nie mam miejsca na te kalkomanie czy muszą one być przyklejone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Przecież masz podany numer jednostki - sprawdź sobie jakie mieli oznaczenia. Nie rób wszystkiego jak instrukcja każe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 szukam i jakos niemoge nic znalezc: ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Rzeczywiście, też nic nie znalazłem. Skoro nie masz tego elementu to nie przyklejaj nic - bo i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Też nic nie znalazłem... Grzesiek ma racje. Tutaj jakiś inny modelarz robił też al capone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 ok dzieki tez tak zrobie: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi